Mauritsweg 1 A
4515LA
IJZENDIJKE
tel. 0117-301643

IJFC heeft de topper tegen nummer 2 IJzendijke met 2-0 verloren. Het is de tweede nederlaag op rij na het verlies van twee weken geleden tegen Sporting. Het moge duidelijk zijn dat het even niet mee zit...

Net als tegen Sporting kampte IJFC wederom met een waslijst aan blessures. Aan het rijtje Nitsa Liberakakis, Demi van Dijk, Anne Vroege, Lianne Grin en Bente van der Valk, kon ook smaakmaakster Sarina Pua worden toegevoegd. Zij was niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Sporting gekomen en begon op de bank. Hierdoor was er plek voor een debutante in de basis, de 17-jarige Sam van Alphen. Zij begon in de spits. Captain Laura Gaasenbeek zakte een positie naar achteren op de positie van controlerende middenvelder.

IJFC begon scherp aan de wedstrijd. Er werd uitstekend druk gezet op de laatste lijn van de thuisploeg en dat resulteerde in twee goede schietkansen in de eerste 10 minuten voor Lois Spliet en Sophie Oude Ophuis.

In de 13e minuut kwam Ijzendijke uit het niets op 1-0 nadat de verdediging van IJFC zich liet verrassen bij een scherpe voorzet vanaf de zijkant. Een domper na de goede eerste 10 minuten.

IJFC probeerde zicht te herpakken en de rest van de eerste helft was één-richtingsverkeer naar het doel van IJzendijke dat zich beperkte tot verdedigen. En dat deden ze goed want IJFC kwam er moeilijk doorheen. Het moest komen van afstandsschoten van Lois Spliet, waarbij haar tweede poging maar ternauwernood naast getikt kon worden door de keepster. Ook een vrije trap van Sophie Oude Ophuis viel net over de lat en een fout van de keepster werd niet overtuigend genoeg afgestraft door Kirsten Plug. Zodoende zochten beide ploegen met een 1-0 stand de kleedkamers op.

De tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld met kansjes in de beginfase voor Iris Werkhoven en Kirsten Plug.  Na 10 minuten spelen in de 2e helft vond de coach het welletjes en bracht toch Sarina Pua binnen de lijnen. Een risico, maar nood breekt wetten. Haar inbreng bracht meteen meer rust in het spel van IJFC dat dominanter en dominanter werd. Binnen 5 minuten bekroonde ze haar invalbeurt bijna met de gelijkmaker. Helaas scheerde de bal net voorlangs het doel.

En terwijl iedereen wachtte op de gelijkmaker, sloeg het noodlot toe in de 76e minuut. Een fout in de opbouw en niet kordaat genoeg ingrijpen erna, leidde er toe dat de spits door kon breken en neergelegd werd door Cynhtia Buis. Een rode kaart was het gevolg en IJFC moest verder met 10 man. Zuur want de thuisploeg was sinds de 1-0 in de 1e helft niet meer in de buurt geweest van het strafschopgebied van IJFC.

IJFC probeerde er het beste van te maken, maar kreeg in de 83e minuut de nekslag te verwerken nadat captain Laura Gaasenbeek de spits van IJzendijke neerlegde. Het was twijfelachtig of de overtreding binnen of buiten de 16 werd ingezet, maar de scheidsrechter was gedecideerd en wees naar de penalty stip. De strafschop werd vervolgens feilloos binnengeschoten en de wedstrijd was beslist. Eindstand derhalve: 2-0.

Het zit helaas niet mee dames. Ondanks de vele blessures hadden we deze wedstrijd gewoon kunnen/moeten winnen.
Het is wat het is. We moeten door deze moeilijke fase heen. Dat lukt alleen door keihard te blijven werken. Volgende week krijgen we een herkansing tegen IJzendijke in IJsseltein. Dan zijn er geen excuses over een hobbelig veld. Allemaal scherp trainen en volgende week de boel rechtzetten!

P.S. Leuk dat je erbij was Bente en respect voor de Rauwerdatjes die de moeite namen na de wedstrijd van dames 2 helemaal naar Zeeland te reizen.

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Nikita Theteroglou, Esmee Westland, Lizzy Bouwman; Iris Werkhoven, Sophie Oude Ophuis, Laura Gaasenbeek; Kirsten Plug, Sam van Alphen(54.Sarina Pua), Lois Spliet(83.Chayenne Rauwerda)