1231KJ
LOOSDRECHT
tel. 00-00000000

IJFC moet zich opmaken voor de na competitie !

Helaas moet IJFC zich opmaken voor de na competitie na een terechte nederlaag uit bij Victoria. De eerste wedstrijd was IJFC veruit de sterkste partij en kwam Victoria er niet aan te pas. Deze keer was Victoria veel sterker en was IJFC een gemakkelijke prooi. Met 6 geblesseerde spelers aan de kant, moest trainer Patrick van Oort weer enorm puzzelen om er weer een representatief elftal van te maken. Daardoor moest er ook weer met de nodige spelers geschoven worden. Speelde IJFC tegen Geinoord een uitstekende wedstrijd, daar was tegen Victoria niets van terug te zien. Aan de inzet ligt het zeker niet, maar ook bij de basis elf zijn er de nodige pijntjes en dat is logisch door het extreem zware programma. Daarnaast mist IJFC op dit moment de nodige stootkracht voorin, waardoor het even moeilijk tot scoren komt. Een compliment voor de jeugdige spelers die nu voor de leeuwen geworpen worden: Tim van Tuyl, Ramon Tolhoek, Michel Meinsma en Luuk Linchoten. Zij laten zien dat ze talent hebben, maar ook nog wat ervaring moeten krijgen en dat kan alleen gebeuren in het spelen van dit soort wedstrijden.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gerben Dorrestijn. Hij had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie : Arjan Wildvank, Ramon Tolhoek, Davey vd Snoek (69 Mitchel Meinsma), Jeffrey Stigter, Stefan de Wit (68 Luuk Linschoten) , Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Hicham Chatouani, Tim van Tuyl (46 Erwin van Soolingen), Tim van de Brugge.

Al vanaf de eerste minuut drong Victoria aan om de openingstreffer te creëren. Aanvoerder Jeffrey Stigter gooide zich in de 6e minuut met zijn lichaam voor de bal en voorkwam een vroege achterstand. Toch hield IJFC goed stand, al kwam het zelf niet echt aan aanvallen toe. Arjan Wildvank maakt nog een geweldige redding toen een speler van Victoria vrij voor het doel opdook.

In de 40e minuut dacht Victoria te scoren, maar de bal was achter de lijn geweest en dat constateerde scheidsrechter Dorrestijn en grensrechter Cees van Kleij uitstekend.

Over de eerste helft gezien, was Victoria veruit sterker, maar verder werden geen echte kansen meer gecreëerd. RUST 0-0

IJFC begon de tweede helft iets meer naar voren, maar werd verrast in de 49e minuut. Volgens velen een duidelijk buitenspelgeval, maar er werd niet gevlagd en gefloten, dus 1-0 in het voordeel van Victoria. Kort daarna kwam IJFC nog goed weg, bij een schot op de lat.

Toch kwam IJFC bijna langszij door een geweldige actie van Matthijs van Rooijen. Hij onderschepte de bal, stoomde op tot iets voor het strafschopgebied en haalde vol uit. De bal leek richting de kruising te draaien, maar een katachtige reactie wist de keeper de bal tot corner te werken.

In de 65e minuut een goed uitgevoerde counter van Victoria werd goed afgerond 2-0.

IJFC probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen, maar de krachten vloeiden weg. Arjan Wildvank pakte nog een hard schot en voorkwam daarmee de 3-0.

Na 92 minuten floot scheidsrechter Dorrestijn voor het einde van de wedstrijd en leed IJFC jammer genoeg opnieuw een nederlaag. Een verdiende overwinning voor Victoria.

Toch nog steeds respect voor het team van Patrick van Oort voor de positieve instelling en sfeer… dat is bij sommige clubs in deze omstandigheden nog weleens anders. Nog even doorbijten de laatste competitiewedstrijden, herstellen van de pijntjes en uitkijken voor gele kaarten ( schandalig dat die kaarten van al die wedstrijden gewoon doortellen, maar daar zal wel over gestudeerd en nagedacht zijn bij de KNVB) en met volle moed voorbereiden op de na competitie. Met deze groep moeten we zeker in staat zijn nog enkele goede resultaten te halen.

Aanstaande dinsdag wordt er een compleet programma afgewerkt. IJFC ontvangt dan Loosdrecht. De aanvang is 20.00 uur. Loosdrecht is nog niet veilig voor de na competitie en zal er alles aan doen om de punten mee te nemen uit IJsselstein. Voor Patrick van Oort de taak om weer een gemotiveerd elftal op de been te brengen, maar ook rekening te houden met blessures en kaarten. Geen eenvoudige opgave, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.