VR1 sluit groepsfase beker af met monsterzege - IJFC

Sponsors

VR1 sluit groepsfase beker af met monsterzege

SC Genemuiden VR1

0 - 10

IJFC VR1

1'
Iris Werkhoven (intikker)
Assist: Sarina Pua
14'
Kirsten Plug (schot)
Assist: Sarina Pua
27'
Iris Werkhoven (intikker)
36'
47'
Iris Werkhoven (intikker)
64'
66'
73'
81'
88'
Iris Werkhoven (intikker)

Competitie

Groep 1 C

Datum

17 september 2022 15:00

Scheidsrechter

Q. Verduin

Accommodatie

Sportpark de Wetering
Sportlaan 2
8281CM
GENEMUIDEN
tel. 038-3851000

IJFC heeft de laatste bekerwedstrijd met 0-10 gewonnen van SC Genemuiden. Grote vrouw in Overijssel was Iris Werkhoven die maar liefst 6 doelpunten voor haar rekening nam.

Vooraf was wel bekend dat we niet heel veel hoefden te vrezen van Genemuiden. Tegen DTS Ede werd met maar liefst 20-0 verloren. Vorige week deden ze het dan wel weer een stuk beter met een 5-2 nederlaag tegen AZSV.

Voor wie zich afvroeg waar Genemuiden ligt: in de provincie Overijssel, aan het zwarte water. Inwoners: ruim 10.000. Het dorp staat vooral bekend om haar tapijtindustrie en is één van de grootste producenten van kunstgras voor voetbalvelden. Daar profiteert ook SC Genemuiden van. Zo lag er op het hoofdveld het nieuwste van het nieuwste kunstgras. Helaas voor ons waren we veroordeeld tot veld 5. En gezien de tegenstand die we kregen ook wel weer logisch.. 

In de basis één wijziging bij IJFC tov vorige week. Demi van Dijk nam de plek rechtsachterin over van Chayenne Rauwerda.

De ploeg van coach Griffioen kende een bliksemstart. Reeds na 16 seconden (!) lag de bal er al in. Dat moet haast wel een record zijn. Doelpuntmaakster: Iris Werkhoven. Assist: Sarina Pua.

Na 14 minuten was het de beurt aan Kirsten Plug om de score te verdubbelen. Onze gave linkspoot stond - mede doordat ze verhuisd is van linksbuiten naar linksback - al maanden droog. Het was een curieuze goal. Ze wou hem vanaf de middenlijn voor de goal slingeren, maar door de wind gedragen vloog de bal zo over de keepster heen. Het maakte Kirsten niet minder blij! 2-0.

Voor de rust vielen nog twee goals te noteren. Iris Werkhoven scoorde haar tweede van de middag uit de kluts en Hafida El-Yebdri draaide een corner binnen. Ruststand derhalve: 0-4

Na de rust werd er binnen twee minuten alweer gescoord. Wederom uit een corner en wederom Iris Werkhoven met het laatste tikje. 0-5

En onze blonde godin had het op haar heupen vandaag want ze zou hierna nog 3x scoren! 6 goals in een wedstrijd! Wauw. Ik zeg hulde voor Iris!

Ook captain Laura Gaasenbeek pikte nog een goaltje mee. Uit de draai schoot ze fraai binnen. En dan was er nog ons brutaaltje Hafida El-Yebdri. Ze mag dan wel jong en nieuw zijn bij de selectie, een penalty opeisen heeft ze geen moeite mee. En hem afmaken ook niet! Heerlijk. Eindstand derhalve: 0-10

Complimenten weer toppers! De groepsfase van de knvb-beker uitstekend afgesloten en als tweede geëindigd in de poule. Of we doorgaan naar de knock-out fase van de knvb-beker of verder gaan in de districtsbeker is bij nader inzien nog niet helemaal duidelijk. Het schijnt dat sinds dit jaar de beste 17 nummers 2 doorgaan. Even afwachten of wij daarbij horen.

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk(64.Cynthia Buis),Laura Gaasenbeek,Esmee Westland,Kirsten Plug; Sophie Oude Ophuis,Lizzy Bouwman(64.Michelle Macksimovic),Sarina Pua(76.Chayenna Berkien); Sam van Alphen(45.Chayenne Rauwerda),Iris Werkhoven,Hafida El-Yebdri;

 

Jorgos Theteroglou
De bewegende beelden op youtube: klik hier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!