Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

In een meer spannende wedstrijd dan goede wedstrijd, waar de spanning tot de laatste minuut voelbaar was, heeft IJFC goede zaken gedaan met een overwinning op het altijd moeilijk te bestrijden Lopik. Streekderby’s zijn nooit goede wedstrijden en dat was ook deze keer het geval. Toch viel er genoeg te beleven. Veel strijd aan beide kanten, 9 gele kaarten,  goede reddingen van beide keepers,  een schitterende goal van Ruben van Rooijen en een perfect ingeschoten penalty van Tim van der Brugge.

Davey vd Snoek was afwezig met een blessure, Vincent Griffioen startte weer in de basis en leverde een uitstekende assist en ook Matthijs van Geffen keerde in de tweede helft terug na ongelukkig blessureleed.

IJFC startte in de volgende formatie : Rowdy Janssen, Rowan Mankers, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie (55 Matthijs van Geffen), Youri van Zwieten, Vincent Griffioen (80), Joey Hirdes (76 Mitch Dunne) en Matthijs van Rooijen.

Vanaf de eerste minuut werden er al felle duels uitgevochten en werden er weinig grote kansen gecreëerd. Lopik schoot een bal naast, maar dat leverde geen echt gevaar. In de 12e minuut een goede actie van Vincent Griffioen. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf een geweldige voorzet op de inlopende Ruben van Rooijen. Half duikend kopte Ruben de bal strak in de kruising. Een fantastische goal, een mooie opsteker en de 1-0 voor IJFC. Enkele minuten later een schrikmoment voor IJFC. Een uittrap kwam in de voeten van een speler van Lopik terecht, die alleen voor keeper Rowdy Janssen opdook, maar door goed uitkomen gedwongen werd om in het zijnet te schieten. Na een half uur juichte IJFC opnieuw. Een perfecte steekbal van Joey Hirdes, bereikte Matthijs van Rooijen, Matthijs schoot de bal strak in het doel, maar de eerlijke grensrechter Gijs Renes vlagde voor buitenspel. Terecht afgekeurd. Na een lange blessurebehandeling voor Jeffrey Stigter, die verkeerd terecht kwam, kon er weer verder gespeeld worden… en ook Jeffrey kon de wedstrijd op karakter uit spelen. Nadat Lopik nog een goede kans miste, scoorde IJFC opnieuw, maar ook deze goal werd afgekeurd, omdat de doelpuntenmaker Matthijs van Rooijen hands maakte. Scheidsrechter Ibrahim Özkal stond dicht op de situatie en keurde het doelpunt af. In de laatste minuut voor rust nog een grote kans voor IJFC. Rowan Mankers onderschepte de bal en speelde Vincent Griffioen aan, Vincent opende met een crossbal op de vrijlopende Marc vd Klij. Marc haalde snoeihard uit, maar keeper Twan Schimmel ranselde de bal spectaculair uit de kruising.

RUST 1-0

De tweede helft begon net als de eerste helft: veel strijd, weinig ruimte om te spelen en redelijk wat overtredingen. De gele kaarten die vielen waren echter niet echt voor overtredingen, maar hoofdzakelijk voor spelbederf. In de 65e minuut de eerste grote kans voor IJFC. Een uitstekende aanval via Rowan Mankers, Vincent Griffioen en Matthijs van Geffen, kwam uiteindelijk met een slimme bal van Matthijs van Geffen bij Matthijs van Rooijen terecht. Matthijs haalde vol uit, maar keeper Schimmel redde bekwaam. Enkele minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Ruben van Rooijen zette Vincent Griffioen alleen voor de keeper, maar met een katachtige redding werd het schot gepareerd. Een goede opening van de zeer hard werkende en prima spelende Youri van Zwieten op Vincent Griffioen. Vincent gaf een mooie voorzet, maar Ruben van Rooijen kwam een neuslengte tekort om in te koppen. Lopik bleef gevaarlijk loeren op een kans. Een geweldig afstandschot van Lopik werd uitstekend overgetikt door Rowdy Janssen en Stefan de Wit redde nog een keer, bij een dieptebal, met een geweldige sliding. Tien minuten voor tijd veerde de IJFC supporters op de tribune op… Marc vd Klij schoot een vrije bal diagonaal naar de bovenhoek, maar keeper Schimmel tikte met een miraculeuze redding naast het doel. In de laatste minuut de laatste kans voor IJFC. Tim vd Brugge speelde Ruben van Rooijen goed in binnen het strafschopgebied. Ruben kapte zijn tegenstander knap uit, maar werd onderuit gehaald door een tegenstander. Scheidsrechter Ibrahim Özkal stond enkele meters van de overtreding en gaf terecht een penalty. Invaller Tim vd Brugge pakte de bal overtuigend op en ging achter de bal staan. Met een strak schot verschalkte hij keeper Schimmel en was de overwinning een feit. 2-0. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. De conclusie van de trainer en vrijwel iedereen op Sportpark Groenvliet: het was geen goed wedstrijd, maar de punten zijn binnen en dat is het allerbelangrijkste. In deze spannende competitie is het belangrijk om zo snel mogelijk van de onderste 5 plaatsen weg te blijven. Na afloop bleef het nog lang gezellig in het IJFC paviljoen met de IJFC – en Lopik aanhang en dat was mooi om te zien. Aanstaande zaterdag speelt IJFC de uitwedstrijd bij NITA in Nieuwer ter Aar. IJFC en NITA staan gelijk in het aantal punten ( 12), maar NITA heeft één wedstrijd minder. Het wordt dus opnieuw een driepunten duel, maar dat zal het bijna de hele competitie zijn. De spelers- supportersbus vertrekt om 13 uur, aanvang wedstrijd 15 uur.