Onbekend (kopbal)
Assist: Lois Spliet

Vrouwen, VR1, 15

22 augustus 2015 15:00

De eerste echt officiële wedstrijd voor VR1 van IJFC is een feit en er werd gewonnen!

Tegenstander `t Gooi, bestaande uit jeugdige speelsters, gaf goed partij. IJFC speelde de eerste helft niet optima forma. Toch lukte het de ploeg van Marcel van den IJssel met een 0-1 voorsprong te gaan rusten en uiteindelijk ook met de winst huiswaarts te keren.

Een mooie voorzet, in de 39ste minuut, van de voet van Robin Hendriks, werd beheerst ingeschoten door Lois Spliet. Even later dacht IJFC de voorsprong te vergroten want ook Malissa Klein trof doel. Een afstandsschot van Nikki Van der Velde  werd door de keepster gekeerd, in de voeten van Malissa die direct inschoot, maar dat deed in buitenspelpositie waardoor het de eerste helft bij 0-1 bleef.

De 2de helft leek IJFC sterker. Er werd sneller en beter gecombineerd en er kwamen diverse kansen. Daar werd nog wel te slordig mee omgegaan. En waar wel doelgericht werd geschoten stond de keepster (en een keer paal en lat) scoren in de weg. De beste mogelijkheid was een fraai schot van Robin Hendrik die onderkant lat net weer het veld inging. En zoals wel vaker gebeurd scoort dan de tegenstander.

Sylvia van de Berg kreeg bij een verdedigende actie de bal tegen haar hand aan en de scheidsrechter legde de bal op de stip en zo kwam ’t Gooi in de 75ste minuut langszij.

Daarna over en weer aanvallen waarbij wel IJFC de bovenliggende partij bleef en dat overwicht in de 80ste minuut omzette in nog een doelpunt.
Een voorzet, vanaf links door Lois Spliet, werd door Petra Verbeek goed ingekopt. ’t Gooi probeerde nog tot aanvallen te komen en IJFC speelde de bal wat meer rond. Bij alle speelsters was, mede door de weersomstandigheden, de scherpte eraf en ook de scheidsrechter vond het niet nodig veel tijd bij te trekken.