Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben zich op de laatste speeldag geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Hier was de hulp van Ter Leede voor nodig, want zelf kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen WV-HEDW.

Vooraf was duidelijk dat er gewonnen moest worden om zeker te zijn van de nacompetitie. Bij ieder ander resultaat was IJFC afhankelijk van de uitslag bij Ter Leede-Sparta Nijkerk.

Dat moest dan gebeuren zonder 4 basisspeelsters. Allen hadden - om uiteenlopende redenen - niet kunnen trainen en begonnen op de bank.

Het eerste halfuur gebeurde er niet veel voor beide doelen. IJFC had het initiatief en Sarina Pua was bij vlagen ongrijpbaar, alleen ontbrak de laatste pass. Zodoende was het enige wapenfeit een vrije trap van Kirsten Plug die rakelings over de lat scheerde.

In de 29e minuut kwam WV-HEDW uit het niks op 0-1 na een goede aanval over hun rechterkant.

Drie minuten later stond het 0-2 nadat een vrije trap vanaf de zijkant niet goed verdedigd werd voor het doel.

En zo stond IJFC voor de loodzware opdracht om 3 goals te maken in het restant van de wedstrijd.

Gelukkig viel de aansluitingstreffer al snel in 36e minuut. Het was een aanval uit het boekje. Inspelen van de spits, bal laten vallen, vervolgens de versnelling met de diepe bal van Kirsten Plug en Sarina Pua met de loopactie achter de laatste linie en het afmaken met buitenkant rechts. Wauw! 1-2 en back in business!

Hierna kreeg IJFC kansen op meer vanuit standaardsituaties. Een corner kon ternauwernood van de lijn gehaald worden en een schitterende vrije trap van Lois Spliet werd even knap over de lat getikt door de sterke keepster van WV-HEDW.

Vlak voor rust kreeg IJFC een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen nadat de scheidsrechter naar de stip wees na een handsbal in het strafschopgebied.

Chayenne Rauwerda ging achter de bal staan en daar waar ze tegen Hillegom de bal hard in de kruising schoot en verdween hij dit keer over het doel. Dat was jammer. Ruststand derhalve: 1-2

Na de rust kwamen Iris Werkhoven, captain Laura Gaasenbeek en Sophie Oude Ophuis in het veld.

IJFC ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg twee goede kansen via Iris Werkhoven. De keepster zat er echter goed bij.

Maar driemaal is scheepsrecht en zo was het in de 59e minuut wel raak voor Iris. En ook deze aanval mocht er zijn. Lois Spliet werd weggestuurd op links, legde de bal terug op Kirsten Plug en die bracht de bal met haar fluwelen linker voor het doel. Daar kopte Sarina Pua de bal slim door waarna Iris Werkhoven het laatste tikje langs de keepster gaf. 2-2! Oeh yeahhh!

Bijna was het erop en erover, want 5 minuten later kreeg IJFC een enorme kans op de 3-2. Lois Spliet schoot vrij voor de keepster echter tegen haar aan.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd het spel iets te gehaast aan IJFC kant. Beide ploegen kregen nog een grote mogelijkheid op de winnende treffer. De spits van WV-HEDW verscheen vrij voor keepster Tamara Kamps maar die wist fantastisch te redden. En IJFC kreeg in de slotminuten nog een kans via captain Laura Gaasenbeek. Haar pegel van buiten de 16 spatte helaas uiteen op de lat. Eindstand derhalve: 2-2

Goed terug geknokt in de wedstrijd toppers! We hebben de play-offs gehaald. Hoe dat maakt niet uit. Hoofd leeg maken, goed trainen en met z'n allen er voor gaan. Focus is key.

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis(45.Laura Gaasenbeek), Nikita Theteroglou(70.Hafida El-Yebdri), Chayenne Rauwerda, Kirsten Plug; Michelle Maksimovic, Sam van Alphen(45.Sophie Oude Ophuis), Sarina Pua; Chayenna Berkien(45.Iris Werkhoven), Lizzy Bouwman, Lois Spliet;

Bewegende beelden: klik hier