3438HX
NIEUWEGEIN
tel. 0306032111

IJFC weer met twee benen op de grond na nederlaag bij JSV Nieuwegein 1-0

IJFC heeft zichzelf een zeer slecht carnavalsweekend bezorgd en staat na een goede reeks weer met twee benen op de grond. De wedstrijd was verschoven naar de donderdagavond, omdat veel spelers graag op zaterdag carnaval wilde vieren. Het verloor niet alleen van JSV, maar ook vooral van zichzelf. Het was een collectief falen van het hele team, maar daar tegenover hoort ook een compliment voor JSV dat keihard knokte voor een goed resultaat en zelfs vrijwel de hele tweede helft met tien man moest spelen na een rode kaart voor Nico Roelofs, die zijn tegenstander onderuit haalde, terwijl de bal al weg was.

Bij IJFC ontbraken Mitch Dunne en Matthijs van Geffen door blessures en Youri van Zwieten door ziekte. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M Baist en hij floot een prima wedstrijd. Bij IJFC een verrassende vervanger als assistent scheidsrechter… Roger van Schaik viel uitstekend in voor de vakantie vierende Nico Bos. Een compliment voor de trouwe supporters van IJFC die toch nog in grote getalen aanwezig waren op de gezellige en volle tribune. Jammer dat we dit niet konden belonen.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit ( 75 Kaj Hendriksen), Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Luuk Linschoten (66 Joey Hirdes) , Rowan Mankers, Vincent Griffioen en Matthijs van Rooijen ( 79 Tijn Harlaar )

JSV deelde direct in de allereerste minuut een dreun uit aan IJFC. Een lange bal uit de defensie werd eenvoudig onderschept op het middenveld en via 4 schijven werd aanvoerder Kevin Jupijn ( schoonzoon van Nico Bos) in stelling gebracht. Met een droge schuiver verschalkte hij keeper Rowdy Janssen 1-0. De dreun kwam IJFC eigenlijk niet meer te boven. Zeven minuten later kroop IJFC door het oog van de naald toen een hoge voorzet net naast werd gekopt. IJFC ontwaakte en nam het initiatief over, maar helaas grossierde het hele team in veel foute passes. Soms zijn er weleens van die wedstrijden dat helemaal niets goed gaat en vanavond was dat er eentje. IJFC creëerde wel wat kansen, maar de overtuiging ontbrak iets. Ruben van Rooijen, schot uit de draai, een snoekduik van Rowan Mankers, kopbal net naast en een goed schot van Vincent Griffioen centimeters naast,  waren er dichtbij. JSV loerde op de counter, maar werd niet echt gevaarlijk meer. In de 45e minuut het moment voor IJFC voor de gelijkmaker. Stefan de Wit nam een goede ingooi, Vincent Griffioen verlengde de bal slim op de diepgaande Rowan Mankers, zijn geweldige dropkick spatte uiteen op de paal. Pech voor IJFC.

RUST 1-0

In de tweede helft een gretiger IJFC dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Matthijs van Rooijen dreigde alleen op de keeper af te gaan en legde de bal slim af, maar werd van achteren onderuit gehaald door Nico Roelofs. Een onnodige overtreding, maar dat leverde hem wel een rode kaart op. Vanaf dat moment was het vrijwel één richtingsverkeer op de goal van JSV. Keeper Tom van der Wulp hield zijn doel met kunst en vliegwerk schoon. Uiteraard probeerde IJFC de vesting te doorbreken, maar tegen de stug verdedigende tien van JSV wist IJFC geen uitgespeelde kansen te creëren. Vincent Griffioen schoot de bal vanuit de draai knap in, redding keeper, een hectisch momentje voor het doel van JSV… Luuk Linschoten kopte half, keeper van der Wulp was de bal kwijt, maar werd door een verdediger op de lijn gered, Rowan Mankers veroverde de bal, maar zijn voorzet ging voorlangs. Een uitval van JSV leverde nog een kans op, maar Rowdy Janssen pareerde de één op één situatie. IJFC bleef het proberen om de gelijkmaker te fabriceren, maar ook een kopbal van Kaj Hendriksen uit een vrije bal van Marc vd Klij, een vrije bal van Vincent Griffioen ( gered via de punt van de schoen van de keeper) en een vlammend schot net naast…. Het was vanavond helaas niet aan IJFC besteed. De bal viel ook telkens verkeerd. Na 95 minuten floot scheidsrechter Baist voor het einde van de wedstrijd. Een zeer teleurstellend resultaat voor zowel de supporters als spelers en staf. Het team heeft deze wedstrijd niet kunnen brengen wat het in de voorgaande wedstrijden wel heeft kunnen brengen: strijd en goed voetbal. Allemaal in de spiegel kijken, de komende weken weer keihard trainen en er met z’n allen weer staan tegen Vriendenschaar, want er is uiteraard nog niets verloren. De ploeg heeft kwaliteit voldoende, maar dan moet er wel geknokt worden van de eerste tot de laatste minuut.

Komende zaterdag en volgende week zaterdag is IJFC vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 4 maart in Culemborg tegen Vriendenschaar. Aanvang 14.30 uur