...

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

20 februari 2016 16:00

Tilma, F.J.

Enorm veel regen en heftige wind werkten deze middag niet mee om er een mooie wedstrijd van te maken. Ondanks dat was de tribune goed gevuld want ook met het jonge CSW team waren veel supporters mee.

De eerste periode van de wedstrijd oogde wat saai. CSW speelde vooral de bal rond op de eigen helft en IJFC startte rustig. Spannendste moment een kopbal van Petra Verbeek die de keepster kon pakken.

In de 21ste minuut werd de score geopend. Een vrije trap op rechts genomen door Robin Hendriks die door Petra werd ingekopt. En binnen 2 minuten werd het al 2 – 0 door een goal van Jaleesa Ruis. Een voorzet van Laura Gaasenbeek vanaf rechts werd door Ester Weerdenburg net niet geraakt maar de doorschietende bal kwam voor de voeten van, de goed meegekomen, Jaleesa die de bal netjes inschoot.

Even leek het een walk-over te gaan worden maar IJFC nam wat gas terug en zo kon CSW tot aanvallen komen en zelfs scoren.

In de 28ste minuut kreeg CSW een vrije trap net buiten de 16-meter. Die werd door een speelster van CSW goed en hard ingeschoten maar Tamara Kamps redde in eerste instantie. De bal tikte ze weg maar bleef in de 16-meter en daar werd adequaat gereageerd door een CSW aanvalster die de 2 – 1 inschoot.

Na rust nog slechter weer en hier is wel eens een pluim op zijn plaats voor al die mensen die helpen om bij IJFC het vrouwenvoetbal mogelijk te maken en te promoten!  Vaste mensen zoals fotograaf Floor, verzorgster Luca, leidster Petra en grensrechter Jan die naast trainer Marcel bij weer of geen weer langs de lijn hun bijdrage leveren. Deze week was ook John van Doorn er die de wedstrijd van onder een paraplu filmde! En natuurlijk zijn er meer mensen die elke week hun taken verrichten en / of als trouw supporter hun bijdrage leveren maar die kunnen tijdens noodweer gelukkig een beschutte plek zoeken!

Terug na de rust diverse kansen met als grootste die van Malissa Klein (50ste minuut) die de bal net over schoot en Petra Verbeek (60ste minuut) die de bal van afstand op de lat knalde voordat IJFC weer doel trof.

De 64ste minuut wederom Petra die de bal inschiet uit een corner van Ester. 3 – 1
De 68ste  minuut Lois Spliet schiet de bal in ook vanuit een corner. 4 – 1
De 72ste minuut is Laura Gaasenbeek doelpuntenmaakster na de voorzet van Lois. 5 – 1
De 75ste minuut soleert Lois door het midden en werd weliswaar gehinderd door de,                 hands makende, keepster maar hield balbezit en schoot alsnog in. 6 – 1

CSW deed in de slotfase nog wat terug. Een voorzet van rechts kon, ongehinderd door het doelgebied gaan en door de op links opgestelde CSW aanvalster worden ingeschoten. De eindstand werd daardoor 6 – 2. Komende week zijn de VR1 vrij.

Foto’s weer van Floor Lemmers. Meer op IJFC Vrouwen.

Film van de wedstrijd gemaakt door John van Doorn op: IJFC langs de lijn.