IJFC = Nieuw Utrecht 2-2, een wedstrijd om snel te vergeten

3545EA
UTRECHT
tel. 030-6701762

IJFC – Nieuw Utrecht 2-2, een wedstrijd om snel te vergeten

IJFC heeft een moeizaam punt behaald bij Nieuw Utrecht. Op karakter kwam het team van Edwin de Bruin twee keer terug na een achterstand ( 1-0 en 2-1), maar het had bij de stand van 1-1 en 2-2 ook nog de overwinning mee naar huis kunnen nemen. IJFC speelde niet echt geweldig, veel onnodig balverlies en soms niet scherp genoeg.
Jammer was de ontvangst bij Nieuw Utrecht, of eigenlijk geen ontvangst voor bestuur, begeleiding en scheidsrechter en ook in de rust werd de thee pas gebracht toen de spelers al voor de tweede helft het veld op gingen. Uiteindelijk ging het om de wedstrijd en dat was helaas geen topwedstrijd, dus uiteindelijk was iedereen tevreden met een punt. Door dit resultaat blijft IJFC op een 5e plaats staan en dat is in deze fase van de competitie niet verkeerd. Youri van Zwieten begon in de basis en speelde zeker in de tweede helft een prima wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek ( 63 Matthijs van Rooijen), Jeffrey Stigter, Marc vd Klei, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie (61 Mitch Dunne) , Youri van Zwieten, Rowan Mankers, Yoey Hirdes, Tim vd Brugge (61 Vincent Griffioen ).

De eerste helft was Nieuw Utrecht wat gevaarlijker. Het is een team met een aantal slimme en zeer behendige spelers, die ook in staat waren de jonge scheidsrechter B J Bos te beïnvloeden. Daarnaast was de assistent enorm behendig met vlaggen. In de eerste helft vlagde hij ruim 14 keer voor “buitenspel”. Beetje overdreven, maar het was niet anders. De eerste kans was voor Nieuw Utrecht. In de 9e minuut werd een corner ingekopt, maar kwam precies in de handen van Rowdy Janssen. Twee minuten later de eerste kans voor IJFC. Joey Hirdes bediende Tim vd Brugge, die zich prima vrijspeelde en de bal in de verre hoek schoot.. redding keeper. Twee minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Een weggewerkte corner werd opgevangen door Joey Hirdes die een goede voorzet afleverde op Rowan Mankers, Rowan nam de bal in één keer op zijn schoen, helaas niet vol genoeg om de keeper te verschalken. In de 13e minuut een ongelukkig moment voor IJFC. Tim vd Brugge tikte de bal slim langs een verdediger, die opzichtig hands maakte. Die werd helaas niet gezien door scheidsrechter Bos, wellicht ook niet te zien vanuit de positie van de scheidsrechter, de aanval die daarop volgde was IJFC fataal. De defensie was even niet scherp en werd uitgekapt, waardoor nummer tien ( fantastische voetballer) vrij voor keeper Rowdy Janssen in kon schieten 1-0. IJFC kreeg even een tikje, maar herstelde zich. Een voorzet van Ruben van Rooijen werd net over getikt door Joey Hirdes. Rust 1-0.

De tweede helft een beter IJFC en trok het initiatief naar zich toe. Een foute inspeelbal bracht nog even gevaar en werd subtiel naast gestift door Nieuw Utrecht. Toch was het wachten op de gelijkmaker. En die viel uiteindelijk. In de 60e minuut legde Ruben van Rooijen de bal terug op Davey vd Snoek. Met de binnenkant van de schoen krulde Davey de bal fantastisch in de hoek 1-1. Net op het moment dat Davey vd Snoek geblesseerd aan de kant zat, sloeg Nieuw Utrecht opnieuw toe. Een lange bal kwam op de rand van het strafschopgebied terecht.. Rowdy Janssen kwam zijn doel uit, maar twijfelde op de rand van het strafschopgebied, opnieuw was het nummer tien van Nieuw Utrecht die de bal slim langs Rowdy kopte en de bal in het lege doel kon intikken 2-1. Opnieuw een achterstand voor IJFC. Mitch Dunne en Vincent Griffioen kwamen de voorhoede van extra impulsen voorzien. IJFC knokte voor de gelijkmaker en Nieuw Utrecht knalde alle ballen naar voren. In de 80e minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Een perfecte corner van Ruben van Rooijen ging richting Joey Hirdes, met moeite tikte de keeper de bal weg, maar daar stond Stefan de Wit en die haalde vol uit. Tot opluchting van heel IJFC de gelijkmaker. 2-2. IJFC ging voor de winst. Een schot van Stefan de Wit werd licht met de hand beroerd, maar werd niet bestraft, en dezelfde minuut werd Vincent Griffioen binnen het strafschopgebied naar beneden getrokken, maar dit werd gezien als een duel. Ook IJFC kwam nog een keer goed weg toen Mitch Dunne risico nam met een sliding op de rand van het strafschopgebied, maar hij speelde de bal. In de 94e minuut floot scheidsrechter Bos voor het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk zijn beide teams tevreden met een punt. Een compliment voor de mannen van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen dat ze, ondanks een moeilijke wedstrijd, bleven knokken voor een goed resultaat en hun koppie erbij hielden.

Volgende week de streekderby tegen Lopik. Lopik behaalde een knappe 5-2 overwinning op Zwaluwen Utrecht staat nu 10e met 4 punten. IJFC zal  de steun van het IJFC legioen goed kunnen gebruiken om de punten in IJsselstein te houden. De aanvang is 14.30 uur.