IJFC wint van JSV Nieuwegein met 2-1, pakt de 3e plaats in 3 D en plaatst zich voor de na competitie !

tel. 030-6887151

IJFC wint van JSV Nieuwegein met 2-1, pakt de 3e plaats en plaats zich voor de na-competitie !

IJFC heeft uiteindelijk toch de na-competitie bereikt. Na de teleurstellende en onterechte degradatie van vorige jaar en een moeizame start met een aantal nieuwe spelers, heeft IJFC zich knap hersteld en uiteindelijk een fantastisch resultaat behaald. Tot twee wedstrijden voor het einde deed het team van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen nog mee om het kampioenschap. Door twee ongelukkige nederlagen tegen Houten en Elinkwijk, moest IJFC vol aan de bak tegen JSV Nieuwegein om de na competitie te bereiken.Tot aan de laatste minuut bleef het een spannende wedstrijd, want JSV Nieuwgein gaf niets cadeau en verdedigde met man en macht en kwam er af en toe uit met een scherpe counter. IJFC toonde veerkracht, want het kwam miraculeus op achterstand, maar de ploeg bleef doorgaan voor een verdiende overwinning. Vooral de tweede helft werd aantrekkelijk, met een hoger tempo. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Vugts  uit Soest en hij liet in deze sportieve wedstrijd veel toe aan beide kanten en deed de wedstrijd zonder kaarten af. Compliment.

Aan de kant van IJFC ontbraken Davey vd Snoek en Joey Hirdes, beiden met een blessure en Matthijs van Geffen en Tim vd Brugge i.v.m. een weekend weg.

IJFC startte met de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Stijn de Bie, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen ( 78 Robert Maat), Rowan Mankers, Vincent Griffioen (78 Tijn Harlaar) en Mitch Dunne (46 Luuk van Linschoten).

De eerste grote kans was meteen voor IJFC. Stefan de Wit lanceerde Vincent Griffioen, die alleen voor keeper Tom van der Wulp verscheen. Vincent schoot de bal goed in, maar keeper van der Wulp redde bekwaam. IJFC hield het initiatief, creëerde wat kleine kansjes,  maar de eindpass bleef te vaak uit. IJFC gaf geen kans weg en het centrale duo Stijn de Bie ( voelt zich prima thuis op deze positie en speelde een uitstekende wedstrijd) en Jeffrey Stigter ( rots in de branding ) bleven eenvoudig overeind. In de 27e een uitstekende aanval van IJFC via Rowan Mankers en Youri van Zwieten, schot net over.

In de 35e minuut viel de 0-1 uit het niets. Een vrije bal van Kevin Kap, vanaf de zijkant, leek een eenvoudige prooi voor de uitstekende keeper Rowdy Janssen. Op miraculeuze wijze stuiterde de bal onder zijn benen door het lege doel in. Verbaasde blikken van iedereen, maar wel een onverwachte achterstand. IJFC probeerde de achterstand snel weg te werken en had pech met een goede aanval via Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten en Matthijs van Rooijen. Matthijs van Rooijen speelde Vincent Griffioen knap aan, Vincent schoot de bal ineens met een curve in, met over de kruising. RUST 0-1

IJFC nam in de tweede helft direct het inititatief en het tempo werd iets opgeschroefd. Na drie minuten een goede voorzet van Stijn de Bie op de vrijstaande Rowan Mankers, de kopbal ging rakelings over. Enkele minuten later moest keeper Rowdy Janssen met spoed zijn goal uit om een dieptebal te onderscheppen. Dat deed hij goed. In de 58e minuut dacht het IJFC publiek dat ze konden juichen. Een knappe voorzet van Matthijs van Rooijen werd goed ingekopt door Rowan Mankers, zijn kopbal werd gepareerd door keeper van de Wulp, de rebound werd ingeschoten door Vincent Griffioen en helaas geblokt voor de doellijn. IJFC bleef aanvallen en de wedstrijd leek een kopie te worden van de heenwedstrijd die met 1-0 verloren werd. De bal mocht er niet in. Vincent Griffioen blokte slim een uittrap van de keeper en had pech dat de bal niet in het doel verdween en een gevaarlijke cornerbal van Ruben van Rooijen werd snoeihard ingekopt door Stefan de Wit, maar de bal werd gered op de doellijn. IJFC moest waakzaam blijven voor de counters. Een dieptebal werd knap dichtgelopen door aanvoerder Jeffrey Stigter. Hij moest vol aan de bak om de spits van JSV af te stoppen, maar deed dat met verve.

In de 76e minuut dan toch eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Een fantastisch tikkie takkie aanval van IJFC via Stijn de Bie, Youri van Zwieten, Luuk Linschoten kwam uiteindelijk weer bij Stijn de Bie terecht. Stijn haalde hard en beheerst uit en de bal verdween strak in de touwen 1-1. De jeugdige IJFC supporters gingen nog harder zingen en probeerde het team uit IJsselstein naar een overwinning te supporten.

Een goede een twee tussen Robert Maat en Youri van Zwieten kwam bij Rowan Mankers terecht, zijn schot werd geblokt. Enkele minuten later een knappe actie van Robert Maat. Met een snelle schaar ging hij zijn tegenstander voorbij en gaf een halve voorzet en een half schot… de bal verdween bijna over de keeper heen, maar met de vingertoppen werd de bal over het doel getikt. De spanning werg groter. In de 90e minuut een prachtige actie van Youri van Zwieten, hij nam een voorzet van Tijn Harlaar in één keer uit de lucht op het doel. Dit had meer verdiend. In de 97e minuut de ontlading van de wedstrijd.

Marc vd Klij nam een vrije bal en plaatste de bal perfect achter de verdediging. Ruben van Rooijen dook plotseling voor de goal, sprong hoog op en kopte de bal onhoudbaar in het doel. Sportpark Groenvliet ontplofte. 2-1 voor IJFC en de na competitie werd bereikt. Scheidsrechter Vugts floot een minuut later af. De extra tijd was in de ogen van JSV Nieuwegein teveel van het goede, maar wel terecht. De wedstrijd werd in de tweede helft regelmatig stil gelegd. Trainer Edwin de Bruin had vooraf gezegd. Al duurt de wedstrijd 120 minuten, we zullen moeten doorgaan tot en met de laatste minuut en dat gebeurde ook.

Een prima teamprestatie en dat werd na afloop flink gevierd in de kleedkamer, waar ook de jeugdige supporters mee de kleedkamer in gingen en de IJFC liederen meezongen.

Na afloop werd de feestvreugde verhoogd met de IJsselsteinse zanger Erwin Haarmans in de IJFC kantine. Hij maakte er een supergezellig feest van.

Volgende week speelt IJFC de eerste wedstrijd in de na competitie tegen CDW uit Wijk bij Duurstede. CDW eindigde als tiende in West 2C en moet door de versterkte degradatie regeling nu na competitie spelen. IJFC zal vol aan de bak moet om een goed resultaat te halen. De spelers- supporters bus vertrekt om 12.30 uur. We hopen uiteraard weer op de steun van het IJFC legioen.