3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC blijft in een flow en pakt tweede plaats na winst op DVSU 4-1

Na een matige eerste helft, maar een uitstekende tweede helft heeft IJFC drie belangrijke punten gehaald tegen DVSU. Eenvoudig ging dat niet, want DVSU heeft een stugge ploeg met een aantal slimme spelers, maar uiteindelijk was de overwinning meer dan verdiend. Door de nederlaag van VVIJ ( bij NITA ) en het gelijkspel van Elinkwijk (tegen JSV) pakt IJFC de tweede plaats. Houten blijft op de eerste plaats na een 6-0 overwinning op Brederodes met 4 punten voorsprong. NITA sluit aan bij de kopgroep en daardoor wordt het een uitermate spannende competitie.

De wedstrijd stond onder leiding van de 71 jarige scheidsrechter Theo Verbij uit Ilpendam en hij verdient zeker een positieve vermelding. Kort op de situaties, duidelijk in zijn beslissingen en een compliment voor het feit dat hij de  sportieve  wedstrijd zonder kaarten af kon doen.

De opstelling van IJFC was weer wat gewijzigd ( Gerben Renes weekend weg, Mitch Dunne, Matthijs van Geffen en Joey Hirdes geblesseerd), maar de brede en gretige selectie vangt dat goed op. Daarnaast zaten er weer een aantal jonge talenten op de bank: Kaj Hendriksen , Wessel Brouwer Twan van Lierop en Kyran Buisman. De verdediging van IJFC was weer vrijwel niet te passeren.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Luuk Linschoten ( 67 Stijn de Bie) , Rowan Mankers

(87 Tim vd Brugge), Vincent Griffioen ( 79 Kaj Hendriksen)  en Matthijs van Rooijen

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de ramp in Turkije. De eerste kans was voor DVSU. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd in het zijnet geschoten. Rowdy Janssen stond goed. Enkele minuten later een goede kans voor Vincent Griffioen. Zijn schot ging net naast het doel. Er werd aan beide kanten onrustig gespeeld en dat resulteerde in veel balverlies en weinig kansen. Een verre ingooi van Marc vd Klij werd goed doorgekopt door Luuk Linschoten, de bal kwam bij Rowan Mankers terecht die de bal in een keer op zijn schoen nam, naast. Twee minuten later was het toch raak voor IJFC. Een versnelling van Rowan Mankers en de bal goed terug gelegd op Luuk Linschoten.. Luuk behield het overzicht en speelde Ruben van Rooijen goed aan. Ruben kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal diagonaal en onhoudbaar in het doel. Prachtige goal. 1-0. DVSU liet het er zeker niet bij zitten en maakte bijna de gelijkmaker. Davey vd Snoek, altijd zeker in de verdediging,  nam de bal iets verkeerd aan en Wyssam Bakkali stond plotseling alleen voor keeper Rowdy Jannsen. Rowdy redde met een katachtige reactie. Een prachtige actie van Vincent Griffioen en een goede voortzetting op Ruben van Rooijen, bracht Ruben in schietpositie. Tot twee keer toe schoot Ruben de bal hard en goed in, maar keeper Ticho Zomer redde bekwaam. In de 44e minuut dan toch, uit het niets, de verdiende gelijkmaker. Een indraaiende corner werd iets aangeraakt en verdween in de kruising 1-1. RUST

In de tweede helft een ander en scherper IJFC. Dat resulteerde meteen in een grote kans voor IJFC. Een verre uittrap bereikte Vincent Griffioen, die de bal goed aan nam, hij speelde Matthijs van Rooijen vrij voor de keeper. Tot twee keer toe schoot Matthijs de bal in, maar keeper Zomer had een engeltje op zijn schouder en redde opnieuw. IJFC schakelde een tandje hoger en pakte het initiatief. Een vrije bal van Ruben van Rooijen werd knap gered. Matthijs van Rooijen zette goed druk en veroverde de bal, zijn schot kwam helaas op de lat. In de 57e minuut de verdiende voorsprong voor IJFC. Speedy Rowan Mankers werd gelanceerd door Stefan de Wit. Rowan behield het overzicht en daar dook de, opnieuw sterk spelende, Youri van Zwieten vrij voor de goal. Hij tikte de bal slim in de goal 2-1. IJFC ging op jacht naar de

3-1… Een halve omhaal van Vincent Griffioen werd net naast gekopt door Luuk Linschoten en een corner van Ruben van Rooijen werd door Vincent Griffioen op de lat gekopt.

Een kwartier voor tijd zette Rowan Mankers goed door, veroverde de bal en gaf een perfecte assist op Vincent Griffioen. Vincent schoot de bal onberispelijk in 3-1. Juichend liep hij naar de kant… en zijn dochter klapte met plezier voor haar vader en riep heel trots “ Papa heeft gewonnen “ . Een mooi moment.

IJFC bleef goed doorgaan en de IJFC supporters genoten van de tweede helft. De prima en gretig invallende Kaj Hendriksen zette Ruben van Rooijen vrij voor de keeper. Helaas kreeg Ruben de bal niet goed onder controle. Vier minuten voor tijd stoomde aanvoerder Jeffrey Stigter naar voren, hij omzeilde de buitenspel val en liep alleen op de keeper af. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal slim terug op de meegelopen Kaj Hendriksen. Kaj bedacht zich geen moment en haalde vol uit 1-4.  Dit werd uiteindelijk ook de uitslag. In de 93e minuut floot scheidsrechter Verbij voor het einde van de wedstrijd. De drie punten werden uiteraard goed gevierd in de kleedkamer… en het blauw wit werd weer loeihard gezongen.

Donderdagavond 16-2-2023 staat de wedstrijd JSV Nieuwegein – IJFC, aanvang 20.30 uur op het programma. Deze streekderby zit altijd vol strijd en JSV zal knokken voor ieder punt. De elfde plaats is in zicht voor de Nieuwegeiners. IJFC zal vol aan de bak moeten.