Peppelensteeg 5
6715CV
EDE GLD
tel. 0318-636579 (blauw geel)

De dames van IJFC hebben vanmiddag uitgehaald in Ede. Tegen Blauw Geel '55 werd het 3-9. Een ware korfbal uitslag! Grote vrouw aan IJFC zijde was Iris Werkhoven die liefst 4 goals voor haar rekening nam.
IJFC begon de wedstrijd voortvarend. Reeds na 1 minuut spelen lag de bal er al in. Kirsten 'Skirri' Plug werd vrijgespeeld op rechts en met binnenkant links schoof ze de bal gedecideerd binnen. 0-1!
Een monsterscore leek in de maak, maar 5 minuten later stond het weer gelijk na een knappe goal van de spits van Blauw Geel. 1-1.
Het gas ging er daarna op bij IJFC dat een zeer gedreven indruk maakte. Nadat Laura Gaasenbeek en Iris Werkhoven eerst nog misten alleen voor de keepster, was het in de 12e minuut wel raak. Sarina Pua werd diep gestuurd op rechts, omspeelde de keepster en schoof de bal in het lege doel. 1-2! Een opluchting voor onze kleine tovenaar die moeilijke tijden doormaakt.
Daarna was het tijd voor onze topscorer - Iris Werkhoven - om zich te laten gelden. Binnen 26 minuten wist ze 3x het net te vinden. Een glaszuivere hattrick!
En zo zocht IJFC - na een prima 1e helft - met 1-5 de kleedkamers op. Het enige verwijt dat je de ploeg kon maken was dat er niet 5 goals meer gemaakt werden. Want die kansen waren er echt.
IJFC begon de 2e helft net zo voortvarend als de 1e. Weer lag de bal er binnen de minuut in. Geheel ten onrechte werd de goal echter afgekeurd vanwege een vlagsignaal van de grensrechter. Dit terwijl de bal overduidelijk werd teruggetrokken.
De 1-6 viel in de 57e minuut alsnog. Nikita Theteroglou veroverde met een geweldig tackle de bal rond de 16 van Blauw Geel, waarna het spel verplaatst werd naar de zijkant. Daar gaf Cynthia Buis de bal strak voor en tikte Iris Werkhoven van dichtbij haar vierde van de middag binnen. 1-6!
Hierna verslapte de concentratie enigszins bij IJFC en kon de thuisploeg wat tegen doen. En het was wederom een fraaie goal van de spits van Blauw Geel. 2-6.
In het vervolg van de wedstrijd scoorde Sarina Pua haar tweede van de middag en kwam ook miss-IJFC, Laura Gaasenbeek, nog op het scorebord. Zij nam de laatste twee goals voor haar rekening. Vorige week werd ze nog gekscherend voor 'oma' uitgemaakt vanwege een krampaanval, maar vandaag ging ze weer als een beest tekeer. Bij deze omgedoopt tot Gaasenbeest!
Doordat de thuisploeg ook nog 1x scoorde, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 3-9.
Complimenten dames! Jullie waren gefocust en geconcentreerd vanaf de eerste minuut. Heerlijk om te zien. Tweede helft was wat minder, maar goed. Dat heb je vaak in dit soort wedstrijden. De drie tegengoals zijn een aandachtspuntje. Al waren de eerste twee ook gewoon goed ingeschoten. Volgende week de topper tegen Sporting. We gaan er weer voor! 🤗

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Nikita Theteroglou, Esmee Westland, Lizzy Bouwman;Lianne Grin(75.Sharon vde Bilt), Iris Werkhoven, Sophie Oude Ophuis;