Het Hoge Land 25
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5114795

De dames van IJFC hebben de laatste competitiewedstrijd tegen Berkel met 3-0 verloren. Heel veel consequenties had de nederlaag niet aangezien de ploeg al geplaatst was voor de play-offs.

IJFC reisde gehavend af naar Berkel en Rodenrijs. De midweekse inhaalwedstrijd tegen SSS had zijn tol geëist. Zowel topscorer Iris Werkhoven als smaakmaakster Sarina Pua waren uit de wedstrijd geschopt en niet in staat om te spelen vandaag. Ook Nikita Theteroglou ontbrak nog vanwege een hamstringblessure.

De opdracht vooraf was duidelijk: winnen zodat de 2e plek op de ranglijst veilig gesteld kon worden en hiermee een betere uitgangspositie in de play-offs.

Onder moeilijke omstandigheden werd er afgetrapt - stond een harde wind - en IJFC kwam sterk uit de startblokken. In de eerste 7 minuten werden drie goede kansen gecreëerd. Een inzet van Lois Spliet miste op een haar na de goal na een goede voorzet van Chayenne Rauwerda en niet veel later waren de rollen omgedraaid toen de doorgebroken Lois een voorzet wou geven op Chayenne maar de keepster er net tussen kon komen. Ook Lizzy Bouwman had een goede kans op de openingstreffer. Haar vrije trap scheerde net over de lat.

In de 9e minuut was de eerste de beste kans voor de thuisploeg meteen raak. Een makkelijk gegeven vrije trap werd niet goed weggewerkt waarna hij van dichtbij kon worden binnengetikt. 1-0.

Het vervolg van de 1e helft ging gelijk op. Beide ploegen kregen goede kansen op een goal. Gescoord werd er echter niet. Ruststand derhalve: 1-0.

Na de rust kreeg IJFC al vroeg een tweede treffer te incasseren. Wederom uit een standaardsituatie. Dit keer een corner die van dichtbij werd binnengekopt. En zo stond het na 53 minuten spelen 2-0.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg IJFC nog tweede goede kansen op de aansluitingstreffer. Zowel Lizzy Bouwman als Lois Spliet verschenen alleen voor de keepster, maar die wist beide keren te redden.

In de 65e minuut moest captain Laura Gaasenbeek geblesseerd van het veld. Vijf minuten later werd de wedstrijd beslist door Berkel na een snel uitgevoerde counter. 3-0

De krachten vloeiden langzaam weg bij IJFC dat niet fris meer oogde in de 2e helft. De midweekse wedstrijd had toch zijn sporen nagelaten. Gescoord werd er niet meer en zo was 3-0 tevens de eindstand.

Jammer dames. Zat er helaas niet in vandaag. We feliciteren Sporting met het behalen van de titel en gaan ons zelf richten op de play-offs. Helaas niet de makkelijkste route door de nederlaag van vandaag, maar als je wilt promoveren moet je iedereen verslaan dus dat maakt ook niet veel uit. Volgende week een weekend vrij. Hopelijk geeft dit de tijd aan de geblesseerden om fit te worden. We gaan er als TEAM voor knokken met z'n allen. Zet hem op!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Laura Gaasenbeek(65.Sharon vde Bilt), Esmee Westland, Kirsten Plug; Sophie Oude Ophuis, Lianne Grin, Sam van Alphen; Chayenne Rauwerda, Lizzy Bouwman, Lois Spliet;