Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben vanmiddag een zwaarbevochten zege geboekt op SC 't Gooi. Op het eigen Sportpark kwam de ploeg 2x op achterstand, maar onze Friese ster Lianne Grin wist dit persoonlijk om te buigen via een geniale assist en een snoeiharde kopbal. Dat noemen we GRINIAAL!
Vier weken zaten er maar liefst tussen onze laatste wedstrijd (7-1 tegen Berkel) en de wedstrijd van vandaag. Om gek van te worden al die corona afgelastingen door de tegenstanders. Maar vandaag mochten we dan eindelijk weer!
De aftrap werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de veels te vroeg overleden Richard Fransen. Een gewaardeerd lid en trainer van IJFC die twee weken geleden geheel onverwachts overleed. Ook droegen alle speelsters rouwbanden.
Na dit mooie eerbetoon was het tijd voor de wedstrijd en die begon IJFC stroef. Reeds na 3 minuten spelen lag de bal er al in nadat keepster Tamara Kamps de bal per abuis in de voeten had geschoven van een Gooische speelster. Het moet gezegd dat hij schitterend werd afgemaakt met een boogbal vanaf 30 meter. Hulde voor deze goal! 0-1.
Lang hoefde IJFC niet te treuren, want 2 minuten later stond het alweer gelijk. Sarina Pua kon alleen op de keepster af, werd door haar neergelegd, maar de bal verscheen vervolgens voor de voeten van Kirsten Plug die hem goed voorgaf op Iris Werkhoven. Die kon hem zo binnenschuiven. 1-1!
Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in de 11e minuut kwam IJFC wederom op achterstand. Balverlies op het middenveld leidde tot een scherpe counter waarbij de achterhoede niet helemaal goed stond opgesteld en ook niet kort genoeg op de man zat. Randje buitenspel werd de kans goed afgemaakt. 1-2.
IJFC kon weer opnieuw beginnen tegen een tegenstander die massaal inzakte en meteen alles uit de kast haalde - tijdrekken, blessures simuleren - om een resultaat mee naar huis te nemen. En gelijk hebben ze zolang de scheids het goed vind.
Het kon niet voorkomen dat de rest van de 1e helft een ware stormloop werd op het doel van 't Gooi. Ondanks dat de passing niet altijd even goed was, kreeg IJFC genoeg kansen op de gelijkmaker. Zo raakte Lizzy Bouwman oa de lat en miste Iris Werkhoven vervolgens de rebound voor open doel. Gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen met een 1-2 ruststand de kleedkamers opzochten.
Na de rust kwam IJFC binnen het kwartier op gelijke hoogte. Het was het hoogtepunt van de middag, een werkelijk schitterende steekbal van Lianne Grin. Met zoveel gevoel gegeven en precies met de juiste snelheid. Wauw! Iris Werkhoven maakte hem vervolgens goed af met een wippertje over de keepster. 2-2 en tevens de 15e goal van Iris in de competitie!
IJFC ging hierna op jacht naar de winnende goal en raakte wederom het aluminium bij een vrije trap van Sophie Oude Ophuis.
Uiteindelijk duurde het tot de 85e minuut eerdat de winnende goal gemaakt werd. IJFC kreeg een vrije trap te nemen aan de rechterkant van het veld. De ingevallen Cynthia Buis ging erachter staan en sneed hem strak aan. In het strafschopgebied toornde Lianne Grin hoog boven iedereen uit en kopte de bal als een granaat tegen de touwen! 3-2! Dolle vreugde was het gevolg.
De voorsprong werd niet meer weggeven en zo kon IJFC de negende overwinning van het seizoen bijschrijven.
Gefeliciteerd dames! Het was verre van onze beste wedstrijd, maar na vier weken stilstand was dat ook niet te verwachten. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben en dat we daar 90 minuten lang voor geknokt hebben. Complimenten ook voor 't Gooi dat een prima wedstrijd speelde. Volgende week mogen we het opnemen tegen Blauw Geel in Ede. De rode lantaarndrager in de poule. We gaan er weer voor! 🤗