Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

IJFC VR1 heeft de topper tegen Ter Leede VR2 met 1-0 verloren. Op de nederlaag viel niet heel veel af te dingen, al had IJFC qua kansenverhouding wellicht een gelijkspel verdiend.
De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos voor IJFC. Naast de langdurig geblesseerden haakte ook Chayenna Berkien vlak voor de wedstrijd af vanwege ziekte. Tevens begonnen Hafida El-Yebdri en Demi van Dijk op de bank vanwege het missen van een training.
IJFC begon nog goed en kreeg binnen de minuut een vrije kopkans in de 16 via captain Laura Gaasenbeek. Helaas raakte ze de bal niet vol.
Twee minuten later was het wel raak aan de andere kant. Na een lange bal van achteruit stond ons linker verdedingsblok uit positie. De bal werd voor het doel gebracht en bij de tweede paal binnengetikt. En zo stond het na amper 3 minuten spelen 1-0 voor de thuisploeg. Niet de start die je wenst.
IJFC had het daarna lastig. In de opbouw kon het middenveld moeilijk bereikt worden en voorin was de afstemming qua drukzetten niet altijd goed waardoor Ter Leede er makkelijk onderuit kon voetballen.
Na zo'n kwartier spelen kwam IJFC wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in wat kleine kansjes waarbij de laatste bal steeds net niet goed was.
In de 26e minuut kreeg IJFC DE mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De aanval werd ingeleid door een geweldige lange bal van Laura Gaasenbeek op Iris Werkhoven. Haar voorzet was niet op maat, maar via Lois Spliet belandde de bal weer terug bij Iris die alleen voor de keepster nipt overschoot. Dat was jammer.
In het restant van de 1e helft kreeg IJFC nog twee grote kansen. Sarina Pua schoot van dichtbij over na een vrije trap van Cynthia Buis en Kirsten Plug miste op een haar na het doel na een diagonaal schot vanaf links.
Vlak voor rust kreeg Ter Leede nog een grote kans na een niet goed beoordeelde bal over onze linkerkant. De snelle rechtsbuiten was er vandoor maar Tamara Kamps wist fantastisch te redden.
En zo zochten beide ploegen de kleedkamers op na een 1e helft waarin Ter Leede beter opbouwde van achteruit en veel feller in de duels was, maar de kansenverhouding 2-3 was.
In de 2e helft kwamen Hafida El-Yebdri en Demi van Dijk alsnog in het veld. Veel beter werd het spel van IJFC echter niet.
Toch was de eerste grote kans na 6 minuten spelen voor IJFC. Een voorzet van Lois Spliet vanaf de rechterflank werd bij de tweede paal teruggekopt door Hafida El-Yebdri op Kirsten Plug. Die wou uithalen, maar de bal verdween via de hand (?) of was het toch het gezicht van de tegenstandster over het doel. Op de beelden lijkt het op hands, maar goed, de scheidsrechter zag er niets in.
In het restant van de 2e helft kregen beide ploegen nog kleine kansjes. Ter Leede 2x over hun rechterkant met de rappe rechtsbuiten. IJFC wat schietkansen, een niet goed uitgespeelde aanval via Sarina Pua en een vrije trap van Lois Spliet die net over het doel ging. Zodoende bleef het 1-0 en leed IJFC haar eerste nederlaag in een uitwedstrijd dit seizoen. Helaas viel Hafida ook nog uit met een enkelblessure. Dat kon er ook nog wel bij. Hopen dat de schade meevalt.
Jammer dames. Het was niet goed genoeg vandaag. Teleurstelling verwerken en weer proberen in een goede flow te komen. We waren goed bezig de laatste wedstrijden dus snel weer oppakken!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis(45.Demi van Dijk),Laura Gaasenbeek, Chayenne Rauwerda, Nikita Theteroglou(60.Lizzy Bouwman); Sophie Oude Ophuis(72.Rianne Broers),Sarina Pua, Michelle Maksimovic(45.Hafida El-Yebdri); Lois Spliet, Iris Werkhoven, Kirsten Plug;

Bewegende beelden: Klik hier