IJFC laat twee punten liggen bij Lopik 1-1

Rolafweg Zuid 1 A
3411ND
LOPIK
tel. 0348-551470

IJFC liet zich toch nog verrassen in de laatste minuut door een gelijkmaker toe te staan van oud IJFC-er Kevin Thie. Op het moeilijk bespeelbare veld was het meer een spannende wedstrijd dan een goede wedstrijd en eerlijk is eerlijk, uiteindelijk was de 1-1 een terechte weerspiegeling van de wedstrijd. Lopik had meer balbezit, IJFC had wat meer echte kansen, maar het deed toch even pijn dat de tegengoal in de laatste minuut van de wedstrijd viel. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Cees Kerkhof uit Nieuwegein en hij floot een prima wedstrijd en hield de wedstrijd, vol strijd, op een glad veld, uitstekend onder controle. Bij IJFC ontbraken Mitch Dunne ( blessure ), Joey Hirdes ( blessure), Davey vd Snoek ( schorsing ), maar keerde Matthijs van Geffen weer terug bij de selectie en zat op de bank.

Frans Vermeulen was hoofdcoach i.v.m. prive omstandigheden van Edwin de Bruin.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Gerben Renes (52 Enrico Stelte ) Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Marc vd Klij, Youri van Zwieten, Stijn de Bie (70 Luuk Linschoten ), Ruben van Rooijen, Rowan Mankers, Vincent Griffioen en Matthijs van Rooijen.

De eerste helft werd de strijd volop gestreden op het middenveld, waar m.n. Youri van Zwieten en Ruben van Rooijen goed aanvoelde dat er gebikkeld moest worden om te overleven tegen de fysiek sterke tegenstander. Ook de verdediging van IJFC, met Gerben Renes, Marc vd Klij en de twee uitblinkers van de wedstrijd, Stefan de Wit en Jeffrey Stigter, die continue goed opgesteld stonden, gaf vrijwel geen krimp. Mede door de sompige grasmat was goed voetbal niet echt mogelijk dat resulteerde in veel balverlies aan beide kanten.  Pas na een half uur was er een eerste grote kans. Uit een onverwachte aanval van Lopik dook Thijs Beekhuizen plotseling alleen voor keeper Rowdy Janssen op. Rowdy kwam door slim wachten als winnaar uit de strijd en pakte de bal. Dat maakte de wedstrijd wel een beetje los. Vijf minuten later een uitstekende pass van Gerben Renes op de diepgaande Rowan Mankers, Rowan gaf een goede voorzet op Vincent Griffioen die de bal uit de draai net niet voldoende kon raken. Enkele minuten later opnieuw een grote kans voor IJFC. Marc v de Klij opende met een geweldige crosspass op Vincent Griffioen, Vincent controleerde de bal, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de inlopende Ruben van Rooijen, Ruben haalde meteen uit, maar mede door het veld ging de bal net naast. RUST 0-0.

De tweede helft twee ongewijzigde teams en qua spel weinig verandering. Toch was het IJFC dat de score opende. Een geweldige actie van Vincent Griffioen, om kapte zijn tegenstander uit en gaf een prachtige voorzet. Ruben van Rooijen dook slim op voor de goal en met een sprong, schoot Ruben de bal direct vanuit de lucht in het doel. Onhoudbaar en 0-1 in het voordeel van IJFC. Toch was IJFC nog niet zeker van de overwinning, want Lopik drong aan. Rowdy Janssen moest tot twee keer toe redding brengen, waarvan één keer uit een gevaarlijke kopbal. Ook invaller Enrico Stelte kon met een sliding redding brengen, waardoor de bal op de buitenkant van de paal belande. In de 75e minuut dacht IJFC de buit binnen te hebben. Youri van Zwieten gaf een slimme steekbal op Vincent Griffoen, die alleen op Twan Schimmel afging en scoorde. Hij werd echter ten onrechte afgevlagd door de altijd eerlijk vlaggende Gijs Renes… kan gebeuren. Vijf minuten later opnieuw twee grote kansen voor IJFC. Vincent Griffioen zette Rowan Mankers alleen voor de keeper. Zijn lobje over de voor zijn doel staande keeper ging naast en ook Vincent Griffioen probeerde een lobje toen hij aangespeeld werd door Youri van Zwieten, die de bal eerst met een perfecte sliding veroverde. En toen de 90e minuut. IJFC leek tevreden met de 0-1, maar daar dacht Lopik anders over. Met een alles of niets aanval van Lopik, niet scherp genoeg ingegrepen door het middenveld en verdediging van IJFC en een paar klutsballen, kwam de bal met geluk terecht bij oud IJFC-er Kevin Thie. Kevin bedacht zich geen moment en haalde direct vol uit, onhoudbaar voor Rowdy Janssen.

Een grote teleurstelling voor IJFC. En uiteindlijk in de slotfase twee punten laten liggen.  IJFC blijft nog op de tweede plaats staan, maar voelt de hete adem van vier ploegen in de nek. Omdat Houten verloor liep IJFC één puntje in op de koploper, maar dat hadden er drie moeten zijn. Volgende week zaterdag is IJFC vrij en heeft twee weken de tijd om weer scherp te zijn en wellicht compleet te raken. IJFC speelt dan een thuiswedstrijd tegen mede concurrent NITA.