85'

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

3 oktober 2015 15:00

Makdan, M.

In Wilnis werd gewonnen van CSW die pas de 2de wedstrijd deze competitie speelden! Daar zij, net als IJFC, gelijk met heren 1 thuis spelen zijn er al 2 wedstrijden thuis afgelast. Dit roept de vraag op waarom de KNVB niet IJFC en CSW in het speelschema van positienummer ruilde want dan was het voor beide verenigingen een stuk eenvoudiger geweest.

Het was lekker voetbalweer en IJFC begon voortvarend. Al binnen 2 minuten kon Lois Spliet de eerste treffer maken door een goede voorzet vanaf rechts van Ester Weerdenburg simpel in te tikken.

De eerste helft was het, op 2 uitbraken van CSW na, eenrichtingsverkeer. In de 11de minuut kopte Petra Verbeek de 2-0 in. Drie minuten later maakte Stephanie Rademaker de 3-0 door vanaf afstand fraai in de linkerhoek in te schieten, nadat Lois de bal op haar teruggelegd had. Slordigheid in de verdediging, in de 42ste en 44ste minuut, maakte dat snel na elkaar twee keer een CSW aanvalster door kon naar de IJFC goal. Maar dan is er Tamara Kamps nog die beide keren zeer attent uit haar doel kwam en de tegenstoten  pareerde. De vierde treffer, direct daarna en net voor rust, was weer een voorzet van Ester (nu vanaf links) die afgemaakt werd door Lois.

Na rust kende CSW een betere fase en IJFC verzwakte wat. Dat leidde tot een enkele kans voor CSW al kreeg ook IJFC meerde kansen maar werden die niet benut. Robin Hendriks was dicht bij een treffen maar zag haar inzet net op de lat stuiten. CSW schoot in die beginfase vanaf afstand een keer net naast. Daarna waren er een 15 -tal minuten waarin er weinig gebeurde en werd er pas weer vanaf de 72ste minuut gescoord.
Malissa Klein schoot de 5de in uit een voorzet van Robin.
Daarna ging het snel. Ester in de 80ste minuut de 6de na een voorzet van alweer Robin, Laura in de 82ste minuut uit een corner van Ester, in de 85ste minuut was het Robin die na een schot van Stephanie de rebound benutte en de laatste goal was weer voor Malissa die de pass van Mandy inschoot en daarmee de eindstand op 0 – 9 bepaalde.

De foto’s zijn weer van Floor Lemmers. Voor alle foto's zie facebook:  IJFC Vrouwen Zaterdag.
Volgende wedstrijd komt SV de Meer (Amsterdam) op bezoek in IJsselstein. Die staan met 2 punten uit 5 wedstrijden op de 11de plaats.

Vooruitlopend op de verdeling van de periodekampioenschappen hieronder de regeling zoals die van toepassing is in 2 A (KNVB handboek competitiezaken):

Voor de klassen die bestaan uit een oneven aantal teams met twee perioden en drie periodekampioenen geldt:

a. Als de periodekampioen van de eerste periode ook in de tweede periode bovenaan eindigt, dan wordt de nummer twee van de tweede periode aangemerkt als vervangende periodekampioen.

b. Het team dat in de eindrangschikking van de competitie in een klasse met een oneven aantal teams de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), wordt in deze regeling als periodekampioen van de derde periode aangemerkt.

c. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie beslissend.

d. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie,  op de wijze zoals vermeld in artikel 8 van deze regeling.