Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben ook hun vierde competitiewedstrijd gewonnen. In het eigen 'Theatre of Dreams', de Groenvliet Arena, werd Ter Leede met 3-2 verslagen. Hiermee blijft IJFC koploper in de competitie met 3 punten voorsprong op de eerste achtervolger.

Na de 'walk in the park' van vorige week, beloofde vandaag een moeilijkere wedstrijd te worden. Het eveneens ongeslagen Ter Leede VR2 kwam op bezoek. Een ploeg die vorig seizoen aantoonde dat het prima kan voetballen.

Maar dat kan IJFC ook en de 11 die het mochten doen vandaag verschilden op 2 posities van die van vorige week. Lizzy Bouwman keerde terug in de ploeg ten faveure van Chayenne Rauwerda en Demi van Dijk nam de plaats in van Cynthia Buis.

De hemelsluizen stonden wagenwijd open aan het begin van de wedstrijd en de bezoekers begonnen scherp. In de 7e minuut leidde dit tot de openingstreffer nadat de linksbuiten ervandoor was en hem enigszins gelukkig terug kreeg in haar voeten. Ze schoot hem vervolgens onberispelijk in de verre hoek. 0-1.

IJFC liet zich niet van de wijs brengen en schakelde bij. Al snel was er een goede kans op de gelijkmaker via Iris Werkhoven, maar de keepster redde fraai.

In de 20e minuut was het wel raak. Een prachtige aanval die verlegd werd van links naar rechts en met veel lopende mensen, eindigde bij Sarina Pua vlak voor de 16. Die stuurde Iris Werkhoven het strafschopgebied in met een geweldige lob. Iris hield het overzicht en legde de bal goed terug op Hafida El-Yebdri die van dichtbij binnentikte. Hafijaaaaaaaaaaaaa! 1-1!

IJFC werd hierna sterker en sterker, al werd er eerst nog een kans weggeven door ongelukkig uitverdedigen achterin. Maar zoals gezegd, IJFC was los en dat resulteerde in een paar schitterende aanvallen. De eerste eindigde in een voorzet van Sarina Pua die voor het doel langs scheerde. De tweede was de mooiste aanval van de middag. Iris die prachtig wegdraaide op rechts en het spel wat vervolgens verlegd werd naar links met één keer raken, het strakke inspelen van Sarina in de spits door Lizzy Bouwman die vervolgens de bal liet vallen voor Iris die hiermee het eindstation werd van haar eigen opgezette aanval. Helaas raakte ze de bal net niet goed en vloog hij over het doel, maar deze aanval had een goal verdiend!

Maar 3x is scheepsrecht en de derde fraaie aanval eindigde in de 35e minuut wel in een goal. Onze twee rasvoetbalsters, Sarina en Hafida, vonden elkaar in de combinatie en eindigde met een schitterende pass met buitenkant voet van Hafida op Kirsten Plug. Kirsten nam de bal aan in de 16, gooide er eerst een schijntrap uit en haalde vervolgens verwoestend uit in het dak van het doel. 2-1! En wat een heerlijke goal van 'La Plug'. Wat een turbodijen heeft die meid toch. Wat een power zit er in die benen!

Gescoord werd er niet meer in het restant van de 1e helft en zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-1 ruststand.

Na de rust spoot IJFC uit de startblokken. Reeds na een paar minuten nam Sophie Oude Ophuis het doel onder vuur. De keepster kon ternauwernood redden.

In de 52e minuut was er ook voor haar geen houden aan. Een verdedigster van Ter Leede schoof de bal zo in de voeten van Sarina Pua. En onze wizard moet je zulke cadeautjes niet geven. Met een bekeken schuiver in de verre hoek bracht ze de 3-1 op het scorebord.

Vrijwel direct na de 3-1 kwam IJFC goed weg na een fraaie aanval van de bezoekers die via de onderkant lat weer het veld in stuiterde. Daar had Tammie een engeltje op de lat!

Ter Leede bleef ervoor gaan, maar de kansen waren voor IJFC. Zo kon Iris Werkhoven in de 70e minuut alleen op de keepster af. Ze schoof de bal echter naast het doel.

Even later wist ze het doel wel te vinden, maar werd ze afgevlagd voor buitenspel. Ook Hafida El-Yebdri kreeg nog een goede schietkans, maar de keepster zat er goed bij.

Doordat IJFC de genadeklap niet uitdeelde, bleef de spanning in de wedstrijd. En die spanning werd alleen maar groter nadat Ter Leede in de 88e minuut de 3-2 wist te scoren.

Zou het dan toch nog verkeerd gaan? Het antwoord was nee. Sterker nog, de goed ingevallen Chayenne Rauwerda scoorde bijna de 4-2 na een geweldig uithaal met binnenkant rechts. Papa Marcel hing al in de lucht, maar de bal scheerde helaas net over de lat.

Gescoord werd er niet meer, en zo kon IJFC haar 4e overwinning van het seizoen noteren.

Complimenten toppers! Net als tegen IJzendijke het hoofd koel gehouden na een achterstand en teruggevochten in de wedstrijd met een paar schitterende aanvallen en goals. Dat is karakter tonen! Ik zeg hulde!

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk(45.Cynthia Buis),Esmee Westland(86.Rianne Broers),Laura Gaasenbeek, Lizzy Bouwman(80.Nikita Theteroglou); Sophie Oude Ophuis, Sam van Alphen(67.Michelle Maksimovic), Sarina Pua; Hafida El-Yebdri, Iris Werkhoven(80.Chayenne Rauwerda), Kirsten Plug;