IJFC verliest thuiswedstrijd van Nieuw Utrecht 0-1

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

In de topper tegen Nieuw Utrecht is IJFC tegen een onterechte nederlaag aangelopen waar een gelijkspel een betere afspiegeling van het wedstrijdbeeld zou zijn geweest. Vlak voor tijd werd de verdiende gelijkmaker van IJFC echter ten onrechte afgekeurd door scheidsrechter van Egmond op advies van de zeer partijdige clubgrensrechter van Nieuw Utrecht.

Opstelling IJFC; Kyran Buisman, Stefan de Wit, Davey van der Snoek, Marc van der Klij, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Rowan Mankers, Joey Hirdes (66e Luuk Linschoten) , Vincent Griffioen (46e Matthijs van Geffen)

Ten opzichte van de afgelopen wedstrijd wel enkele wijzigingen in het basiselftal van Edwin de Bruin waarbij de eerste basisplek voor keeper  Kyran Buisman in verband met blessure van Rowdy Janssen de meest opvallende was. Kyran Buisman kan terugkijken op een goede wedstrijd.

Onder lastige weersomstandigheden, een harde wind die gedurende wedstrijd draaide en fikse regenbuien, ontspon zich in de eerste helft een wedstrijd waarbij de teams gelijkwaardig aan elkaar waren en beide defensies goed stonden. Nieuw Utrecht met name loerend op de snelle omschakeling via de zijkanten en IJFC meer combinerend.
Echter in de 31e minuut uit het niets de 0-1 voor Nieuw Utrecht. Een afstandsschot van een meter of 25 meter vliegt gedragen door de wind via de vingertoppen van Kyran Buisman in het IJFC doel.

In de 2e helft een steeds meer aandringend IJFC dat al snel een 100% kans krijgt: een snelle ingooi van Stefan de Wit bereikt Rowan Mankers die een strakke voorzet geeft die op waarde wordt geschat door Matthijs van Geffen die echter van dichtbij over het Nieuw Utrecht doel schiet. Nieuw Utrecht beperkt zich steeds meer tot irritant tijdrekken door “blessures” en lang treuzelen bij spelhervattingen. Een kwartier voor tijd komt Nieuw Utrecht met 10 man te spelen nadat en speler voor de 2e keer geel krijgt wegens commentaar op de leiding.

Dit is voor IJFC seizoen voor een slotoffensief dat in de 89e minuut resultaat lijkt te krijgen als Davey van der Snoek van dichtbij de bal over de lijn werkt nadat eerst Matthijs van Geffen tegen de lat schiet en Rowan Mankers de terugspringende bal voor het doel kopt. Echter in plaats van een geldig doelpunt besluit de scheidsrechter toch in te gaan op het ten onrechte vlaggen van de grensrechter. Derhalve bleef de 0-1 op het scorebord staan en waren de druiven zuur voor IJFC.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Lopik op het programma aanvang 14.30 uur. Hopelijk zijn er weer veel IJFC supporters om IJFC te ondersteunen.