Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

5 september 2015 12:15

Hermse, J.

DTS Ede VR2  – IJFC VR1  0 – 5  (0 – 3)

De aftrap van de competitie was de wedstrijd tegen en bij DTS Ede. Al in de eerste minuut belandde de bal vanuit een goed genomen corner bij DTS op de paal. IJFC startte goed en bleef de hele wedstrijd de betere (meer ervaren) partij al waren niet alle fases even mooi.

De overmacht werd in de 6de minuut omgezet in een treffer van Robin Hendriks die, na een mooie combinatie van Audrey van der Horst die de bal vanuit het midden speelde naar links waar Ester Weerdenburg direct voorzette en Robin de bal intikte.

IJFC speelde het grootste deel van de 1ste helft verzorgd voetbal en kwam not 2 keer tot scoren. De 0-2 werd gemaakt door de goed meegekomen Laura Gaasenbeek die vanaf afstand aanlegde en de bal netjes over de keepster het doel inschoot. De derde goal werd ook door Robin Hendriks gemaakt die middels een solo door het midden de bal het doel inschoot door de bal onder de uitkomende keepster te schuiven. Ruststand 0-3.

Na de rust werd het van beide kanten minder verzorgd. Debet daaraan was onder andere het nieuwe kunstgras waarop werd gespeeld want dat veerde erg en veroorzaakte zo bij meerdere speelsters flink gevoelige kuiten.

Toch scoorde IJFC al snel weer. Het was Robin die in de 51ste minuut doorbrak en in de 16meter onreglementair werd onderuitgehaald. Gevolg een DTS speelster met rood eraf en een strafschop voor IJFC die Robin zelf verzilverde. Daarna werd het spel minder fraai om naar te kijken. Er lukte bij IJFC veel niet maar het uit zeer jonge speelsters bestaande DTS kon daar ook niet veel tegenover zetten. Zo sukkelde de wedstrijd naar een einde. Maar juist in de laatste fase sloeg Robin nog een keer toe. Na een voorzet van Audrey van der Horst vanaf links kon ze de bal inkoppen.
De VR2 van IJFC wisten de tweede wedstrijd in de beker B categorie met 0-4 te winnen bij SCH '44.

Eindstand 0 -5!  Volgende wedstrijd thuis tegen de andere club uit Ede deze competitie!