Onnodige en onterechte nederlaag IJFC bij Buitenveldert 2-1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 26

Gustav Mahlerlaan 2009
1081LB
AMSTERDAM
tel. 020-6445577

IJFC heeft zijn eerste bekerwedstrijd bij Buitenveldert onnodig en onterecht verloren met 2-1. Zowel in de eerste als tweede helft was IJFC sterker en creëerde het meer kansen, maar de winst ging naar de Amsterdammers, die ambitieus dit seizoen ingaan en bovenin mee moeten draaien in de 3e klasse.

IJFC speelde ook nog ruim een half uur met tien man, nadat Vincent Griffioen zijn tweede gele kaart kreeg (eerst een overtreding en daarna opzettelijk hands), maar deed ook op dat moment niet onder voor de tegenstander, sterker nog het maakte ook nog de gelijkmaker in die periode.

IJFC startte in de volgende formatie:

Rowdy Janssen, Rowan Mankers (63 Sam Mulder), Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen ( 42 Stefan de Wit ) , Luuk Linschoten (63  Joey Hirdes), Matthijs van Rooijen (69 Bradley Insenia), Vincent Griffioen en Tijn Harlaar (63 Robert Maat)

Het eerste kwartier was Buitenveldert iets beter, maar in de 3e minuut was de eerste kans voor IJFC:  een goede passeeractie van Tijn Harlaar met een uitstekende voorzet op Matthijs van Rooijen, net naast gekopt. Enkele minuten later een cornerbal van Buitenveldert. Deze werd vrij ingekopt en uit het niets kwam Buitenveldert met 1-0 aan de leiding. Daarna nam IJFC het initiatief over. De verdediging stond als een huis en het wachten was op de gelijkmaker. Ruben van Rooijen schoot een bal centimeters naast, daarna een goede actie van Vincent Griffioen hij passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal terug op Matthijs van Rooijen. Zijn schot werd geblokt en de rebound werd door Stijn de Bie over geschoten. Een slimme vrije bal van Ruben van Rooijen op Vincent Griffioen, die de bal goed voorlegde. Luuk Linchoten kon net niet bij de bal en een voorzet van Marc vd Klij ging net aan het hoofd van Vincent Griffioen voorbij.

In de 44e minuut een vrije bal voor IJFC op de rand van het strafschopgebied. De uitstekend spelend Rowan Mankers schoot de bal snoeihard in, geweldige redding van de keeper. In dezelfde minuut een vrije bal van Marc vd Klij, de inglijdende Tijn Harlaar kon net niet bij de bal. RUST 1-0

Direct na rust werd Vincent Griffioen gelanceerd. Alleen voor de keeper schoot Vincent de bal strak in het net. De grensrechter vlagde op goed geluk en scheidsrechter Bos nam het vlagsignaal over. Goal afgekeurd. In de 58e minuut een perfecte pass van Luuk Linschoten op Vincent Griffioen. Net voor de keeper tikte Vincent met zijn hand de bal in het doel. Helaas zag scheidsrechter Bos de handsbal en kreeg Vincent zijn tweede prent en kon het speelveld verlaten. IJFC ging niet bij de pakken neer zitten en dat verdient zeker een compliment. Het team bleef knokken voor de gelijkmaker. Die inzet werd uiteindelijk beloond. Een fantastische voorzet van Robert Maat op de goed vrij lopende Stefan de Wit, werd door Stefan snoeihard ingeschoten. 1-1

Rowdy Janssen moest tot twee keer een schot uit de bovenhoek halen om het gelijkspel vast te houden. Marc vd Klij legde in de 89e minuut nog een keer goed aan en knalde een vrije bal richting de kruissing, maar de keeper redde alert. Helaas in de allerlaatste minuut kreeg IJFC toch nog een tegentreffer te incasseren. Een geweldig schot van de rand van het strafschopgebied verdween onhoudbaar in het doel 2-1. Scheidsrechter Bos floot direct na de goal af. Een kleine teleurstelling door de nederlaag  werd snel omgezet naar een positief gevoel, want er was geknokt door het team en regelmatig ook uitstekend gevoetbald. Een gelijkspel was minimaal verdiend.

IJFC kan met vertrouwen verder gaan in de voorbereiding. Dinsdag uit bij Schoonhoven en zaterdag thuis tegen TOV uit Baarn, dat zijn eerste wedstrijd voor de beker won.