85'

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

26 september 2015 16:00

Faasse, Th.P.

IJFC trad tegen Wartburgia aan met in het achterhoofd de herinnering aan de bekerwedstrijd in februari. Als VVIJ VR1 werd er moeizaam gewonnen van dit moeilijk te bespelen, ervaren elftal. Geconcentreerd en gemotiveerd traden de speelsters van IJFC aan na een goede WU, die werd afgewerkt in de nieuwe inloopshirts gesponsord door Floor Lemmers!

Vanaf het begin nam IJFC het initiatief en zocht de aanval. IJFC had het meeste balbezit en kreeg snel enkele corners, al leverden die nog geen doelpunten op.

In de 20ste minuut was het wel raak. De 1-0 werd aangetekend door Robin Hendriks die een mooie steekbal kreeg vanaf het midden van Jaleesa Ruis waardoor ze alleen de weg naar het doel kon kiezen en scoorde. Direct hierna had Wartburgia een hele grote kans maar er werd door de IJFC verdediging adequaat gereageerd. In de 32ste minuut de 2-0. Nu was het Ester Weerdenburg die de assist kreeg van Malissa Klein en de bal door de benen van de keepster in het doel schoot. Eén minuut voor het rustsignaal werd het 3-0 door een prachtig afstandsschot van Stephanie Rademaker.

Na rust had Wartburgia een betere fase maar echt gevaarlijk konden de speelsters uit Amsterdam niet worden. IJFC nam het initiatief weer over en zo was het in de 60ste en 68ste minuut Lois Spliet die het 4de en 5de doelpunt maakte. Beide keren de assist van Ester die na snel combinatiespel de achterlijn zocht en Lois de bal liet intikken en even daarna vanaf links de bal voorgaf die Lois intikte. Wartburgia kon nog wat terugdoen maar een mooi afstandsschot ging net naast en keepster Tamara Kamps bleef attent.

Het slotaccoord leverde in de 83ste minuut en de 86ste minuut nog 2 doelpunten op. Ester Weerdenburg bepaalde, door 2 keer te scoren, de eindstand op 7-0. Bij de 6-0 kreeg ze de voorzet van Lois Spliet en bij de laatste goal gaf Mandy Cozijn een mooie steekbal middendoor waarna Ester los was en beheerst inschoot.

Het werd niet de spannende wedstrijd zoals vooraf verwacht maar toch (voor IJFC) een mooie voetbalmiddag. Beide teams bleven, ondanks de, al in de rust bereikte, gelopen race, voetballen waardoor het boeiend bleef om naar te kijken. Volgende week met eenzelfde inzet en motivatie naar Wilnis!
De foto's zijn gemaakt door Floor Lemmers.

VR2 boekte een mooie 0 – 9 overwinning op CJVV VR2. Ze staan, met gelijk aantal wedstijdpunten als Hercules VR2 maar beter doelpuntengemiddelde, fier bovenaan in de competitie.