Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC VR1 heeft vanmiddag haar eerste nederlaag in de competitie geleden. Op het eigen sportpark ging de ploeg met 1-3 onderuit tegen Wartburgia VR2. Dit ondanks een rode kaart bij de bezoekers waardoor IJFC ruim een uur met een man meer speelde.

IJFC ving de wedstrijd aan zonder Nikita Theteroglou en Sarina Pua. Nikita was op de training wederom door haar enkel geklapt en ligt er helaas uit tot na de winterstop. Sarina had aan de wedstrijd van vorige week een blessure overgehouden.

Wel weer terug van weggeweest: Lois Spliet. Haar eerste wedstrijd in de competitie dit seizoen en zij startte meteen in de basis.

Tegenstander Wartburgia VR2 is vorig jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse en dit seizoen moeizaam begonnen met 4 nederlagen, 1 gelijkspel en 1 overwinning. Maar dat zegt niet altijd alles. Wellicht kampte de ploeg met blessures of moest het speelsters afstaan aan dames 1 dat in de Topklasse speelt.

IJFC begon de wedstrijd dramatisch en keek al na 11 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Bij beide goals werd er niet scherp/te nonchalant verdedigd.

De ploeg van coach Griffioen probeerde zich te herpakken en werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. De eerste - een vrije trap net over de middenlijn - werd voor de goal geslingerd en belandde bij Chayenna Berkien die met een knappe volley de lat raakte. De rebound voor Iris Werkhoven leek vervolgens een formaliteit, maar op nog geen meter van de doellijn kopte ze de bal tegen de onderkant van de lat.

In de 21e minuut was de tweede gevaarlijke standaardsituatie wel raak. Een corner van Kirsten Plug werd dit keer wel hard binnengekopt door Iris Werkhoven. 1-2!

IJFC leek weer terug in de wedstrijd en uit een van de spaarzame goede aanvallen van vandaag kreeg Bente van der Valk een goede schotmogelijkheid schuin in de 16. De bal verdween echter rakelings langs het doel.

In de 32e minuut moest Wartburgia met 10 man verder nadat een verdedigster de doorgebroken Hafida El-Yebdri onderuit haalde. Helaas voor IJFC moest ook Hafida de wedstrijd staken door de opgelopen blessure. Een forse domper want Hafida speelde tot dan toe een uitstekende wedstrijd. Achteraf gezien kan je je afvragen of IJFC niet beter af was geweest tegen de 11 van Wartburgia met Hafida, dan tegen de 10 zonder Hafida.

De numerieke meerderheid liet zich namelijk moeilijk gelden in het vervolg van de wedstrijd. IJFC kreeg nog wel twee goede schotkansen via Bente van der Valk en Iris Werkhoven, maar het waren de bezoekers die in de 44e minuut - ondanks een man minder- wisten te scoren. Ook hier zag de verdediging er niet goed uit en wist de snelle spits zich een weg te banen tussen drie verdedigsters van IJFC. 1-3. Tevens de ruststand.

Na de rust werd het spel van IJFC niet veel beter. De ploeg wist zich geen raad met de man meer en verzandde teveel in lange ballen van achteruit in plaats van de man meer te zoeken via de combinatie. Hierdoor bleef het fysiek sterke en goed verdedigende Wartburgia makkelijk op de been.

Veelzeggend was dat de eerste - kleine kans - pas na 17 minuten te noteren viel in de 2e helft. Een afstandsschot van Kirsten Plug dat naast het doel verdween.

Na nog een schot van afstand van Bente van der Valk - net over het doel - viel in de 78e minuut eindelijk de eerste goede aanval te noteren. Kirsten Plug gaf een prima steekbal op Chayenne Rauwerda die de bal voor het doel had kunnen trekken, maar koos voor een schot op doel. Helaas verdween hij in het zijnet.

In de 81e minuut kwam Lizzy Bouwman in het veld. Rijkelijk laat voor iemand die met haar passing zo'n beetje - samen met Sarina Pua - de meeste kansen van iedereen creëert. En niet alleen met haar passing maar ook met haar ingooien. Koud in het veld legde ze hem weer op een presenteerblaadje bij Iris Werkhoven, maar helaas verdween haar inzet naast het doel.

Gescoord werd er niet meer en zo was 1-3 tevens de eindstand.

Snel vergeten deze wedstrijd dames. Wordt je alleen maar chagrijnig van. Soms loopt het gewoon niet. C'est la vie. Laten we de positieve dingen benadrukken: Lois is weer terug en hopelijk Sarina ook snel en valt de blessure van Hafida mee. Volgende week spelen de concurrenten Jodan Boys en WV-HEDW tegen elkaar en in de laatste twee speelrondes spelen wij ook nog tegen ze. Alles is dus nog mogelijk. Maar eerst focus op de wedstrijd tegen CSW-uit van volgende week.

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek, Esmee Westland, Kisten Plug; Sophie Oude Ophuis, Iris Werkhoven, Bente van der Valk; Chayenna Berkien(51.Chayenne Rauwerda), Hafida El-Yebdri(38.Sam van Alphen), Lois Spliet (81.Lizzy Bouwman)