IJFC start met een gelijkspel tegen Brederodes 2-2

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen Brederodes uit Vianen. In een meer spannende dan goede wedstrijd werd er aan beide kanten fel gestreden om een goed resultaat te halen. Brederodes hanteerde vaak de lange bal om hun snelle spitsen te lanceren, IJFC probeerde het voetballend op te lossen, maar was soms slordig in de passing. Man of the match werd Joey Hirdes met twee schitterende goals, maar ook de beide keepers, Rowdy Janssen en Jelle Krouwel, blonken uit met een aantal belangrijke reddingen.

Op de tribune zaten de ereleden van IJFC: Ton van Dommelen, Arend Oomen, Johan Boer en Harry Bak, die voor vandaag uitgenodigd waren door het Bestuur van IJFC. Een prima initiatief.

Tot volle tevredenheid van de Staf, de spelersgroep, de TC en heel veel supporters werd bekend dat Frans Vermeulen voorlopig de taak van assistent trainer op zich gaat nemen. We wensen Frans een sportieve en gezellige tijd toe

IJFC startte in de volgende formatie :  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Matthijs van Rooijen, Rowan Mankers (85 Tim vd Brugge) , Joey Hirdes, Mitch Dunne ( 78 Sam Mulder )

De eerste kans voor IJFC was meteen een doelpunt, een uitstekende aanval van IJFC via Matthijs van Rooijen en Mitch Dunne, werd door Mitch afgerond, maar helaas vlagde de grensrechter van Brederodes voor vermeend buitenspel. Doelpunt helaas geannuleerd. Enkele minuten later opnieuw een slimme dieptebal van Matthijs van Rooijen op Mitch Dunne. Mitch ging op grote snelheid richting het doel, maar zijn schot werd ternauwernood met een sliding geblokt, daardoor vloog de bal net naast de paal. Marc vd Klij zorgde voor de eerste kans van Brederodes door een hoger terugspeelbal te geven. Keeper Rowdy Janssen bleef rustig en nam de bal op zijn borst aan. In de 12e minuut de verdiende 1-0 voor IJFC. Stefan de Wit onderschepte de bal en speelde Rowan Mankers aan. Rowan omspeelde zijn tegenstander en speelde Joey Hirdes strak in de voeten. Joey nam de bal perfect aan en schoot de bal uit de draai in de bovenhoek. Mooie goal. De volle tribune ging er even goed voor zitten, maar uit het niets scoorde Brederodes de gelijkmaker 1-1. In dezelfde minuut een grote kans voor IJFC. Rowan Mankers brak goed door en gaf een prima voorzet op Mitch Dunne, maar voordat Mitch de bal in kon tikken, werd de bal met een sliding weggehaald. De rest van de eerste helft werd er aan beide kanten keihard geknokt en waren er veel duels, maar scheidsrechter Robert Wagtelenberg uit Utrecht kon het afdoen zonder kaarten. Beide verdedigingen bleven overeind. IJFC creëerde nog twee goede kansen. Een corner van Ruben van Rooijen ging in tweede instantie hard voorlangs en een goede vrije bal van Marc vd Klij kwam bij Davey vd Snoek terecht, Davey kopte de bal net naast. RUST 1-1

IJFC startte direct na rust scherp. Een prachtige dieptebal van Jeffrey Stigter, bereikte Joey Hirdes, Joey haalde vol uit, maar met een miraculeuze redding voorkwam Jelle Krouwel de voorsprong voor IJFC. Een voorzet van Mitch Dunne werd iets te zacht inkopt door Joey Hirdes. Opnieuw redding van de keeper. De eerste aanval van Brederodes was meteen een gevaarlijke aanval en dat resulteerde zelfs in de 1-2 voor Brederodes. IJFC maakte echter binnen een minuut weer gelijk. Ruben van Rooijen legde de bal achter de verdediging, Joey Hirdes dook slim tussen twee spelers door en lobde de bal met een technisch hoogstandje over de keeper 2-2. Een voorzet van Mitch Dunne werd door Joey Hirdes prachtig uit de lucht aangenomen, zijn schot miste echter precisie om zijn hattrick binnen te schieten. Tim Diks probeerde Rowdy Janssen te verrassen met een afstandschot van 30 meter, maar de bal verdween naast het doel. In de 80e minuut het moment voor de 3-2 voor IJFC. Marc vd Klij schoot een vrije bal strak voor de goal, Ruben van Rooijen kopte de bal van 2 meter van de goal in, maar de keeper redde vallend met groot geluk kwam de bal tegen zijn voet. Ook Brederodes dacht nog op voorsprong te komen, een ingestudeerde

Corner werd ingeschoten en op het laatste met een hakbal van richting veranderd… Rowdy Janssen pakte de bal alsnog uit de hoek.

In de 90e minuut floot scheidsrechter Wagtelenberg voor het eindsignaal van deze sportieve wedstrijd. 2-2 was een terechte uitslag al had IJFC iets betere en meer kansen en was het voetballend wat beter.

Volgende week speelt IJFC uit bij DVSU in Utrecht ( Lunetten). Aanvang 14.30 uur. Ook DVSU startte met een gelijkspel 1-1 bij Zwaluwen Utrecht.