IJFC slaagt er niet in om de punten in huis te houden tegen Loosdrecht 1-2

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Het zit IJFC niet mee. Nadat de KNVB een schandalig besluit genomen heeft om een aantal wedstrijden van IJFC opnieuw te laten spelen, heeft IJFC geen punt meer binnen gehaald, vallen veel spelers met blessures en overbelasting om en komen er steeds meer spelers op scherp te staan, omdat de kaarten van vervallen wedstrijden ook blijven staan.

Op deze wijze heeft de KNVB zelf duidelijk aan competitievervalsing gedaan, terwijl wij als club totaal geen schuld hebben.

In de wedstrijd tegen Loosdrecht, waren er tien selectiespelers afwezig i.v.m. blessures. Daar kwam tegen Loosdrecht ook nog Matthijs van Rooijen bij, die een flinke tik op de enkel kreeg.

Het eerste elftal werd aangevuld met spelers van JO 19-1 , het 2e ( speelden vorige jaar nog in 19-1) en Jelle Eissens en Jeffrey Wolf van IJFC 5.

Het positieve is dat een aantal spelers hun debuut maakten en dat zeker niet onverdienstelijk deden:  Mitchel Meinsma maakte zijn basis-debuut, daarnaast mochten ook Kaj Hendriksen en Bram Jongsma hun competitiedebuut maken en deden het uitstekend. Tevens vielen Luuk Linschoten en Tijn Harlaar in en speelde Ramon Tolhoek ( 19-1) de hele wedstrijd.

IJFC deed zeker niet onder voor Loosdrecht, kwam zelfs brutaal voor met 1-0 na 38 seconden, maar verloor uiteindelijk ongelukkig met 1-2.

IJFC startte in de volgende formatie: Arjan Wildvank, Stefan de Wit ( 77 Bram Jongsma ), Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Mitchel Meinsma (77 Kaj Hendriksen) , Matthijs van Rooijen (46 Luuk Linschoten) , Ruben van Rooijen,Tim vd Brugge (64 Tijn Harlaar) , Ramon Tolhoek en Jelle Eissens

IJFC begon direct goed en was zeker van plan een goed resultaat neer te zetten en de sportieve plicht uit te voeren. In de eerste minuut, met 38 seconden op het scorebord, scoorde IJFC direct de 1-0. Stefan de Wit lanceerde Jelle Eissens, die als een hazewindhond langs de lijn ging. Jelle behield het overzicht en legde de bal goed voor het doel, waar de goed aangesloten Ramon Tolhoek de bal achter zijn standbeen om bij Tim van de Brugge terecht liet komen. Tim kon de bal vrij in het lege doel schuiven 1-0. De wedstrijd ging wat op en neer, maar kansen werden er niet gecreëerd. Tot de 19e minuut. Twee overtredingen achtereen, binnen het strafschopgebied van IJFC, waarbij Marc vd Klij een terechte penalty veroorzaakte. Scheidsrechter Appel kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Deze werd beheerst en onhoudbaar ingeschoten door Tom Frinsel. Daarna waren de beste kansen voor IJFC. Jelle Eissens schoot een bal prima in, redding van de keeper. Een goede opening van Martthijs van Rooijen op Tim vd Brugge, Tim bracht de bal goed voor op Ramon Tolhoek, maar die kon vrij voor de keeper de bal niet goed onder controle krijgen en een verre ingooi van Marc vd Klij werd door Ruben van Rooijen goed onder controle gebracht, maar zijn dropkick ging net langs de verkeerde kant van de paal. RUST 1-1

IJFC begon goed aan de tweede helft. Een voorzet van Jelle Eissens werd goed verlengd door Ramon Tolhoek. De bal kwam voor de voeten van Tim vd Brugge. Het schot van Tim werd helaas van de lijn gehaald door een verdediger. Vijf minuten later een vlijmscherpe counter van Loosdrecht, vermeend buitenspel, maar er werd niet gevlagd en gefloten, maar wel gescoord 1-2.

IJFC ging op jacht naar de gelijkmaker. Een strak schot van Marc vd Klij en een schot van Jelle Eissens werden gered door de keeper. Ook Loosdrecht kreeg een grote kans, maar de bal verdween net langs de paal. Een goede voorzet van Tijn Harlaar ging net langs invaller Kaj Hendriks, maar het slotakkoord was voor Loosdrecht. In de 92e minuut schoot een speler boven op de lat. Geluk voor IJFC. Een paar minuten later floot scheidsrechter Appel af.

Opnieuw een teleurstellende nederlaag voor IJFC en veel denkwerk voor de technische staf. Zaterdag wacht kampioen de Meern. Dat zal met heel veel invallers moeten gebeuren, want de blessurelijst is lang.

Daarnaast zullen een aantal spelers gespaard moeten worden i.v.m. het feit dat ze op scherp staan en belangrijk zijn voor de nacompetitie. De medische staf zal alles in het werk stellen en overuren moeten draaien om nog een aantal spelers fit te krijgen voor de komende na competitie. Het zal erom spannen.

IJFC speelt in ieder geval op 11 juni de eerste nacompetitiewedstrijd thuis. We hopen dan dat onze supporters de ploeg weer komen steunen. Het is een bijzonder seizoen geworden en de teleurstelling is groot. Toch zullen we er als club voor zorgen dat de sfeer goed blijft en gezien de instelling van de groep zullen we strijden tot de laatste minuut, om ons te handhaven in de tweede klasse. Iedereen zal zich ondergeschikt moeten maken aan het resultaat en daar gaan we voor.