IJFC VR1 pakt koppositie na geweldige wedstrijd tegen ‘t Gooi!

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

7 november 2015 15:00

Nielen, B.

Sc ‘t Gooi VR1 – IJFC VR1   1 – 2 (1 – 1)

Spannend van de eerste tot de laatste minuut. Met goed en attractief voetbal werden de vele toeschouwers deze middag verwend waarbij IJFC bij het laatste fluitsignaal de punten verdiende.

’t Gooi is een vereniging met een zeer grote vrouwen en meisjes voetbalafdeling en ambities. Het eerste elftal heeft zich vanuit de MA via de 3de klasse direct door gespeeld naar de 2de klasse. En met de vele elftallen (3 seniorenteams en 17 jeugdteams) en een selectie die 3 keer per week trainen zullen ze snelle stappen maken en zal ’t Gooi zich op korte termijn naast nu al in kwantiteit ook in niveau bij de grotere  amateurclubs op vrouwenvoetbal.

IJFC zag zich genoodzaakt wat omzettingen te doen in het veld wegens afwezigheid en blessures van enkele speelsters en had 3 talenten uit VR2 op de bank.
Verder was de steun van de vele meegereisde supporters langs de lijn een extra steuntje in de rug en werd om 15.00 uur de wedstrijd met vertrouwen aangevangen op het kunstgras in Hilversum.

De eerste fase van de eerste helft was het zichtbaar dat er speelsters nog moesten wennen aan de andere posities. Daardoor startte ’t Gooi wat sterker dan IJFC. Kansen zodoende voor ’t Gooi maar keepster Tamara Kamps onderscheidde zich wederom door twee sublieme reddingen.

De IJFC verdediging kreeg steeds meer grip op de snelle voorhoedespeelsters van ’t Gooi en er werd verzorgd opgebouwd waardoor ook IJFC enkele grote kansen kreeg. Maar ook daar een keepster met knappe reddingen en ook zat de lat nog een keer in de weg.

In de 32ste minuut was het toch ’t Gooi die de score opende. Een aanval over rechts werd door de IJFC verdediging weliswaar verstoord maar onvoldoende waardoor er toch een voorzet kon worden gegeven en er een speelster van ’t Gooi in de 16 meter veel ruimte had om raak te schieten.

Maar IJFC had zelf al kansen gecreëerd en zodoende vertrouwen in succes. De speelsters bleven geconcentreerd en verzorgd spelen en de verdediging van ’t Gooi werd onder grote druk gezet.

Dat leidde al luttele minuten na het doelpunt tot een hele grote kans(vanaf de zijlijn telden we m al). Een schot van Jaleesa Ruis kon door de keepster van ’t Gooi net voor de doellijn weg gegrabbeld worden.

Kort daarna in de 37ste minuut weer een hele grote kans op de gelijkmaker. Iris Werkhoven, speelster uit VR2, gaf een steekpassje op Ester Weerdenburg die zo alleen door kon maar de keepster wist haar inzet net voldoende te pareren. De daaruit volgende corner werd door Anne Bik, in het drukke 16 metergebied, van dichtbij ingeschoten en de bal verdween via een verdedigster in het doel. Hierdoor werd de 1 – 1 bereikt. Nog wat aanvallen over en weer maar de stand bleef zo tot de rust.

Na rust speelde IJFC over de gehele linie wat sterker dan ‘t Gooi. Je zag dat het team wat meer ervaring heeft in het 2 x 45 minuten spelen op het scherps van de snede. En de talentvolle speelsters van ’t Gooi  lieten zien waarom zij terecht bovenin staan in deze competitie. Dit maakte ook de 2de heft het aanschouwen meer dan waard.

In de 55ste minuut werd door IJFC de 1 – 2 gemaakt. Die viel nadat een schot van Iris Werkhoven door de keepster gekeerd werd maar in de rebound voor de voeten van Jaleesa Ruis belandde die zich niet bedacht en doel trof.

Daarna bleef het ongemeen spannend. De speelsters van ’t Gooi met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en IJFC wilde vanuit het voorkomen daarvan de voorsprong wel uitbreidden. Mooie kansen over en weer en IJFC testte, middels een prachtig schot van Malissa Klein, ook van dit doel het houtwerk nog maar eens. Bij IJFC werden ook de  speelsters Felicia Kubbenga en Nikki van der Velde ingebracht. Beide speelden zeer verdienstelijk waarbij met een fraai afstandsschot net over, Nikki zelfs een goede kans had het verschil groter te maken.

Het bleef een over en weer gaande strijd waarbij het er rond de 80ste minuut even op leek dat ’t Gooi de gelijkmaker mocht aantekenen. De spits van ’t Gooi kopte een bal erin maar deed dit in buitenspelpositie. De scheidsrechter gaf in eerste  instantie doelpunt en ging daarna pas bij de grensrechter te rade en moest zodoende terugkomen op zijn beslissing. De manier waarop was niet zo handig want  dit leidde, begrijpelijk, tot frustratie bij ’t Gooi.

Ook in de slotfase bleven de ploegen elkaar bestoken met aanvallen maar de scherpte was er wel vanaf en ondanks de vele extra minuten speeltijd werd er niet meer gescoord. Het was een prachtig vrouwenvoetbalwedstrijd en voor IJFC betekent dit dat zij nu de koppositie hebben met slechts één punt verschil ten opzichte van ’t Gooi!

De eerstkomende wedstrijd voor VR1 is verplaatst naar de maandagavond en wordt bij Faja Lobi KDS gespeeld. Dit is een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Ze verloren nipt van ’t Gooi, staan netjes 5de en vanuit het verleden is bekend dat deze speelsters behendig en fanatiek zijn. Hoe dan ook als je bij Faja Lobi KDS speelt is het altijd een wedstrijd “op niveau”.
Kom de IJFC speelsters aanmoedigen!

Volgende wedstrijden voor de IJFC vrouwen:

Zaterdag 14 november:   12.00 uur IJFC VR2 –   IJsselmeervogels VR1

12.30 uur Odysseus 91 VR7 – IJFC VR3

Maandag 16 november:   19.30 uur IJFC VR1 – Faja Lobi KDS VR1

(LET OP! Deze wedstrijd wordt gespeeld bij Faja Lobi KDS                                         in Utrecht op het Ikeadak)