19.1 wint 8e finale na hele goede wedstrijd - IJFC

Sponsors

19.1 wint 8e finale na hele goede wedstrijd

IJFC JO19-1

2 - 0

Abcoude fc JO19-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O19 1/8 finales Groep 1 A

Datum

17 december 2022 14:30

Scheidsrechter

P.G.M. Oudijk

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Opstelling

17 december de laatste voetbalzaterdag van het jaar van 2022.

Een bewogen jaar waarin Ijfc 19.1 een hoop leuke dingen heeft laten zien

In de 1e competitie werd de 1e plaats behaald waardoor Ijfc doorkwam in de beker.

Na gunstig loten is de 8e finale behaald. Tegenstander vandaag de 3e divisionist Abcoude.

Abcoude welke de afgelopen weken een hoop punten heeft behaald waardoor ze veilig waren

 

Met een vrijwel complete groep (Wissam en Sam R geblesseerd) en met 4 jongens van de 17.1 ging de groep de strijd aan.

 

Na een onthaal met rook en fakkels begon Abcoude aan de wedstrijd. Direct liet Ijfc zien dat ze hongerig waren naar een mooi resultaat.  Na 5 minuten de openingsgoal     een opbouw vanuit achteruit waaruit Bas direct vooruit draaide in plaats van Niels in te spelen vond hij Justin, Justin speelde Thijs aan de buitenkant en die wist dat Sam A aan de andere kant vrijliep. Na een schitterende pass belande de bal bij Sam, Sam en Jeroen liepen elkaar nog bijna in de weg zo graag wilden ze beide scoren maar tergend langzaam viel de bal binnen 1-0!

Daarna een iets beter Abcoude wat de bal had maar IJFC wat verdedigde als leeuwen en zich voor iedere bal gooide of bij ieder schot erbij zat.  Wel had Tim nog een hele grote kans op de 2-0   Raul veroverde de bal slim en ging direct op de keeper af echter zag hij Tim er beter voor staan maar de keeper pakte de bal knap uit de hoek.  Daarna was er een strijd tussen beide teams een ware bekerstrijd!

 

In de rust werd afgesproken zo door te gaan en de winst te pakken

 

Ijfc kwam direct uit de startblokken en schoot direct op doel redding keeper. Daarna pakte Ijfc Abcoude bij de strot en wilde het snel uitlopen naar de 2-0.  In de 57e minuut een ingooi van Thijs op Milan deze speelde de bal slim op Jeroen, Jeroen verlegde het spel naar Justin en Justin gaf de bal aan Sam. Sam dacht niet na en schoot de bal hard in het dak van het doel 2-0!!!   De vreugde was enorm zou er een stunt aan komen? 

In de 73e minuut de werd de moegestreden Sam vervangen voor Keyanu. Direct bracht Keyanu energie in de ploeg en liet het merken dat de 2-0 niet uit handen gegeven zou worden.

77e minuut wissel Justin eruit voor Matz.

In de 82e minuut viel Raymon uit met een blessure, echter was er een speler zijn shirt vergeten waardoor Ijfc 3 minuten met een man minder stond niet handig hierdoor rook Abcoude weer bloed voor de aansluitingstreffer. Na een paar hachelijke momenten waaronder een botsing tussen Niels en Bas kwamen er 3 verse spelers in om de overwinning over de streep te trekken. Jeroen, Raul en Raymon eruit en Sepp, David en Tim admiraal erin.

 

Ijfc is daarna niet meer in de problemen gekomen en zorgde ervoor dat de wedstrijd gespeeld was.

 

Nu een genieten van een welverdiende winterstop.

 

De 19.1 heeft 12 wedstrijden gespeeld en 30 punten gehaald, werkelijk waar een unieke prestatie echter wordt er niet gepromoveerd omdat er in de 2e fase een 3e plaats is behaald. Maar de kwartfinale is ook een absoluut mooie uitdaging in 2023.   We kunnen loten tegen ploegen als Volendam, Dovo of Hercules kortom mooie uitdagingen om te stunten.

 

 

Via deze kant willen wij iedereen prettige feestdagen wensen en we hopen jullie weer te zien langs het veld in 2023!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!