IJFC laat eerste grote kans op nacompetitie liggen tegen Elinkwijk en verliest met 1-0

tel. 030-2440448

IJFC laat eerste grote kans op nanompetitie liggen tegen Elinkwijk en verliest met 1-0

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft IJFC een grote kans op de na competitie laten liggen. IJFC heeft nog wel alles in eigen hand, maar zal tegen JSV Nieuwegein toch vol aan de bak moeten.

Scheidsrechter Beudeker uit Krommenie speelde in de eerste helft een cruciale rol door links en rechts met de regels te rommelen. Zo besloot hij na 5 minuten om een duidelijke natrap actie met geel te  bestraffen in plaats van rood en weigerde hij een overduidelijke strafschop te geven toen Joey Hirdes onderuit geschoffeld werd. Zelfs supporters van Elinkwijk keken verbaasd. IJFC kreeg ook een aantal grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar kwam ook goed weg bij een aantal gevaarlijke counters. IJFC staat op dit moment op een “veilige” 4e plaats voor de na competitie, maar door deze nederlaag staat Elinkwijk nog maar twee punten achter. De beslissingen voor het kampioenschap en de na competitie, maar ook degradatieplaatsen vallen allemaal in het laatste weekend.

IJFC miste door blessures: Gerben Renes en Davey vd Snoek, Ruben van Rooijen was geschorst en Vincent Griffioen had zich verkeken op de tijd en begon op de bank.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit (84 Robert Maat), Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Matthijs van Geffen, Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen, Rowan Mankers

( 75 Tim vd Brugge ) , Joey Hirdes (63 Luuk Linschoten) en Mitch Dunne ( 46 Vincent Griffioen).

IJFC nam in het begin van de wedstrijd het initiatief. Youri van Zwieten gaf een goed schot, maar de bal werd met moeite door de keeper met de voeten gestopt. In dezelfde minuut bij een dieptebal moest Matthijs van Rooijen vol aanzetten om de diepgaande linksbuiten af te stoppen. Dat lukte uitstekend, maar uit het niets schopte de linksbuiten na. Een kleine error dat uiteindelijk alleen maar een gele kaart opleverde. IJFC hield Elinkwijk onder druk, dat resulteerde in een grote kans voor Joey Hirdes. Joey kapte zijn directe tegenstander slim uit, maar werd met een sliding vol meegenomen. Iedereen rekende op het fluitsignaal, maar die kwam niet. Scheidsrechter Beudeker liet gewoon doorspelen. IJFC probeerde te combineren, maar dat was bijna onmogelijk op het hobbelige veld. Veel ballen werden onnauwkeurig gespeeld of sprongen van de schoen af. In de 24e minuut de eerste echte gevaarlijke aanval van Elinkwijk. De normaal zeer stabiele verdediging van IJFC werd slim uitgekapt en Julian Koppers kon vrij voor keeper Rowdy Janssen uithalen… 1-0. Een flinke tegenslag voor IJFC. IJFC probeerde nog wel aan aanvallen te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. RUST 1-0.

IJFC startte de tweede helft goed. Dat resulteerde direct in een goede aanval via  Matthijs van Geffen, Rowan Mankers , Vincent Griffioen en een knap schot van Youri van Zwieten, net naast. Een goede dieptebal van Stefan de Wit op de diepgaande Rowan Mankers, werd goed ingeschoten door Rowan, maar met een reflex dook de keeper de bal uit de hoek. Een snelle actie van Matthijs van Geffen, uit een goede pass van Youri van Zwieten, verdiende meer. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Joey Hirdes die vrij voor het doel opdook, schot niet vol geraakt.

De eerste 25 minuten waren eenrichtingsverkeer op het doel van Elinkwijk, maar Elinkwijk bleef loeren op de counter. Dat leverde een paar kleine kansjes op die onschadelijk gemaakt werden door Rowdy Janssen. Een prachtige crosspass van Marc vd Klij bereikte Rowan Mankers, die direct een goede voorzet gaf op Vincent Griffioen. Vincent haalde vol uit, knappe redding van de keeper. Een minuut later opnieuw een grote kans voor Vincent Griffioen. Een goede actie van Matthijs van Geffen, nam Vincent Griffioen goed aan op de borst en knalde de bal ineens uit de lucht. Prachtige redding van de keeper.

Trainer Edwin de Bruin en assistent Frans Vermeulen, gooide er nog twee aanvallers bij om alle op alles te spelen, maar de krachten vloeiden weg. Keeper Rowdy Janssen moest zelfs nog een keer redding brengen met een een op een actie en werd geholpen door Stijn de Bie. In de 92e minuut nog een grote kans voor IJFC. Een verre ingooi van Marc vd Klij werd goed verlengd door Luuk Linschoten, de bal kwam bij Vincent Griffioen terecht, die de bal uit de draai net langs de verkeerde kant van de paal schoot.

Het eindsignaal werd door Elinkwijk met gejuich ontvangen en IJFC droop teleurgesteld af naar de kleedkamer.

Nu al plaatsen voor de na competitie had mooi geweest na een pittig en redelijk succesvol seizoen, maar de kansen zijn zeker nog niet verkeken. Deze week keihard en scherp trainen en goed voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Zoals gezegd IJFC heeft alles nog in eigen hand. Zaterdag start de wedstrijd om half drie en we hopen dat de IJFC supporters en de jeugd het team komen ondersteunen.