Houten en IJFC houden elkaar in evenwicht in wedstrijd zonder doelpunten

Oud Wulfseweg 2
3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Op een koud en mistig sportpark Oud Wulven heeft runner up IJFC onder het schijnsel van kunstlicht een gelijkspel behaald tegen koploper Houten. Hoewel IJFC met name in eerste kwartier na rust een aantal goede kansen wist te creëren was over de hele wedstrijd een gelijkspel de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Zoals al vaker deze competitie kon IJFC ook deze wedstrijd vertrouwen op een zeer solide verdediging die samen met keeper Rowdy Janssen al voor de 5e keer de 0 wisten te houden. Behoudens een vrije trap en een kopbal beiden uitstekend gepareerd door Rowdy Janssen werd Houten niet echt gevaarlijk. Hierbij moet ook zeker vermeld worden dat de uitstekend spelende Youri van Zwieten hierbij een belangrijke rol speelde door enerzijds de spelmaker aan Houtense kant volledig te neutraliseren en anderzijds ook goed te voetballen met overzicht en flair.

Opstelling IJFC; Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey van der Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij, Matthijs van Rooijen (82e Kaj Hendriksen), Youri van Zwieten, Ruben van Rooijen, Mitch Dunne (34e Mathhijs van Geffen), Rowan Mankers, Tim van der Brugge (68e Robert Maat).

In de eerste helft ontwikkelde zich op het gladde kunstgras een soort schaakspel waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Behoudens een goed ingeschoten vrije trap net voor rust van de zeer goed spelende linker vleugel verdediger Marc van der Kleij die via de deklat over doel verdween waren en geen kansen te noteren. Na 45 minuten waarin IJFC veel arbeid leverde derhalve een logische 0-0

In eerste kwartier van de 2e helft 3 goede kansen voor IJFC. Eerst een goed schot van Youri van Zwieten na een pasklare voorzet van Rowan Mankers vervolgens vlak erna een afstandsschot van Ruben van Rooijen en even later na goed doorzetten van Davey van der Snoek volgde een voorzet van de ingevallen Matthijs van Geffen en weer een goede kans voor Ruben van Rooijen. Helaas wist de keeper van Houten in alle gevallen redding te brengen. In de loop van de 2e helft werd Houten weliswaar wel weer wat gevaarlijker na het inbrengen van de 43 jarige oud prof Brayton Biekman. Houten kreeg zoals al eerder vermeld nog 2 kansen echter ook zonder resultaat.

Na 96 minuten floot scheidsrechter Lankreijer voor de laatste keer en bleef 0-0 op het scorebord staan. Dit betekent dat de ploeg van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen nu na 10 wedstrijden 17 punten heeft behaald en daarmee op een gedeelde 4e plaats staat in de subtop van de 3e klasse D met een achterstand van 7 punten op Houten dat wel 1 wedstrijd meer gespeeld heeft. Genoeg perspectief derhalve voor de 2e competitiehelft. Nu volgt voor IJFC een winterstop die zal duren tot 21 januari wanneer er uit tegen JSV-Nieuwegein gespeeld zal worden.

De IJFC A-selectie en staf wenst U fijne feestdagen en een gezond en sportief 2023 en bedankt alle trouwe supporters voor hun aanwezigheid bij alle thuis en uitwedstrijden.