Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

17 oktober 2015 11:00

Moraal, G.A.

In Leiderdorp traden de vrouwen van Marcel van den IJssel aan tegen de VR2 van RCL. Op het nieuwe hoofdveld werd al vroeg aangetreden. Dat vroege tijdstip deerde de IJFC speelsters niet want er werd vanaf de aftrap geconcentreerd en goed spel gespeeld.

RCL startte ook goed, al had een RCL verdedigster, al direct in het begin van de wedstrijd, een overtreding nodig om Mandy Cozijn af te stoppen. Dit leverde net buiten de 16 meter een vrije schop op. Lysanne van Oostrom was goed wakker want haar harde schot werd door de keepster (gehinderd door de meute verdedigsters), niet gezien en zo stond IJFC al binnen 5 minuten voor.

Daarna bleef het initiatief bij IJFC maar ook RCL liet zich niet onbetuigd. Tamara Kamps moest 3 minuten na het eerste doelpunt een flinke sprint trekken en een slyding maken om een doorgebroken RCL speelster te onderscheppen.

Het tweede doelpunt, in de 16de minuut, kwam van de schoen van Lois Spliet die de bal fraai inschoot na de pass van Mallissa Klein.

Het 3de doelpunt kwam op naam van Robin Hendriks in de 22ste minuut, die vrij voor de keepster kwam en beheerst afrondde, nadat de bal haar aangespeeld was door Ester Weerdenburg. En slechts 10 minuten later was het Petra Verbeek die een door Robin Hendriks genomen corner snoeihard inkopte. De 0 – 4 was ook de ruststand.

Na rust werd al in de 48ste minuut door Malissa de vijfde treffer gemaakt. Het was Robin die fraai doortrok tot de achterlijn en de bal terugspeelde op de goed meegekomen Malissa die niet nadacht en prachtig inschoot. Even leek het erop dat er nog meer gescoord zou gaan worden maar de wedstrijd was al lang gelopen en de teugels werden wat losgelaten waardoor er wel kansen kwamen maar niet werden benut. Vandaag een goede eerste helft en mindere tweede waar het vorige week precies andersom was.

Foto’s bij het verslag zijn van Floor Lemmers.  Voor meer foto’s kijk op facebook: IJFC Vrouwen

Komend weekend is de eerste knok-out bekerronde West1 A categorie, waarvoor IJFC in Amsterdam aantreedt tegen DVVA VR1. Dit is een ambitieus elftal die momenteel de 3de plaats in de 3de klasse A bezetten. Zij zijn afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2de klasse A en hebben als doel snel terug te keren in de 2de klasse.

Zaterdag 24 oktober:     12.30 uur DVVA VR1 – IJFC VR1