Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Gisteren was het dan zover. De ontknoping in de competitie. De uitgangspositie vooraf was duidelijk. Met nog 2 speelronden te gaan en 5 punten achterstand moest IJFC winnen om de titelaspiraties levendig te houden.

Dat moest dan gebeuren in het hol van de leeuw. Heel Gouda was klaar voor het kampioenschap en op Sportpark Oosterwei was flink uitgepakt met harde beats en knallend vuurwerk.

IJFC leek in de beginfase de zenuwen het beste onder controle te hebben en kreeg na 5 minuten spelen een goede kopkans via Iris Werkhoven. De keepster van Jodan Boys was echter op haar hoede.

Daarna gebeurde er een halfuur lang nagenoeg niks voor beide doelen. De thuisploeg speelde gegroepeerd met de linies kort op elkaar en IJFC had moeite om er doorheen te voetballen. Sarina Pua probeerde het een paar keer met een individuele actie, maar had constant 3 man in haar nek. De keren dat spits Iris Werkhoven wel werd bereikt hield ze de ballen goed vast, maar was de aansluiting weer onvoldoende. En zo kabbelde de wedstrijd voort met veel foute passes aan beide kanten, veel duels en de bal die meer ‘uit’ dan ‘in’ het spel was.

In de 37e minuut kreeg de thuisploeg haar eerste kans van de wedstrijd. Na een goede aanval schoot de spits uit de draai net voorlangs.

Twee minuten later was het wel raak. IJFC kreeg de bal niet goed weggewerkt achterin waarna de linksbuiten hem oppikte en in de korte hoek raak schoot. 1-0 en het stadion ontplofte.

Vlak voor rust scoorde Jodan Boys bijna de 2-0, maar Chayenne Rauwerda wist een ingekopte corner nog van de doellijn te werken. Zodoende zochten beide teams de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

In de 2e helft probeerde IJFC wat hoger druk te zetten, maar de eerste kans was voor Jodan Boys dat een goede schietkans kreeg maar de bal over het doel zag verdwijnen.

Vervolgens was wederom Iris Werkhoven met het hoofd dichtbij de gelijkmaker, echter stond de keepster weer op de juiste plek.

Het spel was wat opener de 2e helft en Jodan Boys was vooral gevaarlijk via corners. In de 53e minuut werd uit één zo'n corner de paal geraakt.

IJFC probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd, maar kwam moeilijk tot kansen. Er was weinig grip op het middenveld en de buitenspelers zaten ook niet lekker in de wedstrijd. Via een toegekende vrije trap vlak buiten de 16 kreeg het nog wel een mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar helaas was hij een makkelijke prooi voor de keepster.

In de 76e minuut werd de wedstrijd definitief beslist door Jodan Boys. De bal werd na een balverovering over de laatste linie gelegd en de spits schoot hem via een volley fraai binnen. 2-0.

Hierna raakte Hafida El-Yebdri nog een keer de lat uit een vrije trap, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-0.

Jammer dames. Geknokt voor iedere meter maar het zat er niet in. We feliciteren Jodan Boys met het terechte kampioenschap en wensen ze veel succes in de Hoofdklasse.

Wat ons betreft de knop om en volle focus op komende zaterdag. Bij winst zijn we verzekerd van de nacompetitie dus volle bak ervoor gaan!

Opstelling:  Tamara Kamps; Demi van Dijk(80.Cynthia Buis), Chayenne Rauwerda, Demi van Dijk, Kirsten Plug; Sophie Oude Ophuis, Sarina Pua, Michelle Maksimovic(60.Lizzy Bouwman); Lois Spliet, Iris Werkhoven, Hafida El-Yebdri

Bewegende beelden: Klik hier