IJFC pakt drie welverdiende punten tegen Woerden 0-1

Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

De uitslag zou het niet vermoeden, maar IJFC heeft een meer dan verdiende overwinning behaald bij Woerden. In de eerste helft had het gemakkelijk 0-4 of 0-5 kunnen staan, maar als de bal er niet in gaat, blijft de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Het viel ook niet mee om tot goede combinaties te komen op de slechte grasmat. Daarnaast moesten trainer Edwin de Bruin en assistent Frans Vermeulen weer een flinke puzzel oplossen door een aantal wijzigingen en afwezigen. IJFC had een waslijst met afwezigen: Stefan de Wit en Davey vd Snoek (weekend weg), Tim vd Brugge, Rowan Mankers, Mitch Dunne en Matthijs van Geffen ( allen blessures).

Dat werd uitstekend opgelost en de belangrijkste conclusie is dat er ook ondanks de vele wijzigingen een hecht team staat, dat wil knokken van de eerste tot de laatste minuut. Zonder andere IJFCspelers te kort te doen werd, zelfs door de supporters van de tegenstander op de tribune, tot man of the match benoemd: Youri van Zwieten. Youri onderbrak veel aanvallen van Woerden, met slimme duels, perfecte slidings en stond overal waar het team hem nodig had. De grote verrassing was de nieuwe positie voor Stijn de Bie. Hij werd naast aanvoerder Jeffrey Stigter in het centrum van de verdediging opgesteld. Voor Stijn een vreemde positie, maar hij speelde met veel vertrouwen en rust. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter K Debipersad en hij floot een prima wedstrijd. De sfeer op de tribune was gezellig met de vele IJFC - en Woerden supporters ( aangevuld met een aantal gezellige Sportlust supporters ).

IJFC startte in de volgende formatie :  Rowdy Janssen, Gerben Renes ( 59 Enrico Stelte ), Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij , Youri van Zwieten, Ruben van Rooijen, Luuk Linschoten, Matthijs van Rooijen, Joey Hirdes en Vincent Griffioen (81 Tijn Harlaar)

IJFC liet vanaf de eerste minuut weten dat het voor drie punten kwam en creëerde direct al een aantal kansen. In de 3e minuut meteen twee kansen, eerst een schot van Matthijs van Rooijen ( steekbal Vincent Griffioen) , schot geblokt, daarna Ruben van Rooijen, vrij voor de goal, schot net over de kruising. Enkele minuten later een strakke hoge voorzet van Luuk Linschoten, knap ingekopt door Vincent Griffioen, buiten bereik van keeper Joep Ton. Helaas spatte de bal op de paal uiteen. Pech voor IJFC. IJFC hield het overwicht en gaf achterin geen krimp en op het middenveld maakten Ruben van Rooijen en Youri van Zwieten veel meters. Een uitstekende dieptebal van Luuk Linschoten op de diepgaande Matthijs van Rooijen. Alleen voor de keeper, schoot Matthijs de bal langs de keeper, maar ook een centimeter langs de paal. Enkele minuten later stond Matthijs van Rooijen opnieuw alleen voor de keeper. Hij onderschepte een terugspeelbal , omspeelde de keeper en schoot goed in, maar de bal werd ternauwernood van de doellijn gegleden door een verdediger.

Een goede inspeelbal van Youri van Zwieten kwam op rechts bij Vincent Griffioen terecht. Vincent omspeelde zijn tegenstander en legde de bal perfect voor de goal.. twee IJFC-ers gleden naar de bal, maar konden hem net niet in de goal schuiven. In de 37e minuut een corner van Ruben van Rooijen, goed verlengd door Vincent Griffioen, via het hoofd van Gerben Renes net naast. De bal mocht er gewoon niet in.

Pas in de 39e minuut het eerste kleine kansje voor Woerden, maar Rowdy Janssen greep goed in. Even later een schrikmomentje voor IJFC. Rowdy Janssen schoot de bal weg, maar een tegenstander liep door en raakte Rowdy op zijn voet. Hij kon door na de blessurebehandeling. RUST 0-0

Na twee minuten direct de eerste kans voor IJFC. Vincent Griffioen liet een indraaier los richting de tweede paal, maar helaas via Joey Hirdes ging het schot net naast. Marc vd Klij liet zijn specialiteit zien en schoot een vrije bal net naast, de keeper was al helemaal uit balans. In de 52e minuut opnieuw een blessure voor Rowdy Janssen. Hij kreeg een knie tegen zijn kaak, een flinke bult was het gevolg, maar na 5 minuten blessure behandeling ging hij op karakter verder. Hij wilde het team niet in de steek laten. Rowdy moest meteen weer in actie komen, want op een omhaal van een speler van Woerden, redde hij met een prachtige safe. In de 61e minuut moest Gerben Renes ( begon al met een blessure) toch gewisseld worden. Hij werd vervangen door 1e jaars senioor Enrico Stelte, die een prima invalbeurt had en al na drie minuten een hoofdrol vervulde. Hij veroverde zelf de bal, dribbelde op en gaf een perfecte voorzet op Joey Hirdes. Joey behield het overzicht en legde de bal panklaar neer met het hoofd op de vrijstaande Luuk Linschoten. Luuk bedacht zich geen moment en schoot de bal strak in de hoek 0-1. Een zeer verdiende voorsprong. Vincent Griffioen lanceerde Matthijs van Rooijen, maar vrij voor de goal gleed Matthijs ongelukkig onderuit. Enkele minuten later opnieuw een kans voor Matthijs van Rooijen. Een verre ingooi van Marc vd Klij werd goed verlengd door Joey Hirdes naar Matthijs van Rooijen. Matthijs schoot goed in, maar zijn schot werd geblokt. In de 94e minuut het enige smetje op de verder sportieve wedstrijd. Invaller Tijn Harlaar, speelde zich goed vrij op het middenveld en ging op snelheid naar voren. Hij werd van achteren onderuit gehaald door Ingmar Rollof. Scheidsrechter Debipersad kon niet anders dan rood geven. Gelukkig was het geen harde schop en kon Tijn verder spelen.

In de 98e minuut floot de scheidsrechter af. Uitslag 0-1. Toch een beetje opluchting dat de drie punten over de streep werden getrokken en opnieuw klonk het Blauw wit door de catacomben van Woerden.

IJFC staat nog steeds op de tweede plaats. Houten won met 2-3 van VVIJ en blijft koploper, NITA liet een flinke steek vallen door bij Lopik te verliezen ( knappe prestatie van Lopik).

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nieuw Utrecht op het programma. De uitwedstrijd werd 2-2, dus IJFC zal alles op alles moeten zetten om de punten in IJsselstein te houden. We hopen weer op een grote opkomst van het IJFC legioen.