Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben vanmiddag hun eerste puntverlies geleden in de competitie. Het venijn zat hem in de staart waarin IJFC - net als vorige week - de winst leek te pakken in de 90e minuut, maar de tegenstander in de 98e(!) minuut toch nog langszij zag komen.

Met coach Griffioen weer terug op de bank, stond vandaag de 6e speelronde op het programma. Tegenstander: 't Gooi VR1. Een ploeg waar we het vorig seizoen lastig tegen hadden, maar wel twee keer met 3-2 van wonnen.

Tegenvaller voor de coach was het niet kunnen spelen van Sarina Pua. Hierdoor was er een basisplaats voor Sam van Alphen. Verder mocht ook de matchwinner van vorige week, Bente van der Valk, vanaf het begin starten.

IJFC begon de wedstrijd niet sterk en kwam reeds na 4 minuten spelen op achterstand. Hier ging een omschakelmoment aan vooraf waarbij het middenveld niet goed stond en 't Gooi alle ruimte kreeg om de bal achter de laatste linie te leggen. De spits maakte hem vervolgens fraai af met een stift over keepster Tamara Kamps. 0-1.

Na deze vroeg goal zakte 't Gooi in en liet het spel maken aan IJFC over. Dat verliep echter niet best. Veel foute passes door het midden en de aanval die moeilijk bereikt kon worden. Doordat er ook geen druk op de verdediging van 't Gooi gezet werd, kabbelde de wedstrijd voort zonder dat IJFC gevaarlijk werd.

Pas tegen het halfuur de eerste echte kans voor IJFC. Een ingooi van Lizzy Bouwman bereikte Iris Werkhoven die uit de draai hoog overschoot.

Niet veel later een goede interceptie van captain Laura Gaasenbeek diep op de helft van 't Gooi. Ze legde de bal vervolgens af op Kirsten Plug die een vrije schietkans had in de 16. Haar inzet werd echter gekeerd door de keepster.

IJFC leek eindelijk los en in de 33e minuut bereikte Lizzy Bouwman wederom met een verre ingooi Iris Werkhoven in het strafschopgebied. Zij probeerde weg te draaien van haar tegenstandster, maar die maakte een overtreding uit de categorie 'vrij worstelen'. Een honderd procent penalty en de scheidsrechter wees ook resoluut naar de stip. Hafida El-Yebdri ging erachter staan en schoot de bal feilloos binnen. 1-1!

IJFC rook bloed en ging op jacht naar de voorsprong. Binnen een paar minuten waren er grote kansen voor Kirsten Plug, Sophie Oude Ophuis en Hafida El-Yebdri, maar het was allemaal net niet.

En daar waar een tweede goal van IJFC een kwestie van tijd leek, was het 't Gooi dat vlak voor rust toesloeg. Een verloren duel op het middenveld leidde tot een steekbal op de buitenspeelster. Die rondde de bal bekwaam af, maar volgens onze grensrechter wel uit buitenspelpositie. Curieus genoeg nam de scheidsrechter het vlagsignaal niet over, terwijl hij zelf ergens bij de middencirkel stond. En zo ging IJFC alsnog met een achterstand de rust in.

Na de rust een dubbele wissel bij IJFC. Nikita Theteroglou en Chayenne Rauwerda kwamen in de ploeg voor Sam van Alphen en Cynthia Buis.

Het begin was wederom slordig aan IJFC kant en de ploeg kwam in de 53e minuut goed weg toen captain Laura Gaasenbeek een bal van de doellijn wegwerkte.

In de 62e minuut dan toch de gelijkmaker. Chayenne Rauwerda leek zich vast te lopen maar wist de bal nog bij Nikita Theteroglou te krijgen. Die slingerde de bal meteen voor het doel waar Hafida hem op de borst controleerde en aflegde op Kirsten Plug. Haar inzet kon ternauwernood gekeerd worden door de keepster, maar Iris Werkhoven was attent en schoof de rebound binnen. 2-2!

Hierna was het eenrichtingsverkeer naar de goal van 't Gooi en IJFC creëerde met name in de laatste 10 minuten kans op kans. De bal wou er echter niet in. De keepster die een bal uit de kruising tikte, een bal op de paal en de rebound die van een meter afstand gemist werd, een kopbal op een paar meter van de doellijn die er miraculeus niet inging.. Om gek van te worden.

Maar opgeven doen we nooit en net als vorige week leek de 90e minuut weer redding te brengen. Iris Werkhoven werd diep gestuurd en kon alleen op de keepster af. De verdedigster gooide er wederom een ippon uit en de scheidsrechter kon niet anders dan weer naar de stip wijzen. Hafida El-Yebdri ging er achterstaan en schoot hem ook dit keer resoluut binnen. 3-2!

En zo leek IJFC te ontsnappen aan puntverlies, maar de scheidsrechter besloot er 8 minuten (!) bij te trekken. En dit zonder dat er noemenswaardige blessurebehandelingen geweest waren. Om Goethe te citeren: "'nicht ärgern nur wundern!" Maar die ergernis kwam er toch want in werkelijk de allerlaatste seconde ging het toch nog mis. Onnodig balverlies, twee duels die verloren werden, Esmee Westland die ongelukkig onderuit ging, Lizzy Bouwman die net niet bij de bal kon met een sliding en de spits die hem via binnenkant paal binnenschiet. Je verzint het niet, maar het was helaas bittere realiteit. Meteen na de goal floot de scheidsrechter af en zo eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Jammer dames. Jullie hebben je twee keer teruggevochten van een achterstand waarvoor jullie een groot compliment verdienen. Gezien de kansenverhouding was een overwinning dikverdiend geweest maar je krijgt niet altijd wat je verdiend. Koppies omhoog, goed analyseren met de coach en volgende week als een team weer met elkaar knokken voor de punten!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis(45.Nikita Theteroglou), Laura Gaasenbeek, Esmee Westland, Lizzy Bouwman; Sophie Oude Ophuis, Sam van Alphen(45.Chayenne Rauwerda), Bente van der Valk; Hafida El-Yebdri, Iris Werkhoven, Kirsten Plug;

Bewegende beelden:  Klik hier