Onbekend (penalty)

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

13 februari 2016 16:30

Metzke, J.A.W.

Een strijd tussen de nummers 1 en 2. Een spannende strijd werd het en uiteindelijk bleef de competitiestand zoals die was voor de wedstrijd!
Een wedstrijd waar in een hoog tempo verzorgd voetbal werd gespeeld met veel doelpogingen, kansen, strijd en inzet! Ondanks de kou een verwarmend schouwspel.
IJFC had vanwege de gehavende selectie Felicia en Sharon uit het 2de opgenomen en zij hebben beide zeer goed gevoetbald op dit hoge niveau!

De belangen waren groot en dat was in de aftastende fase te zien. Beide elftallen stonden niet op het veld om af te wachten wat de tegenstander zou gaan doen. Direct aanvallend voetbal over en weer waarbij Wartburgia heel sterk en IJFC ook sterk maar wel nerveuzer startte. Wartburgia creëerde meer mogelijkheden maar de IJFC verdediging kon dat aan. In de opbouwende fase oogde IJFC wat onzeker al was snel duidelijk dat er ook mogelijkheden waren.

In de 22ste minuut kwam er voor IJFC ,na een opbouw over rechts, een scoringskans voor Malissa. Maar de bal ging naast. Snel daarna was het een Wartburgia speelster die net over het IJFC doel kopte. In de 34ste minuut was het billen knijpen voor de IJFC aanhang. Vanuit een corner werd de bal voorgebracht, ingeschoten maar backspeelster Lysanne van Oostrom stond niet voor niets bij de paal. Ze strekte zich en kopte de bal op tijd weg. Het schot daarna werd door de goed keepende Tamara Kamps gepakt.

Die fase stond IJFC onder grote druk. Weer een corner in de 38ste minuut. De bal werd weggewerkt door Tamara maar belandde bij een speelster van Wartburgia die uithaalde maar haar inzet naast zag gaan.
Direct daarna had Malissa Klein voor IJFC een enorme kans! Ze kwam bijna vanaf de eigen helft middendoor los van haar tegenstander en alleen voor de uitkomende keepster. Die omspeelde ze maar daarbij draaide ze iets te ver door en dat herstellende en te schieten maakten dat haar schot tot ieders verbijstering naast ging.

Vier minuten voor de rust was het toch Wartburgia die de 1 – 0 maakte. Een ingooi voor IJFC op de eigen helft waarbij een miscommunicatie tussen twee verdedigsters leidde die in. Laura Gaasenbeek verstapte zich en daardoor ontstond er vanuit een ogenschijnlijk ongevaarlijk moment ineens een schietkans voor een Wartburgia aanvalster. Die haalde direct uit en haar droge schot verdween in de korte hoek bij de verraste Tamara.

IJFC had nog een hele helft en van paniek was geen sprake. Wel de opperste wil om de stand aan te pakken. Zo was er direct na de rust al een kans om de stand gelijk te trekken maar Ester Weerdenburg zag haar schot door de keepster gekeerd worden. Even daarna was het Wartburgia met hun grootste mogelijkheid uit de 2de helft om de wedstrijd te beslissen. Na een geblokkeerde corner werd er vanaf de rand 16 meter snoeihard ingeschoten en IJFC kwam met de schrik vrij omdat de bal geen doel trof maar op de lat spatte.

In de 54ste minuut weer een corner voor IJFC waar Lois Spliet links vrij voor het doel kwam maar haar inzet net over de lat zag gaan.
Daarna kwamen er over en weer grotere en kleinere kansen. IJFC bleef massaal op zoek naar de gelijkmaker en Wartburgia aasde op uitbraken want zij wilden de voorsprong veiliger stellen.

Vanaf de 60ste minuut had IJFC trainer Marcel de opdracht gegeven om een verdedigster door te schuiven voor nog meer druk. Dat lukte want Wartburgia was even de controle kwijt. Juist ook daardoor kreeg  Wartburgia een kans om de wedstrijd alsnog in het slot te gooien.

Een afgeslagen IJFC aanval gevolgd door een snelle counter. Over rechts kon een speelster vrij door maar de uitkomende Tamara verhinderde een goed gericht schot en de bal ging voorlangs. Direct daarop IJFC met man en macht in de aanval. De bal werd het drukke 16-meter gebied in geschoten waar deze tegen de hand van een Wartburgia speelster kwam. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen waar Ester Weerdenburg zich niet liet intimideren door het spelletje van de keepster en de bal er inschoot. 1- 1 . IJFC haalde de bal snel uit het doel want wilde proberen de winst er nog uit te slepen in deze sterke fase.

Zo werd het nog even superspannend. Met onder andere nog een grote kans voor IJFC nadat een inzet gekeerd door de keepster via de rebound net over geschoten werd. Wartburgia wilde het in de laatste fase vooral halen uit afstandsschoten maar daar was de scherpte vanaf en zo bleef het gelijk.
Uiteindelijk kon ieder zich vinden in dit resultaat en daar ook de andere 2 ploegen uit de top 4 gelijk speelden wijzigt er niets aan de onderlinge verschillen.

De foto’s (helaas niet van de hele wedstrijd wegens te weinig licht) zijn weer van Floor Lemmers. Meer foto’s op facebookpagina: IJFC Vrouwen