Dikke overwinning VR1 - IJFC

Sponsors

Dikke overwinning VR1

Hercules VR1

0 - 6

IJFC VR1

3'
4'
Cynthia Buis (schot)
35'
Lois Spliet (schot)
47'
Iris Werkhoven (intikker)
Assist: Lois Spliet

Competitie

1e klasse A

Datum

7 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

L. van Dijen

Accommodatie

Sportpark Voordorp
Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717470

IJFC VR1 heeft vanmiddag een dikke overwinning geboekt. In Voordorp werd Hercules met 0-6 verslagen. Grote vrouw aan IJFC kant was de 18-jarige Chayenne Rauwerda die twee goals voor haar rekening nam waarvan één beauty. Bambi is los!

Voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat het vandaag niet mis kon gaan. Onze talisman - Gerrit Griffioen - stond na 4 weken afwezigheid weer langs de lijn en met Gerrit erbij hebben we nog nooit verloren. Strakker dan ooit - hij was zelfs bang dat z'n broek zou afzakken - zorgde hij weer 90 minuten lang voor support. Held!

Dochter en coach Janet had één wijziging in de basisopstelling tov vorige week. De 18-jarige Chayenne Rauwerda verving Kirsten Plug die niet had kunnen trainen deze week.

Gestoken in het killer-bee uit-tenue , was het zaak om zo vroeg mogelijk te steken. En dat deden de bijen van IJFC. En hoe! Binnen 4 minuten was er 2x raak geprikt. Eerst was het Iris Werkhoven die na 3 minuten spelen attent reageerde op een slippertje achterin bij Hercules en de 0-1 op het scorebord bracht. Nog geen minuut later was het Cynthia Buis die een prachtige steekbal van Lizzy Bouwman bekwaam afrondde. En zo stond het dus na 4 minuten spelen 0-2. Wat een droomstart!

Wie dacht dat Hercules de verdedigende stellingen zou verlaten na deze vroege achterstand had het mis. De coach gaf meteen de opdracht om compact te staan op de eigen helft om een afstraffing te voorkomen. Of te wel: damage control.

IJFC vond het best en controleerde de wedstrijd die hierdoor steeds gezapiger werd. Het moest van bevliegingen komen en die kwam er in de 29e minuut. Nikita Theteroglou onderschepte een lange bal en zette meteen Chayenne Rauwerda aan het werk. Die ontving de bal randje 16 en schoot hem met een prachtige boog over de verbouwereerde keepster heen. Wat een goal! Haar bijnaam is Bambi maar daar kunnen ze beter Lucky Luke van maken. Ze schiet sneller dan haar schaduw! 0-3!

In de 35e minuut was het wederom raak. Lois Spliet - die voor de tweede achtereenvolgende keer linksback stond - liet zien dat ze ook als linksback kan scoren. Eerst veroverde ze de bal diep op de helft van Hercules - dat noem ik nog eens doordekken! - vervolgens ging ze de combinatie aan met Lizzy Bouwman en na een slim overstapje van Sophie Oude Ophuis verscheen ze alleen voor de keepster waarna ze - a la Luis Sinistera - de bal koelbloedig in de korte hoek schoot. 0-4!

Niet veel later verscheen ze weer alleen voor de keepster. Wat een longen heeft die meid! Dit keer wist de keepster echter fraai te redden. Gescoord werd er niet meer voor rust en zo zochten beide ploegen met een 0-4 ruststand de kleedkamers op.

De tweede helft begon net zo voortvarend als de eerste. Binnen twee minuten lag de bal er al in. Topscorer Iris Werkhoven ontving de bal links in het strafschopgebied en zag plots de keepster voor haar neus. Met haar uitschuifbenen wist ze die te verschalken evenals de verdedigster die erachter stond. Dancing feet heeft onze Iris! 0-5! Tevens nummer 22 van het seizoen voor haar. Op naar de 30!

De rest van de 2e helft was een lange zit. Alleen Lois Spliet - als een kind zo blij dat ze vanaf de 56e minuut weer voorin mocht spelen - was nog een keer dichtbij een goal na een kenmerkend krullend schot van haar. Helaas scheerde hij net over de bovenkant van de lat.

In de 90e minuut viel er dan toch nog een slotakkoord te noteren. Chayenne Rauwerda werd na een knappe actie van Iris Werkhoven vrijgespeeld rond de 16 en haalde vernietigend uit. 0-6! Die meid heeft dynamiet in haar benen Niet normaal. Ik zeg hulde voor onze jonkie!

Mooie overwinning dames! Tevens puntverlies van onze concurrent Ijzendijke waardoor we nu weer op de 2e plaats staan. De andere concurrent Sporting speelde op het veld naast ons en kwam bij een 1-0 stand een paar keer goed weg tegen 't Gooi. In de laatste minuten viel de 2-0 waarna het nog 5-0 geworden is. Vooralsnog hebben ze de beste papieren maar we blijven op het vinkentouw. Volgende week onze laatste - reguliere - thuiswedstrijd voor de competitie tegen RVVH VR2. Daarna volgen nog 3 uitwedstrijden. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou, Laura Gaasenbeek, Esmee Westland, Lois Spliet; Sophie Oude Ophuis, Iris Werkhoven, Sam van Alphen; Chayenne Rauwerda, Lizzy Bouwman(56.Kirsten Plug), Cynthia Buis(56.Sharon vde Bilt)

Beelden: https://www.youtube.com/watch?v=S-ucOAi7YPM 

Foto's: https://photos.app.goo.gl/wFCBWK6sfVAvhe5q6


Jorgos Theteroglou 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!