Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC VR1 heeft vanmiddag teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen RVVH VR2. Hiermee lijkt het kampioenschap definitief vervlogen en kan de ploeg zich richten op de play-offs die op 11 juni beginnen.

Het begin van de wedstrijd was nog aardig van IJFC kant. Binnen 5 minuten werden twee grote kansen gecreëerd. De eerste was voor Iris Werkhoven die na een splijtende pass van Nikita Theteroglou schuin in het strafschopgebied verscheen. Ze legde de bal echter niet goed terug waardoor de keepster er tussen kon komen.

De tweede was een vrije trap van Sophie Oude Ophuis die rakelings over de lat scheerde.

Daarna verviel de ploeg in een euvel waar het vaker last van heeft tegen ploegen die zich ingraven op de eigen helft. De bal werd teveel breed rondgespeeld achterin waardoor het baltempo laag was en de tegenstander nauwelijks in gevaar gebracht kon worden. Het was zelfs zo erg dat spits Lianne Grin zich op een gegeven maar liet inzakken naar achteren omdat ze geen ballen voorin kreeg. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Desondanks wist IJFC nog wel de score te openen in de 20e minuut na een rebound score van Iris Werkhoven uit een vrije trap van Sophie. De goal werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

In de 30e minuut was de eerste de beste kans - en de enige van de wedstrijd - voor de bezoekers wel raak. Dat overkomt ons helaas wel vaker. En zo stond het plots 0-1 en kon IJFC aan de bak.

In het restant van de 1e helft kreeg IJFC nog wat kansjes via Iris Werkhoven en Sam van Alphen maar gescoord werd er niet. Ruststand derhalve: 0-1

De 2e helft begon voortvarend voor IJFC. Binnen 3 minuten was de achterstand weggewerkt nadat Lianne Grin eerst de lat raakte en vervolgens de keepster een rebound weg zag geven op een schot van haar. Iris Werkhoven was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te tikken. 1-1.

In de 55e minuut leek IJFC helemaal in een zetel te zitten nadat de zeer warrig leidende scheidsrechter een 2e gele kaart trok voor een verdedigster van RVVH dat hierdoor met 10 man verder moest.

Vlak daarna gaf Nikita Theteroglou wederom een splijtende pass van achteruit op Kirsten Plug. Die legde hem goed opzij voor Lois Spliet die hem voor het intikken had. Ze schoot hem echter recht op de keepster. Dat had hem moeten zijn..

Het restant van de 2e helft was symptomatisch voor vandaag. Ondanks dat we nog een halfuur tegen 10 man speelden wisten we bijna geen kans meer te creëren. Eindstand derhalve: 1-1.

Het is balen dames. Tegen tegenstanders die willen voetballen spelen we iedereen van de mat, maar tegen ploegen die zich ingraven hebben we geen antwoord. Dit is een repeterend probleem en zal wat aan gedaan moeten worden.

Er resten ons nog 3 uitwedstrijden in de competitie. Komende week de wedstrijd van vandaag goed analyseren met de coach en daarna zorgen dat we de competitie goed afsluiten en klaar zijn voor de nacompetitie.

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou, Esmee Westland, Laura Gaasenbeek, Lizzy Bouwman (68.Cynthia Buis); Sophie Oude Ophuis, Sam van Alphen, Iris Werkhoven; Kirsten Plug(79.Chayenne Rauwerda),Lianne Grin(86.Sharon vde Bilt), Lois Spliet;