IJFC laat bijna het "kaas van het brood eten " tegen NITA 2-2

3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

IJFC laat bijna “ het kaas van het brood eten “ tegen NITA 2-2

IJFC heeft nog een punt over gehouden aan de uitwedstrijd tegen NITA 2-2. Na een fantastische eerste helft, waarbij IJFC uitstekend voetbalde, veel mooie kansen creëerde en een meer dan verdiende 2-0 voorsprong behaalde, liet het zich in de tweede helft verrassen. Door een onterechte vrije bal ( schitterend en onhoudbaar ingeschoten), kwam NITA onverdiend net voor rust terug op 2-1, maar was NITA vooral de eerste twintig minuten van de tweede helft de bovenliggende partij en maakte het de gelijkmaker uit een strafschop. Uiteindelijk moeten beide teams genoegen nemen en tevreden zijn met een punt.

Door de afwezigheid ( blessure) van het vaste centrale duo Jeffrey Stigter en Davey van de Snoek, stonden Stefan de Wit en good old Gerben Renes centraal en zij kunnen terug zien op een uitstekende wedstrijd. Ook Stijn de Bie en Luuk Linschoten waren afwezig door een blessure, daartegenover viel Matthijs van Geffen de tweede helft in.

Het grootste compliment is er echter voor de trouwe supporters van IJFC. Zij bleven het team positief steunen ondanks de extreem koude wind.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Rowan Mankers, Gerben Renes, Stefan de Wit, Marc vd Klij, Youri van Zwieten, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen ( 74 Matthijs van Geffen), Vincent Griffioen (82 Tijn Harlaar),Joey Hirdes en Mitch Dunne ( 74 Tim vd Brugge).

Vanaf de eerste minuut liet IJFC zijn intenties zien om te gaan voor een belangrijke overwinning. Dat resulteerde al meteen in de eerste minuut in een kans voor IJFC. Rowan Mankers onderschepte de bal en speelde Vincent Griffioen prima aan. De goede voorzet van Vincent, werd net voor de voeten van Ruben van Rooijen weggehaald. Aan de andere kant moest Rowdy Janssen in twee keer redding brengen bij een verrassend schot. IJFC was veel sterker en creëerde een aantal kansen. De grootste kans was voor Mitch Dunne die uitstekend aangespeeld werd door Vincent Griffioen. Mitch leverde een vlammend schot af, maar deze werd met moeite en knap gekeerd door keeper Stan de With. De corner van Ruben van Rooijen werd knap en strak ingekopt door Gerben Renes, maar een meter van de lijn door een tegenstander geblokkeerd. Pech voor IJFC. Enkele minuten later toch de verdiende voorsprong voor IJFC. De corner van Ruben van Rooijen werd iets verlengd met het hoofd door Joey Hirdes en ging via de knie van Stefan de Wit de kruising in. 0-1. IJFC ging op jacht naar de volgende goal en NITA moest nog verder achteruit. Mitch Dunne veroverde slim de bal van een verdediger en ging met zijn snelheid alleen op de keeper af. Met een strak schot knalde Mitch IJFC naar 0-2 voorsprong. Ruben van Rooijen werd goed aangespeeld door Youri van Zwieten, Ruben schoot de bal verrassend uit de draai, redding keeper. In de 21e minuut de eerste echte kans voor NITA. Een speler dook vrij op voor Rowdy Jansen, het eerste schot pareerde Rowdy met zijn been het tweede schot pakte Rowdy met een katachtige reactie uit de bovenhoek. Toch was IJFC niet onder de indruk, want het pakte meteen weer het initiatief.

Een voorzet van Marc vd Klij, kwam terecht bij Joey Hirdes, die de bal net niet voldoende op het hoofd kreeg. Matthijs van Rooijen gaf een slimme steekbal op Mitch Dunne, Mitch behield het overzicht, legde de bal terug op de inlopende Joey Hirdes. Joey kwam een teenlengte tekort om de bal vrij in te tikken. In de 34e minuur opnieuw een grote kans voor IJFC. Youri van Zwieten speelde Joey Hirdes aan, die hield de bal goed vast en legde de bal op het juiste moment terug op Mitch Dunne. Mitch haalde vol uit, helaas een centimeter naast de goal. Tien minuten later was het Ruben van Rooijen die Vincent Griffioen aanspeelde. Vincent schoot de bal met een geplaatst schot in één keer op de goal, met de vingertoppen gered.

En dan is het wachten op de 0-3 voor IJFC, maar valt de tegengoal uit het niets aan de andere kant. Een minuut voor rust gaf de verder prima fluitende scheidsrechter Sven van Lagen uit Alkmaar een onterechte vrije bal. David van der Veld schoot de vrije bal over de muur fantastisch in de kruising 1-2.

Een domper voor IJFC, dat ook nog even nadreunde in de tweede helft. RUST 1-2

In de tweede helft een gemotiveerd en gretig NITA en IJFC liet zich terug zakken. De druk werd groter en groter,maar tot echte kansen leidde dat biet. Tot de 60e minuut. Zaid el Jalloilli mocht ongehinderd het middenveld oversteken, slalomde langs twee verdedigers van IJFC en duikelde over het standbeen van Rowan Mankers heen. Scheidsrechter Sven van Lagen stond kort op de situatie en kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Een terechte penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door David van der Veld. 2-2. IJFC dreigde even overlopen te worden, maar uiteindelijk herstelde het team van trainer Edwin de Bruin en assistent Frans Vermeulen zich redelijk. IJFC creëerde zelfs nog een aantal behoorlijke kansen via Vincent Griffioen, twee goede schoten. Op randje buitenspel scoorde Mitch Dunne met een geweldige goal, schot uit de draai, maar deze werd helaas geannulleerd.

Vincent Griffioen dreigde door te breken, maar werd ten koste van een gele kaart vastgehouden. NITA was af en toe dreigend maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Toch bleef de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Een uittrap van Rowdy Janssen werd goed verlengd door Ruben van Rooijen op de diepgaande Tim vd Brugge. Tim kapte zijn directe tegenstander goed uit en schoot tegendraads in, helaas was de keeper in vorm en tikte de bal naast. Vincent Griffioen glipte half tussen twee verdedigers door, dreigde alleen op de keeper af te gaan, maar kreeg helaas de bal niet goed mee.

In de 92e minuut floot scheidsrechter van Lagen voor het einde van de wedstrijd. Een 2-2 uitslag, waar beide teams achteraf tevreden mee moeten zijn. Ook in de gezellige bestuurskamer van NITA werd nog even vrolijk nagepraat en werd dezelfde conclusie getrokken:  IJFC zeker de eerste helft enorm goed, maar NITA trok de tweede helft naar zich toe.

Volgende week zaterdag speelt IJFC thuis tegen Zwaluwen Utrecht 1911. Zwaluwen staat op dit moment op de 8e plaats, maar heeft de pech gehad met veel blessures. Die zijn inmiddels weer hersteld, dus IJFC zal de hele wedstrijd scherp moeten zijn om de drie punten in IJsselstein te houden. De aanvang is 14.30 uur. We hopen voor de supporters dat de temperatuur weer een stukje hoger is. Zaterdag 3 december is IJFC vrij van competitieverplichtingen.