3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887646

VVIJ gelukkigste in stadsderby 1-0

De stadsderby tussen VVIJ en IJFC verdiende eigenlijk geen winnaar. Aan beide kanten werd er keihard geknokt om in ieder geval niet te verliezen. De eerste helft een duidelijk sterker IJFC, met een aantal uitstekende en gevaarlijke kansen, de tweede helft was meer voor VVIJ, al creëerde het weinig kansen. Uitblinker Rowdy Janssen keepte een uitstekende wedstrijd, maar was ongelukkig met de vrije trap vier minuten voor tijd.

Sportpark Groenvliet was vol gestroomd met publiek (meer dan duizend supporters)  en de sfeer rondom de wedstrijd was perfect. In de nacht van vrijdag op zaterdag waren de doelpalen en beide latten voorzien van blauw witte tape, hingen er spandoeken, waren er rookpotten van beide teams en hing er een prima derbysfeer. Daarnaast werd er extra aandacht besteed aan Isah en Noah Gesser, die bij beiden bij IJFC en VVIJ gespeeld hebben en aan de vader van een speler van VVIJ. Vooraf was er een band met doedelzakken die gezamenlijk met de beide teams het veld op kwamen en werd er een minuut stilte gehouden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jesse van Pinxteren.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek (80 Youri van Zwieten) , Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Luuk van Linschoten, Rowan Mankers, Joey Hirdes (78 Tim vd Brugge) en Mitch Dunne.

IJFC was in de eerste helft duidelijk beter. VVIJ loerde op de counter, maar was verder ongevaarlijk. De verdediging van IJFC, onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter, stond als een huis. Toch was het pas in de 23e minuut dat IJFC gevaarlijk werd. Marc vd Klij schoot een vrije bal strak in. Redding keeper. In de 30e minuut een geweldige aanval van IJFC. Ruben van Rooijen speelde Joey Hirdes aan, Joey controleerde geweldig op zijn borst, speelde Luuk van Linschoten goed aan, Luuk haalde vol uit met een knal in één keer uit de lucht, net over. Pech voor IJFC. Een minuut later een perfecte steekbal van Stijn de Bie op de diepgaande Joey Hirdes. Joey kwam oog in oog met keeper Ruben vd Lans…. Met een beetje geluk kwam de keeper van VVIJ als winnaar uit de strijd. Daarna twee twijfelgevallen rond het strafschopgebied van VVIJ. Een schot werd met de arm geblokkeerd door een verdediger en even daarna een redding met de handen van Ruben vd Lans net buiten het strafschopgebied. Beide gevallen niet bestraft door scheidsrechter van Pinxteren.

Vijf minuten voor de rust nog een goede kans voor IJFC. Joey Hirdes legde de bal panklaar voor Luuk van Linchoten, Luuk knalde de bal met een dropkick richting de goal… centimeters naast de goal.

RUST 0-0

IJFC startte goed in de tweede helft met een goed schot van Luuk van Linchoten, redding keeper. Na 57 minuten een fantastische voorzet van Rowan Mankers, net voorlangs. Daarna nam VVIJ het initiatief en viel IJFC wat terug. Er werd veel strijd geleverd door beide teams en de wedstrijd leek op een terechte en logische gelijkspel te eindigen, maar het mocht niet baten. Een gemakkelijk gegeven vrije bal vier minuten voor tijd, werd uitstekend ingeschoten. De geweldig keepende Rowdy Janssen kon het strakke schot van Tom van der Horst niet pareren. De bal stoot net voor Rowdy op en verdween via de lat in het doel. Hoeveel pech kun je hebben. 1-0.

IJFC probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar de tijd was tekort om de gelijkmaker te maken. Helaas. Uitslag 1-0.

Een teleurstellende uitslag en een onverdiende nederlaag voor IJFC. Volgende week is er geen competitie . De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober tegen sv Woerden. Een nieuwe kans om weer wat extra punten te verzamelen. IJFC staat nog 5e, maar de concurrentie staat er kort achter.