Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Een gretig IJFC heeft op overtuigende wijze mede concurrent NITA verslagen met 4-1. Het was een driepunten wedstrijd, want NITA stond slechts twee punten achter op IJFC. Daarnaast had IJFC de punten hard nodig om mee te blijven doen om het kampioenschap en periode kampioenschap.

Matthijs van Geffen keerde weer in de basis terug en speelde een prima wedstrijd. Kyran Buisman verving Rowdy Janssen ( week op schoolkamp) en keepte geconcentreerd. Tim vd Brugge viel tien minuten uitstekend in na een afwezigheid van enkele maanden.  Gerben Renes en Mitch Dunne waren nog geblesseerd. De zeer sportieve wedstrijd stond onder uitstekende leiding van scheidsrechter Jurgen van den Hazel uit Hilversum en hij leidde bekwaam en eindigde de wedstrijd zonder kaarten.

IJFC startte in de volgende formatie:  Kyran Buisman, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Davey vd Snoek, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten ( 56 Stijn de Bie), Matthijs van Geffen, Rowan Mankers, Vincent Griffioen (82 Tim vd Brugge) en Matthijs van Rooijen.

Vanaf de eerste minuut liet IJFC merken dat er voor NITA niets te halen viel. De duels werden goed aangegaan en IJFC probeerde met snelle aanvallen de verdediging van NITA uit elkaar te spelen. Dat resulteerde in de 9e minuut al in de 1-0 voor IJFC. Ruben van Rooijen omspeelde zijn tegenstander en legde de bal strak voor, zijn broer Matthijs kwam slim voor zijn tegenstander en schoot de bal hard in de verre hoek 1-0. IJFC ging meteen op jacht naar de 2-0. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor IJFC. Vincent Griffioen, voelt zich weer als een vis in het water in de spits, onderschepte zelf de bal, zag de keeper voor zijn doel staan en schoot de bal van meer dan 30 meter op de goal. Via de vingertoppen van keeper Stan de Wit verdween de bal in de bovenhoek. Een wereldgoal en de 2-0 voor IJFC.

De verdediging  en het middenveld van IJFC gaven de tegenstander geen centimeter ruimte. De volgende grote kans was opnieuw voor IJFC. Een voorzet van Youri van Zwieten werd goed ingekopt door Matthijs van Rooijen, de rebound kwam voor de voeten van Matthijs van Geffen, die beheerst de bal langs de keeper schoot. Helaas redde een verdediger op de doellijn. Twee minuten later opnieuw een gevaarlijke aanval van IJFC. Stefan de Wit speelde Rowan Mankers goed aan. Rowan omspeelde zijn tegenstander en gaf een prachtige voorzet op Ruben van Rooijen. Met een prachtige snoekduik kopte Ruben de bal snoeihard net langs de verkeerde kant van de paal.

Pas in de 28e minuut pas de eerste echte kans voor NITA. Bij een hoge voorzet stapte de verdediging verkeerd, waardoor Dwayne Wondel vrij voor keeper Kyran Buisman opdook. Zijn kopbal verdween naast het doel.

Net voor rust weer een goede actie van Matthijs van Rooijen. Hij zette goed door en liet twee verdedigers van NITA achter zich, de bal ging via de kluts met de keeper en een verdediger over de achterlijn.

Toch konden IJFC supporters op slag van rust weer juichen. Marc vd Klij slingerde de bal met een vrij trap voor de goal. Met een technisch hoogstandje nam Vincent Griffioen de bal aan en schoot de bal diagonaal en strak in de verre hoek 3-0.

RUST 3-0

De tweede helft een iets aanvallender NITA, maar de verdediging o.l.v. aanvoerder Jeffrey Stigter gaf geen krimp. Toch moest Kyran Buisman handelend optreden bij een schot van NITA, goed naast getikt.

Innvaller Stijn de Bie had een goede opening op Vincent Griffioen. Vincent behield het overzicht en gaf een goede voorzet op de goed inlopende Ruben van Rooijen. Het schot van Ruben werd met moeite gekraakt.

In de 60e minuut toch even schrikken. Uit het niets schoot Zaid el Jallouli de bal van 25 meter op het doel. Kyran Buisman strekte zich naar de bovenhoek, maar via zijn hand verdween de bal in het doel. 3-1

In de 71e minuut viel dan toch de definitieve beslissing. Een strakke voorzet van Matthijs van Rooijen, kwam bij Ruben van Rooijen terrecht. Ruben bracht de bal goed onder controle, probeerde uit te halen, maar werd op zijn huid gezeten. Toch behield hij het overzicht en speelde de vrijstaande Rowan Mankers aan. Met een strak schot, schoot Rowan de 4-1 binnen. Toch was de honger van IJFC nog niet gestild. Stefan de Wit stoomde op en gaf een prachtige voorzet op Ruben van Rooijen, de halve kopbal kwam tegen een tegenstander aan. Het zat Ruben vandaag niet mee in de afronding, maar hij creëerde zeer veel kansen. De scherp invallende Tim v.d. Brugge ontdeed zich van zijn tegenstander en gaf een voorzet op Luuk Linschoten , Luuk nam de bal knap aan en schoot de bal snoeihaard uit de draai op de goal. De bal spatte uiteen op de paal. Twee minuten voor tijd onderschepte Tim v.d. Brugge nog een terugspeelbal, vanaf de achterlijn schoot hij de bal langs de keeper, maar ook centimeters langs de goal.

In de 92e minuut floot scheidsrechter van den Hazel voor het einde van de wedstrijd. IJFC drie punten rijker en ingelopen op koploper Houten. Het wordt nog een zeer spannende competitie, want onderin is er een grote strijd tegen de degradatie gaande en bovenin en in de tweede periode is het onderling verschil miniem. Feit is wel dat IJFC een prima competitie speelt en dat is knap na het vorige dramaseizoen en de moeizame competitiestart. Volgende week speelt IJFC om 14 uur uit bij Zwaluwen Vooruit in Utrecht. Ook dit zal weer een spannende wedstrijd worden. Zwaluwen vecht voor zijn laatste kans. IJFC is dus gewaarschuwd en zal vol aan de bak moeten. We hopen dat de IJFC supporters het team weer komen ondersteunen.