Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

IJFC heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen SSS VR2 met 2-4 gewonnen. De thuisploeg maakte er een bikkelharde wedstrijd van maar IJFC liet zich niet van de wijs brengen. Spits Lizzy Bouwman kroonde zich tot woman of the match met 2 schitterende goals.

Na de twee gelijke spelen in de laatste twee wedstrijden, was het zaak voor IJFC om weer in een goede flow te komen met het oog op de play-offs. In dat kader wou coach Griffioen wat dingen uitproberen/experimenteren. Zodoende startte topscorer Iris Werkhoven op de bank, evenals sterkhouder Sophie Oude Ophuis. Nikita Theteroglou ontbrak vanwege een hamstringblessure. Hierdoor waren er basisplaatsen voor de 17-jarige Sam van Alphen en de 18-jarige Chayenne Rauwerda. Tevens vierden Lizzy Bouwman en Lois Spliet hun rentree in de ploeg.

Tegenstander SSS VR2 is nog in de strijd om de play-offs degradatie te ontlopen en kon de punten dus ook hard gebruiken. Het is een rare ploeg die nederlagen afwisselt met verassende overwinningen. Zo werd Berkel tot tweemaal toe verslagen, wat Berkel zomaar het kampioenschap gekost kan hebben.

Vanaf de eerste minuut ging de thuisploeg bikkelhard de duels aan, opgejut door de coach die ook nog eens de hele wedstrijd door continu commentaar op de leiding had. Dat heeft dan een voorbeeldfunctie.. Blijkt maar weer dat je niet aan een boom hoeft te hangen om een eikel te zijn.

Binnen een paar minuten had de net herstelde Sarina Pua al de nodige schoppen te verduren gehad. Maar IJFC liet zich niet van de wijs brengen. Als je een harde wedstrijd wilt dan kan je een harde wedstrijd krijgen. En zo ging IJFC - onder aanvoering van de vandaag excellerende captain Laura Gaasenbeek - net zo hard de duels aan. Don't fuck with us!

IJFC deed het wel met het koppie erbij. De concentratie en scherpte waren hoog vanaf minuut 1. Dit was weer het IJFC zoals we het kennen! Het leidde in de 8e minuut tot de openingstreffer van Lois Spliet na een geweldige steekbal van Lizzy Bouwman. De vrouw die een hoofdrol zou vertolken vandaag. 0-1.

Niet veel later kreeg Sarina Pua een ware doodschop. Donkerrood, maar de jonge scheids was zichtbaar onder de indruk van het geschreeuw langs de kant en gaf niet eens geel.

In de 15e minuut dekte Laura Gaasenbeek goed door tot diep op de helft van SSS. Het leidde tot een balverovering en dit keer waren de hoofdrollen omgedraaid voorin. Lois Spliet stak Lizzy Bouwman weg die de bal met een schitterende stift langs de keepster werkte. Wat een goal! 0-2!

IJFC was scherp als een mes en in de 30e minuut was het Chayenne Rauwerda die de 0-3 op het scorebord bracht. Verlost van haar examens en vrij in haar hoofd nam ze de bal uit een hoekschop ineens op de pantoffel. En dan weet je het wel bij Chayenne. Dan is het boem! Rauwerda lust ze rauw! 0-3!

In de 36e minuut moest Sarina Pua zich laten vervangen. Net terug, en dan krijg je van die malloten die de ene na de andere aanslag plegen.

Vlak voor rust was het wederom Chayenne die doorbrak op links en op de keepster afkon. Dit keer schoot ze de bal snoei en snoeihard op de lat. Man man, wat een pegel heeft die meid!

Gescoord werd er niet meer voor de rust en zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-3 ruststand.

De 2e helft begon zoals de 1e geëindigd was, met een bal snoeihard op de lat. Dit keer was het Lois Spliet die de hem raakte via de vingertoppen van de keepster.

Er leek weinig aan de hand, totdat er in de 52e minuut een fout in de opbouw gemaakt werd. Als je zo onder druk gezet wordt moet je geen ballen door het midden spelen. Zo'n bal moet of naar de zijkant of een lange peer naar voren en gaan voor de tweede bal. SSS wist wel raad met het cadeautje en de bal werd vanaf rand 16 hard ingeschoten. 1-3

IJFC bleef rustig en ging door waar het gebleven was, namelijk kansen creëren. Een inzet van Lois Spliet werd echter fraai uit de hoek getikt door de keepster en ook een tweede inzet van Lois wist ze goed te pakken. Hier ging overigens een geweldige balaanname en rush van Lois aan vooraf.

Ook Iris Werkhoven kreeg nog twee kleine kansjes, maar terwijl iedereen wachtte op de 1-4 viel in de 87e minuut de 2-3 uit een vrije trap. Een discutabele, want het leek gewoon een duel om de bal. Maar goed, met die schreeuwerds langs de lijn liet de scheids zich toch beïnvloeden.

In blessuretijd was ook Iris Werkhoven slachtoffer van een kamikazeactie. Dit keer van de keepster die met twee gestrekte benen inkwam. Ook zij moest vervangen worden.

In de 94e minuut gaf IJFC het enige juiste antwoord. Uitblinkster Lizzy Bouwman nam randje 16 de bal in één keer uit de lucht en met een schitterende boog belandde hij in de linkerhoek. WAT EEN GOAL!! Hulde voor onze golden leftie! 2-4. Tevens de eindstand.

Complimenten dames en coach! Wat een instelling, wat een passie, wat een concentratie! Heerlijk om te zien. Ik heb genoten. Komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen Berkel. Hopelijk valt de schade bij de geblesseerden mee. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Laura Gaasenbeek, Sharon vde Bilt(71.Esmee Westland), Nikita Theteroglou; Sophie Oude Ophuis, Iris Werkhoven, Sarina Pua(45.Sam van Alphen); Kirsten Plug, Lianne Grin, Chayenne Rauwerda;