Ongelukkige en onverdiende nederlaag IJFC, tegen Geinoord 0-1

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft opnieuw een nederlaag geleden in de strijd tegen rechtstreekse handhaving en zal zich helaas moeten gaan richten op de nacompetitie.

Dat ging zeker niet zonder slag of stoot, want de ploeg van Patrick van Oort verdient een enorm groot compliment. Ondanks de moeilijke periode, heeft het team er tegen Geinoord weer alle energie in gestoken en was vrijwel de gehele wedstrijd beter en energieker dan Geinoord. Daarnaast miste IJFC 5 basisspelers en raakte het in de warming up ook nog Youri de Kruijf kwijt, die zaterdag al geblesseerd uitviel en Stijn de Bie na een half uur. Ramon Tolhoek maakte zijn basisdebuut en speelde een uitstekende wedstrijd. Aanvoerder Jeffrey Stigter startte op de bank met wat pijntjes.

Er stond echter een team met veel spirit, dat knokte voor iedere meter en volgens de supporters van Geinoord, IJFC en de mensen uit de regio eigenlijk een ruime overwinning verdiende. Zeker het aantal kansen dat IJFC creëerde moet zelfvertrouwen schenken voor de komende wedstrijden.

Een groot compliment ook voor Jelle Eissens, werd afgelopen zaterdag kampioen met het 5e elftal, die zijn club te hulp is geschoten om het team waar mogelijk is te ondersteunen. Dat geldt ook voor Jeffrey Wolf, die op de bank plaatsnam. Ook het tweede elftal kreeg de nodige steun van andere elftallen ( o.a. JO 19-1 en 4e elftal) en dat maakt IJFC toch een unieke en fantastische club. Een club om trots op te zijn !!!!!!

De wedstrijd stond onder leiding van Jurgen van den Hazel, die een uitstekende wedstrijd floot.

IJFC startte in de volgende formatie :

Arjen Wildvank, Gerben Renes (70 Erwin van Soolingen), Stefan de Wit, Davey van de Snoek, Marc vd Klij, Stijn de Bie (31 Jeffrey Stigter), Matthijs van Rooijen, Ramon, Tolhoek, Jelle Eissens, Hicham Chatouani, Tim van de Brugge (82 Tim van Tuyl )

De eerste tien minuten waren voor Geinoord en dat resulteerde in de 6e minuut direct al in een goal. Een snelle uitgespeelde aanval, werd afgerond door Jardell Adamson 0-1.  Een tegenvaller voor IJFC, maar in plaats van in paniek raken, werden er door trainer Patrick van Oort een aantal zaken omgezet en nam IJFC na tien minuten het initiatief over en creëerde volop kansen. IJFC had een hoger tempo,  Geinoord kwam niet meer aan voetballen toe en leunde stevig op de verdediging.

In de 28e minuut een goede actie van Jelle Eissens. Hij bracht Ramon Tolhoek in stelling. Ramon, twijfelde niet en haalde uit, maar kon zijn schot helaas niet voldoende snelheid meegeven.

In de 36e minuut veerde het publiek op. Een fantastische aanval van IJFC. Een goede opening van Stefan de Wit, kwam bij Hicham Chatouani ( speelde een uitstekende wedstrijd) , Hicham zag aanvoerder Gerben Renes met volle snelheid opkomen. Gerben dook schuin voor de goal alleen voor de keeper op en schoot diagonaal in. Keeper Mitchel Temming redde met veel geluk met de punt van zijn schoen en helaas verdween de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Twee minuten later opnieuw een snelle aanval van IJFC. Gerben Renes opende op de diepgaande Matthijs van Rooijen. Matthijs gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet op de vrijlopende Jelle Eissens. Jelle haalde vol uit, maar raakte de bal verkeerd. Opnieuw pech voor IJFC. En dan in de 41e minuut de kans op de gelijkmaker. Een geweldige actie van Ramon Tolhoek, speelde zich goed vrij en zette Jelle Eissens alleen voor de keeper, net naast.

RUST 0-1

In de tweede helft hetzelfde beeld. IJFC in de aanval, Geinoord achteruit en het wachten was op de verdiende gelijkmaker. In de 50e minuut , een prima steekbal van Hicham Chatouani op de snelle Jelle Eissens, Jelle gaf een knappe voorzet op Tim van der Brugge, schot via de keeper corner. De corner werd via de keeper op de lat getikt.

IJFC gooide er zelfs nog een schepje bovenop en bij Geinoord sloeg de paniet een beetje toe. Stefan de Wit stoomde naar voren, liet een schot los, maar had iets te weinig kracht, een goede dieptebal van Marc vd Klij op Jelle Eissens werd met moeite gered… en tussendoor was er een enkele counter van Geinoord met een kopbal net naast. De verdediging van IJFC hield uitstekend stand tegen de slimme en snelle spitsen van Geinoord.

De tijd begon te dringen en trainer Patrick van Oort gooide alles op alles … een verdediger eruit en aanvaller Tim van Tuyl erbij in de spits.

Marc vd Klij gooide een ingooi strak voor de pot, Ramon Tolhoek verlengde de bal perfect, halve omhaal Jelle, net naast. Twee minuten voor tijd nog een verre ingooi van Marc vd Klij en een schot met een halve draai van Jelle Eissens, opnieuw gered door de keeper.

Met maar twee minuten blessuretijd, floot scheidsrechter van den Hazel af. IJFC opnieuw met 0 punten, maar wel met een positief gevoel over de inzet, het getoonde spel, de energie en het teamgevoel dat het uitstraalde.

Zaterdag mag IJFC opnieuw spelen, terwijl de rest van de clubs vrij hebben…. We worden erg “verwend” met al die wedstrijden. We spelen dan de inhaalwedstrijd tegen Victoria om 14.30 uur.  De bus vetrekt om 12.30 uur en de supporters zijn uiteraard van harte welkom.

Dinsdag 31 mei speelt IJFC thuis tegen Loosdrecht. Aanvang 20.00 uur ( vol programma en alle wedstrijden beginnen om 20 uur)  en op 4 juni uit bij de Meern.