Sponsors

Doelpuntloos gelijkspel voor VR1

IJFC VR1

0 - 0

AZSV VR1

Competitie

Groep 1 C

Datum

3 september 2022 12:00

Scheidsrechter

E. Rotscheid

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

 
IJFC heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 0-0 gelijkgespeeld tegen AZSV. Ofschoon de bezoekers het beste van het spel hadden en verreweg de beste kansen, kon de wedstrijd in de 2e helft nog alle kanten op.

Na twee gewonnen oefenwedstrijden stond gisteren de eerste wedstrijd voor het echie op het programma. Tegenstander: AZSV uit Aalten. Wie zich afvroeg waar Aalten ligt: het is een dorp in Gelderland, telt 17.000 inwoners en ligt tegen de Duitse grens. De naam AZSV staat voor Aaltense Zaterdag Sport Vereniging en de ploeg komt - evenals IJFC - uit in de 1e klasse (regio Oost).
In juli bestond de vrouwentak van AZSV 40 jaar en dat werd gevierd met een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. Deze ging slechts met 0-2 verloren. Een knappe prestatie van de Aaltense vrouwen.

Dat de vrouwen van AZSV al langer in voorbereiding zijn, bleek wel in de 1e helft. IJFC - dat zonder smaakmaakster Sarina Pua startte - had het moeilijk. De bezoekers toonden zich een fysiek sterke tegenstander die in fases goed druk zetten en razendsnel kunnen omschakelen. Desondanks hielden beiden ploegen elkaar goed in evenwicht. Ook IJFC liet in fases goed combinatievoetbal zien, al ontbrak de laatste pass vaak. De echte kansen waren voor AZSV dat twee keer alleen voor keepster Tamara Kamps verscheen. Beide keren redde Tamara echter uitstekend. Ruststand derhalve: 0-0.

De 2e helft begon met een goede kans voor nieuweling Hafida El-Yebdri. Ze wist na een knappe actie schuin voor de keepster te komen maar raakte het zijnet.
Hierna nam AZSV het heft in handen en kreeg het binnen een paar minuten drie 100% kansen. Het was een mirakel dat die er niet ingingen.

Na een uur spelen kwam Sarina Pua in het veld. De X-factor van IJFC was net een dag terug van vakantie en derhalve op de bank begonnen. Haar invalbeurt veranderde de wedstrijd. Met haar acties en directe spel zorgde ze voor constante dreiging achterin bij AZSV. Het leidde tot een drietal goede kansen voor IJFC, waarvan de grootste voor Iris Werkhoven. Vogelvrij voor de keepster wou ze bal laten vallen van haar voet, maar dat leverde een slap rolletje op ipv een geplaatst schot. Dat was jammer, maar de goals komen wel weer voor onze topscorer van het afgelopen seizoen.
Ook de inzet van de sterk ingevallen Chayenne Rauwerda verdiende een beter lot. De bal spatte uiteen op de lat.
In de slotfase golfde het spel op en neer en kon de overwinning nog beiden kanten opvallen. Gescoord werd er uiteindelijk niet en zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Complimenten dames! Goed teruggevochten na een moeilijke eerste helft tegen een sterke tegenstander. Hier worden we alleen maar beter van. Hulde ook voor jonkie Hafida El-Yebdri die durf toonde aan de bal in haar eerste officiële wedstrijd voor IJFC en keihard werkte. Volgende week de uitwedstrijd tegen Topklasser DTS Ede. Dat wordt een uitdaging maar we gaan ervoor! 🤗

Opstelling: Tamara Kamps, Nikita Theteroglou, Laura Gaasenbeek(60.Michelle Maksimovic), Esmee Westland, Lizzy Bouwman, Sam van Alphen(60.Sarina Pua), Sophie Oude Ophuis(85;Chayenna Berkien), Hafida El-Yebdri, Lois Spliet(45.Chayenne Rauwerda),Kirsten Plug, Iris Werkhoven.

Jorgos Theteroglou
De bewegende beelden op youtube: Klik hier
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!