Rijksstraatweg 113
4254XC
SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

IJFC heeft haar eerste competitiewedstrijd met 0-2 gewonnen van Sleeuwijk. Queen of the match was Laura Gaasenbeek die beide doelpunten voor haar rekening nam. Oftewel: Gaas is de baas!

Vandaag was het dan zover. De start van de competitie! Tegenstander: Sleeuwijk. Ook zo nieuwsgierig waar dat ligt? Schuin tegenover Gorinchem, provincie Noord-Brabant. Inwoners: 5.865 en een paardenkop.

De dames van de gelijknamige voetbalclub promoveerden afgelopen seizoen naar de 1e klasse. Dat deden ze via de play-offs waarin ze alleen de 1e ronde in actie hoefden te komen. De overige twee rondes trok de tegenstander zich terug. Dat geluk hebben wij nou nooit!

Wat wisten we verder van Sleeuwijk? Dat ze het in het bekertoernooi heel goed gedaan hadden met een 3-3 gelijkspel tegen Topklasser Eldenia, een 0-0 gelijkspel tegen Hoofdklasser Barendrecht en een 4-0 overwinning tegen mede 1e klasser 't Gooi. IJFC was dus gewaarschuwd.

In de basis kende de ploeg weinig wijzigingen tov vorige week. Alleen op rechtsback kreeg Cynthia Buis de voorkeur boven Chayenne Rauwerda. Oftewel: Barbie voor Bambi!

Dan de wedstrijd. In een druilerig decor werd er afgetrapt en Sleeuwijk toonde zich al snel als een fysiek sterke ploeg. De organisatie stond nog niet helemaal solide in de beginfase bij IJFC en dat resulteerde na 7 minuten spelen in een grote kans voor de thuisploeg. De voorzet van de linksbuiten werd echter finaal gemist door de spits.

Hierna kreeg IJFC controle over de wedstrijd. Via Hafida werd steeds de vrije man gevonden op het middenveld alleen de voortzetting hield niet over. Veel foute passes en ballen die van de voet sprongen. Zelfs van onze tovenaar Sarina Pua. Dat was jammer want er lag ruimte om er combinerend door heen te komen.

Zo hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, waarbij aangetekend dat IJFC weliswaar in balbezit onder de maat voetbalde, maar de organisatie stond - na een korte fase aan het begin van de wedstrijd - wel als een huis. De hele ploeg zat er kort op over het hele veld en er werd messcherp verdedigd. Over de hele wedstrijd werd ook bijna geen kans weggeven. Dat verdiend een groot compliment!

Hoe zat het met de eigen kansen dan? Die kwamen er na zo'n halfuur spelen. De eerste was voor Iris Werkhoven die een bal fantastisch aannam, om haar as draaide, maar net kracht tekort kwam voor een goed schot.

Niet veel later een grote kans voor Sarina Pua die alleen op de keepster afkon. Dit na een geweldige balverovering van Kirsten Plug. Dat is er bovenop zitten! Helaas voor Sarina en IJFC wist de keepster haar schot te keren. Wel ten koste van een hoekschop.

Onze Zyiech - Hafida El-Yebdri - ging achter de bal staan en draaide hem heerlijk voor de goal. Daar toornde captain Laura 'de Gaas' Gaasenbeek hoog boven iedereen uit en kopte de bal snoeihard tegen de touwen. 0-1! Lekkere goal van onze captain die een ijzersterke wedstrijd speelde.

IJFC werd sterker en sterker na de 0-1 en had de wedstrijd voor de rust al in het slot kunnen gooien. Een glaszuivere goal van Iris Werkhoven werd echter afgevlagd voor buitenspel door de grensrechter. Oordeelt u zelf maar ahv de beelden..

Vlak voor rust kon Iris Werkhoven wederom op de keepster af. Ze werd echter gehaakt door de nummer 4 van Sleeuwijk. Volgens de regels een rode kaart, immers neerhalen van een doorgebroken speler. Er stond ook niemand meer achter. De scheids deed het echter af met een gele kaart. Zodoende zochten beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers op.

IJFC begon de tweede helft zoals het de eerste geëindigd was. Binnen twee minuten een goede kans voor de doorgebroken Sarina Pua. Helaas kon ze de bal net niet goed terugleggen.

Hierna gebeurde er weinig voor beide doelen. IJFC controleerde de wedstrijd en Sleeuwijk kon - behoudens wat standaardsituaties die slecht werden genomen - nauwelijks een kans afdwingen.

In de 67e minuut leek Iris Werkhoven de wedstrijd te beslissen. Ze verscheen oog in oog met de keepster na een goede doorkopbal van Hafida El-Yebdri. Helaas smoorde haar schot op de paal.

Negen minuten later werd het pleit dan toch beslecht. Wederom een corner van Hafida El-Yebdri en wederom onze captain Laura Gaasenbeek die hoog boven iedereen uitsteeg en binnenkopte. 0-2! Sleeuwijk voor gaas door onze Gaas! Oeh yeah! Tevens de eindstand.

Complimenten toppers! Aan de bal niet onze beste wedstrijd, maar wel een geweldige wedstrijdmentaliteit getoond en gedisciplineerd en zakelijk gewonnen. Let's keep going!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Esmee Westland, Laura Gaasenbeek; Kirsten Plug; Sophie Oude Ophuis, Lizzy Bouwman(74.Chayenne Rauwerda), Sarina Pua; Sam van Alphen(45.Michelle Maksimovic),Iris Werkhoven, Hafida El-Yebdri;

De beelden: Klik hier

Foto's: klik hier