IJFC uit de beker na nederlaag tegen AVV SWIFT 2-5

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 26

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC uit de beker na nederlaag tegen AVV SWIFT

Door een dramatische eerste helft, heeft IJFC zijn 3e wedstrijd voor de beker verloren. Bij winst had IJFC een ronde verder geweest, maar dat zat er deze wedstrijd helaas niet in. Een ongelukkige tegengoal in de 4e minuut gaf AVV SWIFT het vertrouwen om de eerste helft door te drukken. De ploeg uit Amsterdam was erg snel, behendig en effectief en bereikte de rust met 0-4. De trouwe IJFC supporters wisten niet wat ze zagen, maar hadden het karakter om de tweede helft te blijven kijken en de ploeg te blijven steunen… en dat werd gelukkig beloond. De tweede helft kwam IJFC anders uit de kleedkamer en maakte er toen gelukkig een echte wedstrijd van. Het positieve was opnieuw dat er weer een aantal jeugdige spelers hun kunsten konden laten zien en vooral Bram Jongsma, Mitchel Meinsmaen en Wessel Brouwer vielen positief op, terwijl Youri van Zwieten in de tweede helft liet zien ( na een hele wedstrijd in het tweede gespeeld te hebben ) dat hij nog steeds op dit niveau mee kan: goed in de duels en vrijwel geen balverlies. Ook Mitch Dunne viel, na een blessure, weer scherp in met heel veel drive en energie.

IJFC startte in de volgende formatie: Kyran Buisman, Rowan Mankers, Davey vd Snoek, Marc vd Klij, Bradley Insenia (46 Wessel Brouwer) , Matthijs van Rooijen, Stijn de Bie (68 Mitchel Meinsma), Luuk Linschoten (46 Youri van Zwieten), Tim vd Brugge (46 Mitchel Meinsma), Vincent Griffioen en Tijn Harlaar (62 Bram Jongsma)

Zoals aangegeven was de eerste helft duidelijk voor AVV SWIFT, al was de eerste gevaarlijke actie in de eerste minuut een geweldig schot van Matthijs van Rooijen van 30, rakelings over de lat. Drie minuten later dacht Stijn de Bie rust te brengen door de bal terug te tikken op keeper Kyran Buisman. Kyran bood zich naast de paal aan, maar door een misverstand ging de bal tegen de andere paal en kwam de terugspringende precies in de schoenen van de spits. Hij kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven 0-1. SWIFT ging het tempo verhogen en IJFC was even de kluts kwijt na de tegengoal. Tien minuten later een fantastische aanval van SWIFT en opnieuw was het de spit van SWIFT die de bal intikte. IJFC probeerde nog iets terug te doen met een uitstekende steekbal van Vincent Griffioen op de diepgaande Tim vd Brugge. Het schot van Tim werd gered door de keeper. In de 21e minuut opnieuw een geweldige aanval van SWIFT. Opnieuw was het de spits van SWIFT die een voorzet in één keer op zijn schoen nam 0-3. Kyran Buisman redde zijn team nog even met een uitstekende redding na een vlammend schot ( al ging daar wel een overtreding aan vooraf op Marc vd Klij) De discussie leverde Marc nog een kaart op. Een minuut later was t echter wel weer raak. Kyran Buismane pareerde het eerste schot nog met een redding via de lat, maar op de rebound was hij kansloos. RUST 0-4

De thee en een pittige speech van trainer Edwin de Bruin liet de tweede helft een ander IJFC zien. Er werd nu geknokt voor iedere bal en IJFC creëerde ook wat meer kansen. Dat resulteerde in de 47e minuut al in een treffer voor IJFC. Mitch Dunne ging langs zijn tegenstander en legde de bal voor de voeten van Vincent Griffioen. Vincent draaide slim om zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek.. 1-4.

Twee minuten later werd het 2-4 door opnieuw een goed schot van Vincent Griffioen. De grensrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel, dat gaf de scheidsrechter ook in eerste instantie aan, maar uiteindelijk nam hij het signaal toch over. Het bleef bij 1-4. Toch bleef IJFC feller en ging het voor de aanval. Dat resulteerde uiteindelijk toch in de 2-4. Wessel Brouwer onderschepte een aanval van SWIFT, speelde Youri van Zwieten aan, die op zijn beurt Mitch Dunne lanceerde. Mitch ging op volle snelheid richting de achterlijn en gaf een loepzuivere voorzet op Tijn Harlaar. Tijn knalde bal met een streep in de touwen. 2-4

In de 65e minuut, uit het niets een counter van SWIFT dat goed afgerond werd 2-5. IJFC kreeg nog één grote kans in de 70e minuut. Een slimme pass van Rowan Mankers op  Mitch Dunne. Mitch gaf een goede voorzet op Vincent Griffioen die zich met een geweldige passeeractie ontdeed van twee tegenstanders. Zijn schot verdween in de verre hoek, maar kon ternauwernood gered worden door de keeper.

In de 90e minuut floot de prima leidende scheidsrechter Schoonhoven uit de Meern af en was IJFC uitgeschakeld voor de beker.

Een slechte generale, moet dan maar een goed resultaat geven voor de competitie en daar gaan we vanuit. Het team weet nu dat het vanaf de eerste minuut volop gefocust moet zijn en met elkaar moeten strijden voor een goed resultaat. De resultaten in de voorbereiding en beker waren wisselend. Dat zal uiteindelijk beter moeten. De sfeer in de groep is uitstekend en daar begint het mee om resultaten te kunnen halen. We hopen dat het trouwe IJFC legioen de ploeg weer komt aanmoedigen tegen Brederodes uit Vianen. De aftrap is 14.30 uur op Sportpark Groenvliet.