Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben vanmiddag met 8-3 gewonnen van DSS VR2. Grote vrouw aan IJFC kant was Kirsten Plug die afgelopen donderdag haar 23e verjaardag vierde en het vandaag nog eens dunnetjes overdeed door 4 goals te scoren. Zo vier je je verjaardag op het veld!

Door de enkelblessure van Hafida El-Yebdri begon linksback Lizzy Bouwman in de spits. Een plek waar ze eind vorig seizoen ook een paar wedstrijden speelde en bepaald niet onverdienstelijk want tegen DZC en SSS maakte ze twee wereldgoals. Een topper als Bouwman kan overal spelen!

Ook Chayenne Rauwerda was niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Ter Leede gekomen. Zij kampte met bovenbeenklachten. Erg sneu want ze was bezig aan een goede reeks. Haar plek achterin werd ingenomen door Demi van Dijk. Veder was er een basisplaats voor Rianne Broers op linksback.

L'histoire se répète. Net als vorige week kwam IJFC vroeg op achterstand. Was het toen de 3e minuut, nu was het de 2e minuut. Dit na een goede aanval over hun linkerkant. 0-1

Het duurde even voordat IJFC warmgedraaid was, maar na een kwartier spelen ging het los en volgden er maar liefst 4 goals binnen 8 minuten. Kirsten Plug en Lois Spliet namen beiden twee goals voor hun rekening. Daar zat een cadeautje van de keepster van DSS bij, maar het is niet geheel toevallig dat Loisje daarvan profiteerde. Die heeft een neusje voor dat soort momenten. De overige goals waren goed uitgespeelde aanvallen met ook een sterke rol voor Lizzy Bouwman als aanspeelpunt.

In het verloop van de 1e helft raakte Lois nog de paal en scoorde Kirsten vlak voor rust haar 3e goal van de middag. Wat een weelde voor onze gave linkspoot die volgens mij niet eerder 3x scoorde in dames 1. Ruststand derhalve: 5-1

De tweede helft was een stuk minder van IJFC. Na wat gemiste kansen was het wederom Kirsten die in de 63e minuut scoorde. Dit na goed voorbereidend werk van Lois. Vier goals! Wauw. Hulde voor Kirsten!

Daarna wisten de bezoekers twee keer te scoren. Één werd knap binnengeschoten vanuit een vrijwel onmogelijk hoek en één goal uit een penalty. En zo stond het plots 6-3.

In de 87e minuut was het de beurt aan captain Laura Gaasenbeek om haar bijna wekelijkse goal mee te pikken. Heb de cijfers niet paraat, maar volgens mij zit ze bijna in de dubbele cijfers. Bepaald niet slecht voor een centrale verdedigster! 7-3

Het slotakkoord was voor Michelle Maksimovic in de 90e minuut. Zij schoot een bal van buiten de 16 knap in de verre hoek. 8-3 en tevens de eindstand.

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek, Rianne Broers(62.Nikita Theteroglou), Sarina Pua(62.Sam van Alphen), Iris Werkhoven(62.Michelle Maksimovic), Sophie Oude Ophuis; Kirsten Plug, Lizzy Bouwman(73.Chayenna Berkien),Lois Spliet;

Bewegende beelden: klik hier