68'

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

12 december 2015 12:00

Lekatompessy, S.

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd, thuis tegen Jong Buitenveldert (BTV), met 2 – 0 winst afgesloten.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er een kleine huldiging door Sjaak de Zeeuw en Johan Boer vanwege het behaalde periodekampioenschap. Tevens werd het sponsorcontract met de RABOBANK getekend.

Buitenveldert is een Amsterdamse vereniging waar veel vrouwen en meisjes actief zijn. Het eerste team speelt Topklasse en men heeft een samenwerkingsverband met Ajax. Het team dat uitkomt in de zaterdag 2de klasse is het belofteteam van BTV.

IJFC VR1 begon sterker aan de wedstrijd dan de week ervoor. Direct fel op de bal en goed veldspel. Toch ontbrak het ook nu weer aan de precieze scherpte bij het afronden. Enkele grote kansen waren er en dat zorgde voor aantrekkelijke momenten om naar te kijken. Kansen voor Lois Spliet en Ester Weerdenburg om de score te openen werden onbenut gelaten. In de 18de minuut een vrije schop van Lysanne van Oostrom die op de lat belandde en Petra Verbeek kon net niet haar voet tegen de terugkaatsende bal zetten om succesvol te zijn.

Spanning alom. En dan niet omdat het spel over en weer gevaarlijk was maar die kwam meer door de vraag wanneer er gescoord zou gaan worden door IJFC . BTV beschikte over meerdere goede speelsters maar ze vormden vandaag geen collectief waardoor, zeker de eerste helft, er geen enkele serieuze aanval kon worden opgetekend voor dit jonge elftal.

Het te verwachten doelpunt viel in de 23ste minuut. Lois Spliet rondde een voorzet, van Anne Bik vanaf links, beheerst af. Daarna nog enkele kansen waaronder een fraai schot van Anne net over, maar geen extra doelpunten in de eerste helft.

Na de thee nagenoeg hetzelfde beeld al kwam het team van BVT nu wel enkele keren tot aanvallen waar zowel de verdediging als Tamara werk aan hadden. enkele afstandsschoten werden door Tamara goed gepakt en zij bracht de bal steeds snel weer in om zo de ontstane ruimte te kunnen benutten.

Na een van deze hervattingen, in de 52ste minuut, leek IJFC de 2 – 0 te gaan scoren. Ester Weerdenburg kwam oog in oog met de keepster maar haar schot ging over. Ook Lysanne van Oostrom was dicht bij een doelpunt maar het was uiteindelijk weer Lois Spliet die in de 68ste minuut de 2de treffer maakte.

Uit een corner van Ester was het Petra Verbeek die hard inkopte waarop de keepster nog redding bracht maar in de rebound schoot Lois raak. 2 – 0.

Vijf minuten later bijna een derde doelpunt. Robin Hendriks speelde zich met een prachtige beweging vrij van haar tegenspeelster en creëerde zo ruimte om te schieten maar die inzet raakte de paal. Laatste grote kans was in de 81ste minuut voor Lois die ook alleen voor de keepster kwam maar de bal naast schoot.

En nu even pas op de plaats. Uitrusten, blessures laten helen en dan in het nieuwe jaar weer voorbereiden op de, gelijk pittige, competitiehervatting uit tegen Blauw Geel op 23 januari. Dit elftal heeft versterking gekregen van enkele Topklasse speelsters en zal de 2de periode hele goede resultaten gaan boeken.

Foto’s Floor Lemmers. Meer op facebookpagina: IJFC Vrouwen