VR1 door naar volgende ronde play-offs - IJFC

Sponsors

VR1 door naar volgende ronde play-offs

DZC '68 VR1

1 - 3

IJFC VR1

... (schot)
12'
18'
Assist: Sarina Pua
36'
Iris Werkhoven (intikker)
Assist: Lianne Grin
48'
Lizzy Bouwman (afstandschot)

Competitie

hoofdklasse/1e klasse 1e ronde

Datum

11 juni 2022 15:45

Scheidsrechter

J. Floors

Accommodatie

Sportpark Zuid (ingang 2)
Sportweg 6
7006GJ
DOETINCHEM
tel. 06-43737630

De dames van IJFC hebben vanmiddag hun 1e ronde play-off wedstrijd met 1-3 gewonnen van DZC'68. Grote vrouw in Doetinchem was Lizzy Bouwman die 2 goals voor haar rekening nam waarvan 1 beauty. Wat een linkerbeen heeft die meid toch!

Vandaag was het dan zover. De play-offs! Na het - door blessures - teleurstellend verlopen einde van de competitie, een herkansing om toch te promoveren naar de Hoofdklasse. Hiervoor moeten 3 rondes overleefd worden. De tegenstander in de 1e ronde was een oude bekende, DZC'68. De Doetinchemmers zaten vorig jaar nog in dezelfde klasse als IJFC (1e klasse A), maar hebben dit seizoen overplaatsing gevraagd naar de 1e Klasse B. Daarin zijn ze als 2e geëindigd in de competitie. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook in Doetinchem. Toen werd het 0-6 voor IJFC. Maar goed, resultaten uit het verleden tellen niet.

Belangrijkste voor IJFC vandaag was of de geblesseerden weer fit genoeg waren om te starten. En dat bleek zo te zijn. Nikita Theteroglou, Sarina Pua en Iris Werkhoven bleken net op tijd fit om aan de wedstrijd te beginnen.

Op het prachtige complex van DZC’68 werd - onder zomerse temperaturen - om 15.45 afgetrapt.

DZC begon sterk en wist al na 7 minuten het aluminium te raken. IJFC had hierbij geluk dat de bal via de onderkant van de lat weer het veld in stuitte.

Het antwoord van IJFC liet niet lang op zich wachten. Chayenne Rauwerda werd goed diep gestuurd op rechts door Esmee Westland en sprintte haar tegenstandster eruit. Schuin voor de goal liet ze een enorme poeier los, maar de keepster wist fraai te redden.

In de 12e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Het was een prima aanval die goed afgemaakt werd door de snelle rechtsbuiten. 1-0.

IJFC rechtte de rug en het was onze kleine tovenaar, Sarina Pua, die de basis legde voor de gelijkmaker in de 18e minuut. Ze veroverde een bal net voor de middenlijn, passeerde daarna een speelster alsof ze er niet stond en stak het halve veld over. Bij de 16 aangekomen speelde ze Lizzy Bouwman aan die slim positie had gekozen op links. Vanuit een moeilijke hoek schoot Lizzy vervolgens de bal formidabel binnen. Wat raakt ze de ballen toch vol en hard. Niet normaal. 1-1.

IJFC werd na de gelijkmaker sterker, al kwam het nog wel een keer goed weg bij een schot van dichtbij dat rakelings overvloog.

Nadat Iris Werkhoven een teenlengte tekort kwam bij een voorzet van Chayenne Rauwerda, was het in de 36e minuut wel raak voor IJFC. Een ingooi van Nikita Theteroglou belandde voor de voeten van Lianne Grin die hard uithaalde. De bal leek in het doel te verdwijnen, maar voor de zekerheid gaf Iris Werkhoven - die in de baan van het schot stond - er nog een tikkie aan. 1-2! Iris wees meteen naar de tribune naar onze grootste supporter, Gerrit. Ze had hem een goal beloofd en dat kwam ze na. Mooi! 1-2 was tevens de ruststand.

Aan het begin van de 2e helft meteen een schrikmomentje voor IJFC. De bal caramboleerde ongelukkig naar achteren waarna de spits er met de bal vandaar kon. Tamara Kamps verkleinde echter goed haar goal en tot opluchting van IJFC verdween de bal in het zijnet.

In de 48e minuut brak HET moment van de wedstrijd aan. Lizzy Bouwman kreeg eerst nog hoongelach vanaf de tribunes nadat ze de bal even kwijt was in een duel. Maar Bouwman moet je nooit tarten. Een paar seconden later kreeg ze de bal weer voor haar voeten, zag de keepster voor haar doel staan en schoot de bal snoei en snoeihard met een boog in de kruising. WAT EEN GOAL! Het applaus klaaterde nu van de tribunes en de WOW's waren niet van de lucht. Ik zeg hulde voor deze kanjer! 1-3!

In de 51e minuut kwam Sophie Oude Ophuis in het veld voor Chayenne Rauwerda. Dit bracht meer balans op het middenveld. Sophie viel ijzersterk en gedreven in. De beste fase van IJFC brak aan. Zo'n 20 minuten lang werd er zeer goed gespeeld. Iedereen zat kort op z'n man, Kirsten zorgde voor aanvallende impulsen op links door er overheen te klappen en er werden diverse kansen gecreëerd. Zo miste Iris één op één met de keepster, raakte Lizzy de lat, zag Lois de keepster twee keer formidabel redden op inzetten van haar en werden twee goals afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg kwam er in deze fase niet aan te pas, maar doordat IJFC de 1-4 niet maakte bleef het nog even spannend. In de laatste 10 minuten ging DZC’68 lange ballen spelen in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. Dat was af en toe dreigend maar tot kansen leidde het niet. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Complimenten toppers! Wat een spirit! Mooi om te zien dat iedereen voor elkaar door het vuur ging. Nog 2 keer knallen, te beginnen volgende week tegen Berkum. We gaan er weer voor!

P.S. Een bedankje aan het bestuur van DZC'68 dat ons zeer gastvrij ontvangen heeft. Hulde hiervoor!

Opstelling: Tamara; Nikita, Esmee, Laura, Kirsten; Sarina, Lianne(74.Sam), Iris; Chayenne(51.Sophie),Lizzy, Lois.

Beelden:  https://www.youtube.com/watch?v=cP86iCtDCdM

Foto’s: Klik hier  

Jorgos Theteroglou

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!