Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft zaterdag goede zaken gedaan door verdiend met 3-0 te winnen van sc Woerden. Bij verlies had het team van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen een beetje naar beneden moeten kijken, maar na deze winst kan er weer met een schuin oog naar boven gekeken worden.  IJFC was gretig en wilde soms te graag, dat resulteerde vaak in onnodig balverlies, maar er werd met het hele team ( inclusief de wissels ) keihard gestreden voor een goed resultaat. Het werd ook een fysieke strijd met regelmatig de nodige overtredingen, maar scheidsrechter K van Valen hield de wedstrijd goed onder controle en deed de wedstrijd af met slechts twee gele kaarten, verdeeld over beide teams. Grote pechvogel was Luuk Linschoten, die na een overtreding, ongelukkig op zijn schouder terecht kwam, zijn sleutelbeen brak en daardoor de komende weken niet kan spelen. Een talentvolle speler uit de eigen jeugd, die net een aantal weken een basisplaats had verdiend. We wensen hem heel veel sterkte.

Op de bank zat nog een talent, Niels Brokking, een uitstekende keeper, die bij JO 19-1 nog een penalty pakte. Het leek er even op dat hij zijn debuut zou maken, toen keeper Rowdy Jansen tien minuten geblesseerd raakte, maar hij kon de wedstrijd afmaken. Niels treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Bart Brokking, die ook enkele jaren in het eerste keepte.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit ( 46 Rowan Mankers), Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Luuk Linschoten ( 42 Matthijs van Rooijen ) , Tim vd Brugge ( 61 Vincent Griffioen) , Joey Hirdens (71 Youri van Zwieten), Mitch Dunne

De eerste minuten gingen gelijk op, maar het was IJFC dat de 1-0 scoorde. Een strakke voorzet van Mitch Dunne, werd iets met het hoofd verlengd door Joey Hirdes en kwam bij de diepgaande Tim van de Brugge terecht. Tim kwam ook in oog met de doelman en ronde bekwaam af 1-0. Dat was een opsteker voor IJFC dat daarna het initiatief hield. Sc Woerden creëerde weinig. Negen minuten later leek Tim van de Brugge weer te scoren uit een steekbal van Joey Hirdes, maar de bal verdween snoeihard op de paal… en het was ook nog buitenspel. Een lepe bal van Tim vd Brugge op Luuk Linschoten, Luuk schoot direct uit de draai, maar raakte de bal helaas niet vol, redding keeper. Enkele minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Ruben van Rooijen lanceerde Mitch Dunne, Mitch schoot helaas net iets te gehaast, waardoor de keeper eenvoudig redding kon brengen. Een halve voorzet van Marc vd Klij verdween rakelings langs de paal. Pas in de 35e minuut de eerste grote kans voor sc Woerden. Een snelle aanval werd goed voorgegeven, maar de keiharde kopbal verdween ruim over het doel. Drie minuten later kwam de 2-0 op het scorebord. Een mooie opening van Marc van de Klei, ging richting Joey Hirdes, Joey liet de bal handig lopen en Luuk Linschoten kon de bal met de borst het doel inlopen. Enkele minuten later een ongelukkig moment voor Luuk. Na een onschuldige overtreding, kwam Luuk ongelukkig terecht en brak hij zijn sleutelbeen.  In de laatste minuut van de eerste helft kwam IJFC nog goed weg, toen een voorzet voor het doel langs ging en door niemand werd aangeraakt. RUST 2-0

IJFC begon goed aan de tweede helft en creëerde de eerste kans. Joey Hirdes kwam een neuslengte tekort na een geweldige voorzet van Marc vd Klij. Enkele minuten later was het Rowdy Janssen die zijn team op de been hield met een fantastisch redding, toen een tegenstander alleen op hem af kwam. Hij kreeg daarmee de handen op elkaar van de tribune. IJFC nam het initiatief weer over en creërde een aantal goede kansen. Eerst belande een bal van Tim vd Brugge op de bovenkant van de lat. Even later een snoeihard schot van Vincent Griffioen na een perfecte aanval via Ruben van Rooijen Joey Hirdes en Vincent Griffioen. Opnieuw was het Vincent Griffioen die slim de bal veroverde na een pass van Stijn de Bie. Vincent troefde de centrale verdediger af en kwam alleen voor de keeper, met geluk pareerde de keeper de bal. Enkele minuten later redde de keeper opnieuw met wat geluk, toen Vincent Griffoen weggestuurd werd door Mitch Dunne en de bal strak inschoot. Pech voor IJFC. Sc Woerden probeerde de aansluittreffer nog te forceren, maar zowel Jeffrey Stigter als Davey vd Snoek voorkwamen twee grote kansen met een geweldig sliding. Rowan Mankers onderschepte een bal en opende op Matthijs van Rooijen. Matthijs gaf een prima doortikballetje op Marc vd Klei, die zijn schot rakelings langs zag gaan.

In de laatste minuut dan eindelijk de bevrijdende treffer. Youri van Zwieten troefde zijn directe tegenstander af en speelde Ruben van Rooijen vrij. Ruben behield het overzicht en passte de bal op het juiste moment  op de diepgaande Vincent Griffioen. Vincent verschalkte de keeper met een geweldige schijnbeweging en kon de bal strak in de touwen schieten. 3-0 Een luid gejuich klonk over Sportpark Groenvliet en trots viel Vincent in de armen van zijn medespelers. De winst was binnen. Het blauw wit werd weer luid gezongen en dit geeft uiteraard weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd uit tegen Nieuw Utrecht. Nieuw Utrecht heeft 1 punt minder dan IJFC, maar ook een wedstrijd minder. Het wordt dus opnieuw een belangrijke wedstrijd in deze super spannende competitie. De aanvang is 14.30 uur.

We hopen weer op de steun van IJFC legioen.