12 september 2015 16:00

Rotscheid, E.

IJFC VR1 – Blauw Geel ’55 VR1   2 – 2 (1 – 1)

Na vorige week gewonnen te hebben in Ede van DTS kwam deze speelronde, ook uit Ede, Blauw Geel op bezoek in IJsselstein. Dit elftal heeft afgelopen seizoenen ook in de 2de klasse geacteerd en deed dat heel verdienstelijk. De laatste 2 seizoenen hebben ze nacompetitie gespeeld voor promotie naar de 1ste klasse. Derhalve een stabiele topper in de 2de klasse.

IJFC startte wat gehavend daar enkele speelsters kampten met blessures maar begon voortvarend. De wedstrijd werd de eerste minuten ontsiert door verschillende blessures die zorgden voor vertraging hetgeen het kijkplezier niet deed toenemen.

IJFC nam al in de 8ste minuut de voorsprong na een voorzet van Robin Hendriks  vanaf rechts, die Lois Spliet zuiver wist in te koppen. Daarna verzuimde IJFC door te pakken. Het tempo was te laag, te onzuiver inpassen en het was te onrustig. Blauw Geel voelde dat ze kansen geboden werd en pakte die dankbaar aan. Daardoor werd het in de 34ste minuut gelijk. Uit een corner werd door de IJFC verdediging niet adequaat genoeg ingegrepen en Blauw Geel schoot in de rebound raak.

Dit was ook de ruststand. Na rust al heel snel een hele grote kans voor Robin Hendriks maar waar ze de afgelopen wedstrijden heel trefzeker was, vandaag lukte het niet.

Blauw Geel voelde de onmacht van IJFC en werd brutaler. Ze kwamen steeds vaker goed uit en kregen meerdere goede kansen waarvan er één in de 65ste minuut werd benut. Een onnodige overtreding op het middenveld leidde tot een vrije trap die de 16 meter werd ingebracht. Slecht wegwerken gaf een aanvalster van Blauw Geel de bal mogelijkheid om de bal in te koppen.

IJFC op achterstand en alle hens aan dek! Het vertoonde spel werd er niet fraaier op maar de inzet was geweldig en de spanning te snijden. IJFC kreeg meer kansen maar de afwerking bleef onvoldoende en zo bleven de vrouwen lang  tegen de achterstand aan kijken.

Pas in de 88ste minuut kon Ester Weerdenburg vanaf links net buiten de 16 meter de bal “in-krullen” waardoor die via de rechterpaal het net trof en het 2-2 werd.
Daarna volgden nog enkele spannende minuten maar er zat voor IJFC niet meer in vandaag.  Blauw Geel tevreden met het behaalde punt en IJFC was uiteindelijk ook tevreden met het, op de valreep, gehaald punt.  VR2 speelden hun eerste competitiewedstrijd tegen 't Gooi en wisten die met 0-6 te winnen.