Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Ook in de 2e competitiewedstrijd uit tegen het Utrechtse DVSU is het IJFC niet gelukt om een overwinning in de wacht te slepen. Na 90 minuten voetbal onder prima weersomstandigheden was 1-1 de uitslag die op het scorebord stond. Net als vorige week lukte het helaas niet om een verkregen voorsprong lang vast te houden. Hoewel winst zeer welkom zou zijn geweest was een gelijkspel objectief gezien waarschijnlijk wel de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Trainer Edwin de Bruin had de beschikking over een fitte selectie van 18 spelers waaruit een basiselftal gekozen moest worden.

Rowdy Janssen, Stefan de Wit (84e Rowan Mankers), Davey van der Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen (73e Matthijs van Geffen), Stijn de Bie (73e Luuk Linschoten) , Ruben van Rooijen, Tijn Herlaar (46e Sam Mulder), Joey Hirdes, Mitch Dunne (73e Vincent Griffioen)

In het eerste half uur was de wedstrijd op Sportpark Lunetten redelijk in evenwicht zonder veel grote kansen van betekenis. 1 uitstekende redding van IJFC keeper Rowdy Janssen op een vrije trap van DVSU en 1 kans voor Tijn Harlaar na een goed afgelegde bal van Joey Hirdes echter zonder een treffer.

De 0-1 kwam vervolgens redelijk “uit de lucht vallen” wanneer de DVSU keeper ver zijn doel uitkomt en vervolgens de bal slecht wegwerkt want Mitch Dunne krijgt de bal voor zijn voeten en is er “als de kippen bij” om vanaf een meter of 20 de bal met een fraaie boog in de DVSU te schieten.

Echter kan IJFC maar kort genieten van de verkregen voorsprong want nauwelijks 3 minuten later komt DVSU alweer op gelijke hoogte na een door een warrig leidende scheidsrechter Debipersad makkelijk gegeven strafschop nadat Stefan de Wit een DVSU speler ongelukkig raakt in een poging de bal weg te schieten.

Net voor rust veel pech voor spits Joey Hirdes als zijn schot via de binnenkant van de paal net niet in het doel verdwijnt. Rust 1-1

In de 2e helft probeerde IJFC weliswaar het initiatief naar zich toe te trekken echter heel veel kansen zijn niet meer te noteren; een goed ingeschoten vrije trap van Marc van der Kleij, een kans voor Vincent Griffioen nadat hij pas 15 secondes in het veld stond, beide kansen verijdeld door de DVSU keeper.

Aan de IJFC zijde wordt keeper Rowdy Janssen 1 maal nadrukkelijk geholpen door zijn verdediging die de bal wegwerkt als Rowdy al gepasseerd is.

Dan net voor tijd nog 1 grote kans voor invaller Luuk Linschoten om de 3 punten mee naar IJsselstein te nemen.. Echter vlak voor het DVSU doel lukt het Luuk niet om de “trekker” over te halen.